Перейти до панелі інструментів
миллениум

Професійна лікарка-косметологиня СТЕФАНІЯ ТАРАНЕНКО знає усе про здоров’я шкіри, а ще уміє ефективно зберігати молодість і красу жінки! Про тренди у косметології, найкращі осінні процедури та власний підхід до роботи, говорили з нашою гостею!

– Стефаніє, вітаємо! До початку повномасштабного вторгнення Ви успішно працювали у Харкові. Чи важко було починати все з початку?
– До лютого 2022 року я будувала свою кар’єру не тільки в Україні, а й у Європі. Два роки працювала у Варшаві. Після цього продовжила роботу в Харкові. З початком повномасштабної війни мені разом з родиною довелося виїхати до Львова.
Звичайно, були складнощі перший місяць перебування у новому місті. Та де б ти не був, які би обставини не складалися у твоєму житті, ти завжди береш із собою свої навички, знання та досвід! Так само і я попри все продовжила удосконалюватися та працювати далі. У цьому мені дуже допомагає моя сторінка в Instagram. Мої постійні та потенційні клієнти слідкують за тим, де я зараз працюю, з чим працюю, бачать результати моєї роботи. Зараз я почала ще більше ділитися із своїми підписниками тим, чим займаюся. Це і співпраця з медіа, і участь у соціальних проєктах.
Я продовжую підтримувати українських жінок безпосередньо через свою професію: роблю їх гарними, впевненими у собі, лікую шкіру, удосконалюю природню красу, підкреслюю її. Також співпрацюю з благодійними фондами і таким чином допомагаю Україні.
– Ін’єкційна косметологія: що нині у тренді?
– Зараз у тренді натуральність, природність. Вважаю, що кожна жінка гарна по-своєму. І моє завдання лише підкреслити її власну красу, додати їй впевненості у собі. Працюю індивідуально з кожним пацієнтом і ніколи не пораджу зайвих процедур. Я націлена на довгостроковий результат без шкоди для здоров’я.
Зараз клієнток цікавлять природні зміни. Тобто жінка стає більш привабливою, молодою, з сяючою шкірою, виразними рисами обличчя, більш пухкими губами, якщо це необхідно. Але ніхто не розуміє, що саме вона зробила.
Якщо це вікові зміни, то вони також відображаються на обличчі, на губах. Ми можемо не тільки збільшувати губи, а й омолоджувати їх за допомогою філерів на основі гіалуронової кислоти. Тобто, коли ми говоримо про аугментацію губ, їх естетичну корекцію, це не завжди про збільшення об’ємів. Інколи це про наповнення губ, їх живлення, щоб вони виглядали більш молодо і, головне, природньо.
– Як щодо протипоказань? Чи часто Ви відмовляєте клієнтам у їхніх бажаннях?
– Перед тим як проводити будь-які маніпуляції, я проводжу консультацію, збираю ретельно анамнез, і ми узгоджуємо усі подальші процедури. Важливо знати про стан здоров’я клієнтки, її спосіб життя. Вживання медикаментів (навіть вітамінів), наявність стресових умов може вплинути на результат.
Основні протипоказання до ін’єкційних процедур: аутоімунні захворювання, вагітність, онкологія, ВІЛ/СНІД.
Звісно, здоров’я на першому місці. Якщо клієнтка приходить до мене із запитом на ін’єкційну процедуру, але я бачу, що їй спершу треба вилікувати шкіру, то це у пріоритеті.
– Які косметичні процедури краще за все робити восени?
– Якщо ми говоримо про доглядові процедури, то восени найкраще займатися лікуванням пігментації різними методами. Це можуть бути пілінги та маски. Обов’язково я питаю про домашній догляд. Бо те, що ми робимо в кабінеті, це лише 50% успіху. Довгостроковість результату залежить від того, що людина наносить на свою шкіру щодня.
Також раджу робити ін’єкційні процедури, такі як біоревіталізація. Бо після літнього сезону шкіра зазвичай виснажена, зневоднена. Завдяки введенню гіалуронової кислоти, що міститься у складі препаратів, ми відновлюємо пружність шкіри, наповнюємо її.
Актуальною залишається ботулінотерапія, яку можна повторювати за бажанням у середньому кожні півроку. А ще аугментація губ.
– Поділитесь секретами власного домашнього догляду?
– Три основні кити, на яких тримається домашній догляд, – це підібрані за типом шкіри та віком вмивання, тонізація та крем. Також можемо додати сироватку та нічний крем. Домашній догляд важливо змінювати залежно від пори року та стану шкіри.
Особисто я вдома використовую ті самі бренди, з якими працюю в кабінеті. І усі свої секрети відразу віддаю клієнтам на прийомі. Тож буду рада новим знайомствам!
dr_stefaniia

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями