Перейти до панелі інструментів
миллениум

Відкриття бізнесу за кордоном – завжди виклик для людини. У той час, коли в країні, в якій ти живеш, іде війна, а рухатися та розвиватися треба, наші незламні україночки переступають через свою зону комфорту, прогресують та ризикують. З однією такою сміливою дівчиною, яка не побоялася і відкрила власний бізнес, ми і поговоримо!

– Юліє, по профілю в соціальних мережах бачимо, що Ви дуже різностороння особа! Розкажіть, як починалася Ваша кар’єра в Болгарії? Що підштовхнуло відкрити салон краси саме в цій країні?
– У квітні 2022 року вирішила заснувати бізнес у Болгарії через реєстрацію фірми «Аспект-Про». А в травні відкрила салон краси «SUNNY LAND», де працюють українські майстри за основними напрямками індустрії краси, а саме: масаж, перукарські послуги, послуги з манікюру та педикюру, нарощування та ламінування вій, нарощування волосся та косметологія. 
– Щоб відкрити власний бізнес за кордоном, потрібна якась освіта?
– Для інтеграції у соціально-економічний простір Болгарії пройшла процедуру визнала здобутої в Україні станом на 2022 рік вищої освіти. Отримала офіційні свідоцтва Міністерства освіти і науки Республіки Болгарія про підтвердження освітніх та професійних компетенцій для здійснення діяльності за фахом педагога, психолога, економіста, а також можливості їх застосування в межах національного ринку праці.
– Які кроки вже були зроблені, щоб досягти того результату, який Ви маєте на сьогоднішній день?
– Поєднуючи власний досвід та професійні зв’язки у сфері вищої освіти України, які набула під час роботи у закладах вищої освіти з 2012 року на керівних посадах (завідувач відділу документообігу та архіву, начальник центру довузівської підготовки та профорієнтаційної роботи, директор Інституту післядипломної освіти та професійної підготовки), а також діючий з 2019 року освітній бізнес-проєкт «Міжнародна академія сучасної освіти «Вертекс», де є основним засновником, започаткувала співпрацю з університетами Болгарії з прийому на навчання громадян України за пільговою вартістю, що в деяких випадках досягала 50% від базової. Таким чином, підтримувала можливість навчання громадян України в цей складний період за зниженою ціною. Забезпечення українців послугами у сфері краси та їхніх дітей у освітньо-культурній та творчо-розважальній сферах, стало пріоритетом у підтримці співвітчизників за кордоном і основним напрямом бізнесової діяльності. 
– Що із запланованого Вами на 2024 рік уже було реалізовано?
– Підтвердження професійних компетентностей та кваліфікацій дало змогу визначитися з подальшим розширенням діяльності фірми. Виникла ідея, яка згодом перетворилася у соціально-освітній проєкт, започаткування дитячого центру з розвитку творчої особистості. Так у травні 2024 року розпочато реалізацію 1-го етапу даного проєкту. Відкрито літній табір «Позитив» для дітей з українських сімей, що опинилися після лютого 2022 року у Болгарії, і перебувають під статусом тимчасового захисту даної країни. 

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями