Перейти до панелі інструментів
миллениум

Приготувати смачний натуральний суп, борщ, гуляш, чи плов за декілька хвилин лише за допомогою окропу? Із ТМ «ПОЖИВА» – це реально! Підприємиця ОЛЕНА ХАТМУЛЛІНА створила унікальний сублімований продукт, щоб усім було смачно, як вдома! Особливо українським військовим…

– Олено, до повномасштабного вторгнення Ви мали успішний бізнес на Донеччині. Чим займалися?
– Я почала займатися підприємницькою діяльністю з 2014 року. Крім надання консультаційних послуг з фінансів та бухобліку, активно розвивала власну справу у виробництві. На початок повномасштабної війни мала чотири напрямки: виготовлення санітарно-гігієнічної продукції; миючих засобів та технічних розчинів для різних сфер застосування; сублімованих овочів та фруктів; а також мала ферму з вирощування мікрозелені та їстівних квітів із застосуванням методу гідропоніки.
Виробництво – це моя любов, це творчий процес, який вимагає концентрації всіх моїх знать, вмінь, навичок. Я занурююсь у нього повністю, від ідеї до готового продукту. Створення нового якісного продукту займає від одного до двох років. Довго, але кінцевий результат приносить неабияке задоволення.
– Як довелося починати все знову, на новому місці?
– У 2023 році довелось частково релокувати окремі напрямки виробництва у більш безпечні регіони України, зокрема, в Тернопільську область. Але, на жаль, через низьку рентабельність, відновлювати діяльність не було сенсу.
Я почала шукати новий напрямок. Проаналізувала ринок, виявила переваги місцевості і почала займатися виробництвом харчових продуктів. Для цього у мене вже було унікальне високотехнологічне обладнання. Експерементальні випробування тривали кілька місяців. Дуже хотілось створити смачний, безпечний, якісний продукт.
І нарешті все вийшло – сублімована їжа швидкого приготування, без консервантів, з тривалим терміном зберігання. Загалом 20 страв, які швидко готуються, достатньо лише додати окріп.
Дегустатором, критиком та моїм натхненням, був мій рідний брат Едуард Хатмуллін, який служив в ЗСУ, а згодом і хлопці з різних підрозділів. Найголовнішою нагородою для мене і ознакою того, що потрібно запускати продукт на широкий загал, був відгук наших захисників: «СМАЧНО, ЯК ВДОМА».
З цього почався новий етап роботи та вдосконалення виробництва.
– Як обирали назву для торгової марки «Пожива»?
– Назву шукали довго – все було не до душі. Потім звернулися до словника і наткнулися на «поживу». Тлумачення цього слова повністю відповідає нашим продуктам: «те, що живить організм, забезпечує його життєдіяльність».
– У чому переваги Вашого продукту?
– Унікальність нашого продукту полягає в самій технології приготування, за допомогою інноваційного високотехнологічного обладнання сублімаційної сушарки. Так консервують продукти астронавтам. Ми видаляємо вологу із заморожених, свіжих, або приготованих продуктів за допомогою вакууму. Завдяки цьому вони зберігають поживні речовини, первинну форму та смак, легко відновлюють свою структуру.
Розроблення технічних умов, проведення лабораторних випробувань, отримання протоколу досліджень на безпечність харчових продуктів – усе це непростий шлях в наших реаліях.
Та зараз ми вдосконалили упаковку і подовжили термін зберігання продукту до 2-х років.
– Чи задоволені Ви своєю командою?
– Виробництво сублімованої їжі швидкого приготування – це повністю соціальний бізнес. На підприємстві працюють жінки ВПО, які постраждали від війни. А 20% прибутку ми спрямовуємо на потреби ЗСУ.
У нас чудова команда. Кожна з нас вкладає частинку серця в наші страви для того, щоб із «ПОЖИВОЮ» ви завжди відчували затишок та відчуття «СМАЧНО, ЯК ВДОМА», де б не перебували.
– Як щодо лінійки дієтичного харчування?
– Багато наших захисників за час війни отримали харчові розлади та проблеми з органами травлення. Про це говорив і мій брат, який служив у ЗСУ. Швидке, смачне, якісне, дієтичне харчування – це велика проблема для такої категорії людей. Тому у нас виникла ідея створити окрему лінійку дієтичного харчування на основі перепелиних продуктів.
Едуард Хатмуллін загинув 30 квітня 2024 року. У пам’ять про нього я продовжую втілювати цю ідею в життя. Ми маємо турбуватись про тих, хто не шкодує себе в боротьбі за нашу вільну Україну.
ГЕРОЯМ СЛАВА!

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями