Перейти до панелі інструментів
миллениум

Починала займатись випічкою на власній кухні, а невдовзі відкрила кондитерський цех і кав’ярню. Наша наступна героїня Альона Книжник — власниця найсолодшого закладу в Павлограді. Дев’ять кав’ярень міста наразі купують її десерти. І невдовзі Альона планує відкрити ще один заклад в іншому місті. Про свою любов до випічки розповіла в інтерв’ю нашому журналу.

– Добрий день, Альоно. Розкажіть, що надихнуло відкрити кондитерську крамницю?
– Велика любов до того, чим я займаюсь, надихнула мене. А поштовх до дій дав мій чоловік. Я починала з випікання десертів для кав’ярень у себе вдома. Одного дня ми зрозуміли, що нашої квартири вже замало для роботи: обсяги замовлень стали настільки великими, що на кухні вже не було де сісти. Тоді ми вирішили відкривати власну кондитерську, де б я могла випікати, і де люди могли б скуштувати наші десерти.
– Які десерти зараз є у вашому меню? Які найулюбленіші?
– У меню велика кількість десертів на будь-який смак. Можу сказати, що такої вітрини і різноманіття у нашому місті більше немає. Від французьких макаронс і японських «Моті» до класичних: «Наполеон», «Медовик», «Київський торт» за авторським рецептом, ніжний, мов хмаринка, меренговий рулет (він наш фаворит продажів), хрусткий десерт «Павлова», торти з полуницею. Є також солоні перекуси: круасани з лососем і баликом, торти з лососем і моцарелою, кіш з куркою та грибами. Можна перераховувати до нескінченності. Я не можу сказати, що якісь десерти люблю більше, а якісь менше. Але мої фаворити — це «Монастирська хатинка» та штрудель з вишнею.
– Ви співпрацюєте з іншими кав’ярнями. Розкажіть, у скільки закладів постачаєте товар і який саме?
– Зараз їх у нашому місті дев’ять. Кожна кав’ярня бере різні десерти. Комусь до вподоби «Наполеон», моті, макаронс і тарти. Комусь — круасани з лососем, «Київський торт», макаронси і чизкейки.
– У чому секрет ідеальних макаронс, як вважаєте?
– Макаронс, як на мене, — це найбільш вибагливий десерт. Треба підлаштувати рецепт під свій комбайн, духову шафу та інгредієнти. Це складно, але з практикою, після кількох спроб, можливо. Тоді десерти виходять ідеальними.
– На сторінці вашого закладу багато жартівливих відео з вашими працівниками. Як підтримуєте позитивний настрій у колективі? Як мотивуєте своїх співробітників?
– У нас дуже класний колектив. Як кажуть, кожен на своєму місці. Ми як одна родина. Ми часто збираємось разом, влаштовуємо корпоративи. На роботі теж весело: можемо пожартувати, зняти жартівливе відео. Всі працюємо як одна команда. Ніяких секретів немає — просто треба бути ближче до колективу.
– Які плани на майбутнє у вашого бізнесу?
– Хочеться розвиватися більше і більше. Нашому закладу лише один рік, а ми вже скільки досягли. Тому не зупиняємося та плануємо відкрити ще один заклад в іншому місті.

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями