Перейти до панелі інструментів
миллениум

Кожна душа прийшла у цей світ, щоб бути щасливою! Так вважає СВІТЛАНА БЕНЦА — відома психологиня, менторка і духовна наставниця. Вона створила унікальний простір розвитку особистості, де допомагає людям не лише позбутися тягарів накопичених проблем, а й позбутися страхів, побачити нові перспективи та змінити своє життя на краще.

– Світлано, раді знайомству! Коли Ви зацікавилися психологією?
– Психологія для мене — дуже цікава наука. Все своє життя шукала відповіді на певні питання, і без знань, які дає психологія, не обійтись. Психологія є наукою, яка працює з людською психікою. Психіка — це надзвичайно складна, багатогранна і непередбачувана система. Щоб почувати себе добре, комфортно, а головне, радісно, необхідно працювати над своїми емоціями та психологічним станом. Важливо пам’ятати: хто керує твоїм життям — ти чи твої емоції та думки? Управління цим процесом у твоїх руках. Інакше ти, як листок на вітрі, будеш рухатися туди, куди тебе занесе. Вчитись керувати своїми думками та емоціями — складно, але водночас захопливо. Важливо приборкати свої думки та стати Творцем свого життя, адже це необхідно для справжнього щастя.
– Ви також сповідуєте атмалогію. Що це за наука?
– Атмалогія — це наука про щастя. Атман означає «душа», і «логос» — це «голос», тобто те, що йде зсередини людини. Знання про Атмалогію самі знайшли мене. Бо те, що я сповідую, йде зсередини мене. Відчуваю, що моя душа прийшла у цей світ для щастя. Переконана, що це стосується кожного. Багато людей вважають, що страждання — це частина процесу становлення особистості, але це хибне твердження. Ні і ще раз ні. Людина живе лише для радості і усвідомлення своїх завдань для душі Коли вона їх виконує, то досягає нового рівня духовного зростання. Все інше підтягується само собою, бо такий закон Всесвіту: подібне притягує подібне. На яких вібраціях знаходиться людина, які думки, який свідомий розвиток особистості, з тим вона і резонує. Тому так важливо знати, хто ти, куди йдеш і з ким, які завдання маєш виконати. І прогрес не забариться.
– Як відбулася Ваша посвята у духовні наставники?
– Моя посвята — це не просто слова, а ціле життя. Зараз мені 40, і саме тепер так відбулося. Все має значення і всьому свій час. Я багато разів могла виїхати з України, але залишилась. Останні роки наголошую: кожен там, де має бути. Отже, маю бути тут, працювати на відродження нашої України – величної і могутньої країни козаків і козачок, вільних і нескорених людей. Хочу, щоб їх було ще більше, щоб прокинулися і почали діяти заради нашої незламної держави.
Посвята відбулась завдяки моїм старшим наставникам – гуру і просвітленим душам, які покликані у цей нелегкий час вести людей до світла. Я є своєрідним ланцюжком, провідником світла у сірі будні нашого життя, щоб майбутнє було світлим і прекрасним. Миру бути! До перемоги над усім темним!
– Також Ви відкрили простір розвитку особистості. Які можливості він надає?
– Мої мрії поступово здійснюються, але в мене ще багато амбітних планів. Це все лише початок. Простір розвитку особистості спрямований на трансформацію людини через розкриття її якостей душі. Це завжди рух до кращого. Робота над собою кожного дня, все життя. Вона не закінчується ніколи, адже немає меж досконалості. Ми маємо проводити життя на повну! Усе в наших руках: ми можемо його як зламати, так і прикрасити, піднести до вершин. Все залежить тільки від нас самих. Немає винних, є тільки ти і твій день. Перспективи великі. Варто прийняти рішення, маніфестувати і почати зміни на краще. Душа тільки подякує, що її почули і дасть усі ресурси для створення кращої версії тебе. Вперед, і все вдасться!

– З якими запитами до Вас найчастіше звертаються?
– Найчастіше до мене звертаються із проблемами у стосунках, сімейними конфліктами, психічними травмами, панічними атаками, депресіями тощо. Також займаюся психосоматикою і цифровою психологією.
Багато клієнтів приходять із запитами, які йдуть від душі: «Що робити?», «Що зі мною сталося?», «Я нічого не хочу», «Я нічого не можу». Несвідома людина просто не розуміє, що з нею відбувається, хоче щось змінити, але не знає, з чого почати, і куди рухатись. Я виступаю своєрідним містком, беру на себе роль провідника, мотиватора, людини, яка підкаже, направить, відкриє двері. Але пройти шлях трансформації кожен має самостійно.
Страх – найбільша перепона на шляху до змін і дуже руйнівна емоція, що шкодить більшості людей.
Не можна знецінювати негативні емоції, бо це також частина нашої особистості, але тіньова, негативна. Маємо не скочуватися надовго у негатив та не підігравати. Змінити усі ці диструкції можна лише одним шляхом: подивитися в очі страху, зануритись і обрати силу, яка його зруйнує, але лише силу внутрішню, істинну.
Сила волі та сила духу – це найсильніші парадигми на шляху до духовного життя вільної людини. Питання, які маємо ставити собі: як відрізняти фальшиве «Я» від істинного? Пізнай істину і станеш вільним.
– Які цілі ставите собі на найближче майбутнє?
– Дуже амбітні. Проєкт, який я веду і взаємодію на різних платформах з людьми, дуже мене тішить. Сама назва говорить за себе – «ВзаємодіЯ». Надаю онлайн консультації на волонтерських засадах.
Мрію, що в недалекому майбутньому в Україні з’являться школи саме на рівні духовної свідомої парадигми, де виховуватимуть нове покоління у добрі та справжній красі, у любові до життя та свого буття в ньому. Щоб такі одвічні та істинні поняття, як співчуття, допомога, доброта, емпатія, доброзичливість, щаслива сім’я, повага до батьків та свого роду, жили вічно.
– Чи дійсно наше оточення визначає успішність нашого життя?
– «З ким поведешся, від того і наберешся» – це теза, яка є правдою життя. Ми завжди маємо усвідомлювати, що на нас впливає наше оточення, з ким і де ми проводимо більшу частину нашого життя. Відслідковувати це необхідно, бо якщо ні, то так і буде людина ходити, а толку – нуль.
Усе здобувається з досвідом, незалежно від віку. Якщо людина відчуває, що щось не так, тоді починаються зміни. Якщо ні, то живе за своїм розумом. Завжди всі будуть для неї погані і щось винні. Мозок не хоче напружуватись і допомагати людині вийти зі стану жертви. Це колосальна праця, яка потребує часу і зусиль.
– Декілька слів від Вас наостанок нашої розмови, щоб мотивувати наших читачів.
– Перш за все, хочу побажати щастя. Щастя – це прекрасна емоція, яка створює настрій на весь день. Створювати щастя потрібно щоденно для себе коханого/коханої. Маленькі радощі мотивують, від них радіє душа та серце. Також надважлива віра. По-перше, у Бога-Творця, який завжди живе всередині кожного з нас, де б ми не були. А також у себе і свої сили. Любіть світ і все навкруги!
Любіть себе і світ любитиме вас також!
Любов вічна!

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями