Перейти до панелі інструментів
миллениум

Основна причина старіння шкіри знайдена. Це виснаження мітохондріальної ДНК. Як зупинити цей процес? Над цим багато років працюють професійні косметологи. Сьогодні говоримо про мітохондріальне омолодження – новітню програму відновлення шкіри на клітинному рівні. Як вона працює? Відповідає експертка Ельвіра Богдан – засновниця та керівниця школи прикладної естетики L. Estet Group. Лікарка дерматокосметолог, ін’єкціоністка, фахівчиня з холістичної та регенеративної медицини, спікерка міжнародних компаній, амбасадорка ТМ JeuDerm.

– Добрий день, Ельвіро! Сучасна косметологія пропонує безліч варіантів омолодження шкіри обличчя. Які з них найефективніші?
– Звісно я можу перераховувати безліч ефективних процедур, але тема старіння в останні роки прямо пов’язана з мітохондріями.
Мітохондріальне омолодження – не просто процедура, це програма, яка включає в себе спосіб життя, домашній догляд за шкірою і, звісно ж, професійні процедури, спрямовані на клітинне омолодження. У своїй практиці я завжди шукала ключ до молодості і краси, до стійкого результату, і я його знайшла.
Більше 5 років я працюю з ТМ JeuDerm, з препаратами, які дають 100% результат у редермалізації шкіри або омолодженні на клітинному рівні. Це трирівневий підхід, який включає клітинне омолодження на всіх рівнях шкіри і не тільки. Програма включає в себе застосування янтарної, гіалуронової, 5-амінолевулінової кислоти в поєднанні з пептидами, екзосомами та фотобіомодуляцією. Я це називаю мітохондріальним омолодженням!
– Чому мітохондрії так важливі для організму?
– Мітохондрії – це енергія організму, наша молодість і довголіття!
Головна причина старіння полягає в тому, що організму однаково звідки брати енергію. Якщо немає необхідних вітамінів і мікроелементів, він починає займатися аутофагією – поїданням самого себе.
Мітохондрії є життєво важливими регуляторами фізіології шкіри. Мітохондріальний метаболізм регулює диференціацію кератиноцитів, продукуючи мітохондріальні активні форми кисню (АФК), які необхідні для поширення сигналів Notch та β-катеніна, що сприяють диференціації епідермісу та розвитку волосяних фолікулів.
Мітохондрії також відіграють роль у функції меланоцитів та пігментації. Ультрафіолетове випромінювання викликає окислювальний стрес у шкірі, спричиняючи пошкодження ядерної та мітохондріальної ДНК, причому в останньому випадку це служить корисним біомаркером впливу УФ-випромінювання та зовнішнього старіння шкіри. Ми можемо розглядати передчасне старіння шкіри як «дефект електростанції». Це про порочний цикл вільних радикалів у шкірі, коли індуковані УФ-випромінюванням делеції мітохондріальної ДНК у дермальних фібробластах призводять до недостатнього енергопостачання та ретроградного впливу, а мітохондріальні сигнальні механізми викликають функціональні та структурні зміни в шкірі.
– Як можна покращити роботу мітохондрій?
– Включення біоактивних молекул у засоби для догляду за шкірою для запуску мітохондріального біогенезу та підвищення аеробного енергетичного метаболізму в клітинах дерми є найкращим для старіючої шкіри зі зниженою мітохондріальною функцією.
Виснаження мітохондріальної ДНК є основною причиною старіння шкіри. Трирівнева програма від ТМ JeuDerm відновлює мітохондріальну функцію, яка може повернути молодість шкірі.
– Наскільки безпечні ці процедури? Чи є протипоказання для них?
– У будь-якій програмі є показання і протипоказання. Це обов’язково враховується на консультації перед проведенням процедур. Я завжди говорила, що немає єдиного протоколу, оскільки всі ми різні і підхід до кожної людини повинен бути індивідуальним.
– А що ви порадите в якості профілактики проблем зі шкірою і передчасного старіння?
– Мітохондрії – це «батарейки молодості». Для профілактики передчасного старіння шкіри раджу звернути увагу на ці три пункти:
Кисень. Чому нам важко довго сидіти в офісі, в літаку, в автомобілі? Мітохондрії «працюють» на кисні. Коли ми сидимо, дихання стає поверхневим. Якщо в м’язи не надходить достатньо кисню, мітохондрії отримують менше енергії. Спорт, прогулянки в парку є обов’язковими.
Важливо слідкувати за рівнем заліза (феритину) і вітаміну D, особливо жінкам. Ці поживні речовини дуже важливі для правильної роботи мітохондрій.
Раціональне харчування. Зайвий вміст вуглеводів і жирів порушує енергетичний баланс. Правильні жири, риба, олії, авокадо – все це повинно бути вашим пріоритетом, а не десерти та цукерки.
l_estet_group
elvira_bohgdan

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями