Перейти до панелі інструментів
миллениум

ЕHM (Expert Health Money), наставниця роботи з тілом і підсвідомістю, письменниця та художниця, модель, фотограф, IT Security, посол дипломатії на міжнародній сцені, борець за права дітей і жінок, власниця двох компаній у Німеччині.
Її картини, книга та проєкти покликані допомагати, надихати та мотивувати інших! Успішна українка ЛІДІЯ КНАУБ — експертка з розвитку кращої версії себе, наставниця роботи з тілом і підсвідомістю. Про її досягнення, діяльність у Німеччині та майбутні цілі читайте далі.

– Лідіє, нещодавно Ви презентували свою книгу «Я хочу жити». Про що вона?
– Я створила унікальну книгу, що містить 7 ключів до молодості та багатства. Вона допоможе активувати процеси зцілення тіла, що приведе до процвітання у всіх сферах — як фінансовій, так і в особистій. Презентація першої частини книги відбулася на жіночому нетворкінгу в Німеччині «Магія Кельну». Наразі займаюся її доопрацюванням — хочу розширити текст, додати пояснення. Незабаром перші три ключі стануть доступними для всіх охочих.
– Як головна редакторка Ви просуваєте журнал «Ukrainotchka-via-Europa» у Ні­меччині. Яка його ідея?
– Я живу в Німеччині уже давно, добре знаю місцеві правила та закони. Якось ми зібралися з командою та вирішили започаткувати журнал, який буде корисним для українців і допоможе їм швидше інтегруватися у новому середовищі. Ми презентували «Ukrainotchka-via-Europa» мерам міст і політикам. Нас дуже тепло прийняли в Міністерстві праці та фінансів, у німецькому парламенті в Берліні, в Європарламенті.
Одна з важливих тем журналу — виховання і навчання дітей. У Німеччині існує кілька типів шкіл: Sonderschule (для тих, кому важко вчитися), Hauptschule (середній рівень), Realschule (більш складна програма). Але тільки після Gesamtschule (найсильніша програма) відкривається шлях до університету. Найвищий рівень шкільної системи – це Gymnasium. Розподіл відбувається після 4 класу і залежить від оцінок учителя.
Також у журналі розповідаємо про проєкт «Мудрі батьки», головна мета якого є захист дітей від насильства в родині — як фізичного, так і психологічного. А ще висвітлюємо питання оподаткування, публікуємо інтерв’ю з успішними українцями, досягнення яких помічають і якими пишаються.
Є й велике інтерв’ю про мене. Я брала участь у «Mrs. Universe 2022», де серед учасниць зі 100 країн представляла Україну, місто Маріуполь. Отримала особливий титул — «Місіс Відвага».
– Які у Вас подальші плани?
– Продовжуємо просувати програму Umschulung для українців. Завдяки великій фінансовій підтримці близько 100 осіб отримали можливість оформити необхідні документи та пройти навчання з перекваліфікації вартістю від 20 до 40 тисяч євро.
Планую масштабувати свою діяльність, поширювати книгу, ділитися дієвими практиками, які ведуть до багатства та довголіття. Також готую велику виставку моїх картин.
– Звернетеся до українців?
– Бажаю усім пережити такий момент, коли у свідомості немов спрацює перемикач з «мінуса» на «плюс», і ви самі собі скажете: «Все! Відтепер я беру життя в свої руки і починаю змінювати його на краще!». Є зовнішні обставини, які від нас не залежать (війна, смерть близьких), але ми здатні змінити те, що відбувається всередині нас!

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями