Перейти до панелі інструментів
миллениум

Ангеліна Осадча –лікар-стоматолог. Про фаховість, любов до власної справи, розвиток технологій у стоматологічній сфері.

– Коли Ви зрозуміли, що хочете стати стоматологом?
– Покажіть мені людину у 16 років, яка чітко може дати вектор своєї майбутньої професії? У цьому віці часто плутаємо захоплення із покликанням. Тому, здійснюємо множинні спроби реалізувати себе і перевіряємо свою наполегливість на міцність. З роками приходимо до висновку, що не ми обираємо професію, а вона нас.
– Як розпочалася Ваша кар’єра?
– Перші два роки після навчання працювала у відділенні щелепно-лицьової хірургії. Думала, що це моє покликання. Я шинувала щелепи, розкривала флегмони, видаляла зуби, зшивала рвані рани обличчя після важких автомобільних аварій. Але на якомусь етапі, отримавши достатньо досвіду, з непересічного – все це стало звичним. Мені чогось не вистачало. Як я зараз розумію, мені бракувало спілкування з пацієнтами, не пов’язаного з екстреними ситуаціями. Не вистачало тієї теплоти, яку я отримую зараз, викликаної бажанням приходити до мене знову і знову.
– Як Ви вважаєте, у чому особливість професії стоматолога?
– Я повторюся, особливість моєї професії – повернення сторицею тепла і турботи від моїх пацієнтів, їхня довіра і віра в мене і в мій професіоналізм. Таке спілкування дорогого варте.
– Як визначити, чи буде успішною діяльність для майбутніх здобувачів цієї спеціальності?
– Успішність визначає час. Коли ви щасливі в професії щодня, то через 20 років зможете сміливо стверджувати, що жодного дня не працювали.
– Які послуги надає клініка, в якій Ви працюєте?
– Послуги, що надаються стоматологічними клініками, плюс-мінус скрізь однакові, враховуючи технології доступні на ринку. Для мене визначальним є вищезгадана довіра людей та бажання прийти до мене, саме до нашої клініки. Для мене на першому місці – лікарі-професіонали.
– Ваша сфера діяльності стрімко розвивається, з’являються нові техніки, технології. Від чого залежить впровадження нових технічних засобів?
– Залежить від доцільності вкладення коштів у ту чи іншу сферу та попит на ці послуги.
– Що б хотіли побажати, тим хто замислюється про фах стоматолога?
– Загалом хочу побажати кожному швидше знайти себе, незалежно від професії. Знаходячи себе і стаючи цілісною особистістю, людина стає невід’ємною частиною цього світу. Що ж стосується моєї професії і тих, хто хоче оволодіти нею, бажаю не шкодувати себе і йти до кінця, не відволікаючись на труднощі і прислухаючись тільки до себе. Це ваш шлях і пройти його можете лише ви.

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями