Перейти до панелі інструментів
миллениум

Кожен з нас мріє бачити світ яскравим і чітким, всупереч всьому. Ганна БИЧКОВА – людина, яка допомагає цій мрії здійснитися. Вона перетворила свою професію на справжнє покликання, даруючи людям радість ясного зору. В цьому інтерв’ю ви дізнаєтесь трохи більше про роботу оптометриста, людини, яка допомагає бачити цей світ.

– Пані Ганно, раді бачити Вас на сторінках видання. Знаємо, що Ви досить сором’язлива жінка, проте ми продовжуємо розповідати про справжніх українських фахівців. А Ви саме такою і є. То ж почнімо з питання щодо обрання професії. Чому офтальмологія стала Вашим вибором?
– Вітаю! Дякую за запрошення. Я медик за фахом, і обрала цю професію швидше за все не свідомо ще у дитинстві. Тоді, у віці 4-5 років, я активно «лікувала» комах, свійських тварин та бабусю з дідом. Після закінчення школи я знала, що йтиму в медичну освіту. Початок був у загальній терапії, потім робота в терапії, хірургії, загальна практика і навіть психіатрія, а у 2007 році я потрапила в оптичний світ. Оптика виявилася чимось, що важливо і потрібно практично всім, це може бути красиво та надихаюче. Естетика оптики чудова. Окуляри завжди на видному місці, на нашому обличчі. Вони прикрашають, доповнюють, створюють образ, стиль, але найважливіше в окулярах – вони дозволяють побачити цей прекрасний світ.
Те, що я найбільше люблю в моїй роботі – бачити результат, дарувати зір, здатність бачити за допомогою окулярів або контактних лінз. Мене й сьогодні надихає можливість дарувати людям бачення. Їх вираз обличчя, здивування й захоплення чіткістю зору на великій відстані, коли вони розглядають своїх близьких, як вперше, коли подобаються собі, дивлячись на відображення в нових окулярах або лінзах.
Зараз же, коли ми в оптиці часто працюємо з нашими Захисниками, військовими, а саме вони повинні максимально бачити, це для мене додатковий стимул.
– Якими особистими та професійними принципами Ви керуєтесь, коли допомагаєте людям обрати окуляри та лінзи?
– Принципи моєї роботи давно вивірені – бути максимально уважною до потреб пацієнта в гостроті зору, якості та потребах у діяльності протягом життя. Люди, приходячи в оптику, хочуть добре бачити і красиво виглядати одночасно. Фешн та високі технології оптики, психологія та біологія – наша мета, яку ми досягаємо для кожного. Я, як оптометрист, – є мозком оптики, захистом інтересів та здоров’я пацієнта.
– Що є найскладнішим та найцікавішим у Вашій галузі на сьогодні?
– Війна змушує всіх нас нервувати, поспішати, шукати можливості швидкого вирішення питань, але не завжди швидко – це добре. Я вважаю, що окуляри та лінзи – це не про швидкість, це про якість.
Цікава для мене сьогодні призматична корекція зору. Дуже цікавими та важливими є корекція вікових змін зору – пресбіопія, астигматизм, які торкаються майже кожного, втома при зорових навантаженнях, бокові аберації (викривлення) в окулярах тощо…
– Пані Ганно, що Вас мотивує сьогодні?
– Моя місія – допомагати бачити людям цей прекрасний світ. Я дуже люблю тварин, працюю у громадській організації сімей загиблих воїнів Дніпропетровської області, люблю подорожувати. Мене мотивує сім’я, яка допомагає бути собою, витримувати перешкоди, випробування життя. Моя мати, сильна й красива жінка, мій брат. Мій чоловік, який, на жаль, загинув, але його любов – теж моя підтримка.
– Дякуємо, Ганно! Бажаємо Вам професійних успіхів та нових звершень! Якими будуть Ваші побажання нашим читачам?
– Я б хотіла побажати успіху та процвітання виданню. Особливо хочу подякувати моїй давній шановній пацієнтці пані Людмилі Сергіївні, яка люб’язно надала мені можливість розповісти про себе тут. Я з великою повагою ставлюся до українців, які продовжують свою роботу в Україні зараз. Це боротьба, важка та кропітка. Бажаю нам перемоги, успіхів у роботі, процвітання та гармонії. І, звичайно ж, високої якості зору! Світ такий прекрасний, незважаючи ні на що!

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями