Перейти до панелі інструментів
миллениум

Вона допомагає людям прибирати блоки, страхи, невпевненість і «пробивати фінансову стелю»! Коуч саморозвитку та самореалізації – КРІСТІНА КОТИК – стверджує, що має унікальний дар – підсвічувати дорогу до успіху! Про що йдеться? Крістіна відверто розповіла у нашому інтерв’ю!

– Вітаю, Крістіно! Яка Ваша особиста історія? Як стали коучем?
– Родом я з невеликого міста Кам’янець-Подільський, у Хмельницькій області. Батько мій був військовим офіцером, тому наша родина багато переїжджала. Зрештою, ми осіли в Закарпатті, у мальовничому Ужгороді.
Далеко не відразу я знала, чого я хочу і як мені туди прийти. До прикладу, рішення про вступ в університет, саме на факультет міжнародних економічних відносин, я прийняла за 5 місяців до початку вступних екзаменів.
Саме навчання в університеті стало для мене тим періодом, коли я почала працювати зі своїм мисленням. Я відвідувала тренінги, читала багато різної літератури з психології відносин, психології спілкування, тайм-менеджменту, постановки та досягнення цілей. Я почала дозволяти собі чути себе і свої відчуття. Це була відправна точка моєї трансформації. Саме тоді я почала фіксувати свої бажання: мріяла подорожувати, купити авто, отримати керівну посаду у міжнародній компанії та навіть жити у країні, де 9 місяців триває літо.
Після закінчення університету я влаштувалася у міжнародну компанію і за два роки посіла керівну посаду. Так одне за одним я здійснювала свої бажання. А тією моєю країною для проживання стала Туреччина.
На словах здається, що мій шлях був легким. Але насправді труднощів було подолано дуже багато. Я ніколи не вірила і не вірю в успішний успіх. Одного ранку не прокидаються багатими і успішними.
Між тим, я завжди мріяла жити в Європі. І ось вже майже рік живу в країні найщасливіших людей світу – Данії. І можу сміливо сказати, що я сама створила собі життя своєї мрії.

За останній рік я пройшла неабияку трансформацію свого мислення. І перетворилася з мами-декретниці із 6-річним стажем у дуже успішного коуча. За короткий час я вже допомогла більше ніж 50 клієнтам віднайти своє покликання і почати рух у тому напрямку. Я експертка особистого розвитку і самореалізації. Я служу людям, змінюю їх мислення, допомагаю
розширювати їхнє бачення і якісно змінювати життя. Я авторка, поки що, одного курсу та медитацій, які трансформують самосприйняття.
– Що маєте на увазі, коли говорите про свою суперсилу?
– Моя суперсила – це моя вроджена здібність. Коли я задалася питанням: «Що ж я можу дати людям і чим взагалі можу їм допомогти?» – то намагалася знайти відповідь абсолютно різними способами. І один з них – аналіз матриці долі по моїй даті народження. Там чітко і ясно сказано, що я маю здібність швидко сканувати людину і бачити як сильні сторони, так і зони росту. Я можу влучно сформулювати рекомендації. Це і є робота коуча. Коли торік у листопаді почала вчитися на сертифікаційному курсі з коучингу, я реально усвідомила, що все життя займалася цією справою і просто не знала, що це називається коучинг. Методики та підходи, які я нативно використовувала, також мають офіційні назви.
– Хто до Вас звертається за допомогою? Якими інструментами Ви користуєтеся, щоб допомогти жінкам якісно змінити життя?
– Я позиціоную себе як коуч саморозвитку та самореалізації жінок, бо на цей момент тема мені близька. Я сама знаходжуся в рості. І тому основна частина тих, хто до мене звертається, це жінки, які відгукуються на мою енергію. Приходять на консультацію і чоловіки, але їх небагато.
До мене звертаються люди із запитом зрозуміти своє покликання, втілити свої мрії. Жінки, які хочуть змінити сферу своєї діяльності. Жінки, які хочуть іти в ріст, як у наймі, так і у власному бізнесі.
Я користуюся різними техніками. Але найближчий для мене інструмент – це питання. Я включаю активного слухача в собі. Коли я ставлю запитання, людина намагається знайти відповідь, єдине, що я роблю – це прошу змістити фокус з голови на серцевий центр, звернутися до своїх відчуттів та емоцій. Адже у більшості з нас у голові є дуже багато різних ментальних блоків, страхів, які нас лімітують, з якими треба працювати.
– Як зрозуміти своє покликання?
– Особисто я вірю, що кожна людина приходить у нинішнє перевтілення з певною місією, яку вона повинна виконати заради блага інших. І друге моє переконання, що кожна людина, яка народжена на цей світ – обдарована. Звичайно, у кожного є свій унікальний набір якостей і талантів. Саме ці якості і таланти показують нам, для чого ми прийшли у цей світ. Тому я пропоную шукати своє покликання у собі. Просто зрозуміти, що мені подобається робити. Настільки подобається? Що просто драйвить мене? Роблячи що, я відчуваю притік енергії? Особисто для мене, це є коучинг. Я бачу, що людина входить зі мною у сесію і у неї один настрій, не зовсім райдужний, а виходить – і в неї сяють очі, є усмішка, є розуміння, що робити далі. Коли я відчуваю вдячність, навіть без слів, тоді я готова робити це безкоштовно. Прийде момент і ця людина захоче мені віддячити, не важливо чим.
– Зі страхами варто боротися, чи все ж треба прислухатися до них?
– Боротися зі страхами не потрібно. Страхи – це наші друзі, це те, що захищає нас, оберігає. Страх – це є щось, що попереджає нас про небезпеку. Його треба почути і вміти з ним працювати.
Дуже поширений зараз страх проявлення. Люди бояться проявляти себе, виступати на публіку, зокрема, онлайн. Знову ж таки, через ті блоки, які нав’язало нам суспільство. Пригадайте, як страшно було розповідати вірш у школі біля дошки, де всі дивляться. А раптом щось піде не так? Засміють! І зовсім інша справа – стояти біля своєї парти.
– Які блоки з’явилися у жінок через війну? Чи можна на це вплинути?
– Війна негативно вплинула на всіх українців. Спочатку це був синдром відкладеного життя, коли всі намагалися перечекати. На жаль, багато жінок, які були вимушено переселені, як у межах країни, так і за кордон, перебрали на себе роль жертви. Для них усе погано і в цьому є кого звинувачувати. Вони не хочуть брати відповідальність за своє життя. Це нехороша ситуація для них самих, з якою варто боротися. У першу чергу, треба зрозуміти, що життя минає, незалежно від того, що відбувається навколо. Друге, що потрібно усвідомити: за моє життя, а також життя моїх маленьких дітей, відповідальна я сама. Щоб мені і моїм діям було добре, треба встати і діяти. Вирішити можна будь-яке питання. Головне – мати щире бажання.
– Стосовно достатку: від чого залежить фінансове благополуччя?
– Фінансове благополуччя залежить від нашого мислення. Якщо у людини є багато внутрішніх блоків, лімітуючих переконань, то фінансового благополуччя бути не може. Достаток не з’явиться у людини, яка вірить, що гроші – це зло. Або переконана, що гроші заробляють тільки дуже важкою працею і гарувати треба 24/7. Також великі гроші не прийдуть до людини, яка вважає, що їх можна тільки вкрасти.
Існує дуже багато нав’язаних поглядів стосовно щастя, здоров’я, грошей, благополуччя. «Щастя любить тишу». Чому? Потрібно працювати з мисленням, розібратися, які саме переконання лімітують ріст.
– Наостанок, порадьте нашим читачкам, з чого варто почати вже зараз, щоб створити кращу версію себе?
– Перша моя рекомендація: вийти з дитячої позиції і перейти в дорослу. Тобто, взяти відповідальність за себе, своє життя, власні рішення та помилки, приймати особистий досвід і нікого не звинувачувати. Не чекати щось від когось.
Друга моя рекомендація: сісти і оцінити, де я хочу бути через 3 роки. Проаналізувати, чого не вистачає для цього. І зважаючи на це, почати працювати над своїм мисленням. Тільки там, де є зміна мислення, зміна світосприйняття, свідомості та підсвідомості, починають відбуватися дива і здійснюватися мрії. З’являється місце на парковці у дуже переповненому центрі міста, або виникають інші ситуації, які можна назвати чудом, чи новою реальністю, яку ми самі для себе створюємо. Якщо вам для цього потрібна допомога, заходьте до мене на сторінку. Там є дуже багато корисної інформації. Якщо вам потрібна моя особиста порада – пишіть і я буду рада вам допомогти!
kristinakotyk_coach

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями