Перейти до панелі інструментів
миллениум

Відома професорка, докторка медичних наук та викладачка антропософської медицини – НАТАЛЯ КОСТИНСЬКА – переконана, що просто лікувати хвороби замало, треба допомагати людям ставати на шлях здоров’я. Бо майбутнє медицини у профілактичному попередженні недуги самим пацієнтом! Своєю експертною думкою пані Наталя поділилася у нашому інтерв’ю.

– Пані Наталю, вітаємо! Українці за кордоном визнають: наша медицина виявилася набагато доступнішою і кращою, ніж у Європі! Та і гомеопатію замовити в Україні простіше! Чому так?
– Зараз у Європі та інших країнах бачимо, яка медицина прийде до нас. Технічний прогрес не зупинити. Це нормально. Медицина все більше буде орієнтуватися на надання швидкої допомоги. Тому здоров’я все більше буде в руках пацієнта. У Каліфорнії заборонено куріння, у великих містах спортивні майданчики на кожному кроці. Якось бачила, молоде подружжя, яке бігло по набережній, а у них із собою – візочок з трійнею.
Звичайно, технічний прогрес призведе до зменшення кількості лікарів. Справжнього лікаря треба буде шукати. Та це вже й зараз відбувається.
Те ж саме стосується гомеопатії та гомеопатів, для яких медицина – мистецтво. Професійного гомеопата практично не знайти у Європі. Назва така є, але здебільшого призначають комплексні препарати, які не потребують індивідуального підходу.
Гомеопатія у більшості країн не оплачується страховою. Це також впливає на звернення до неї. Виняток Німеччина та Швейцарія, де є страхування у разі лікування гомеопатією чи антропософською медициною (препарати гомеопатичні). Можливо, ще десь є.
– Медицина якісна і безкоштовна: чи сумісні ці поняття?
– Медицина якісна та безкоштовна – неможливо можлива. Витрати покриває страхування. Зовсім безкоштовного немає. Поки ми не маємо широкого страхування, то медицина платна.
– Лікуватися якомога менше і головне – не часто, можливо? Що для цього потрібно?
– Мене ще на останніх курсах інституту бентежили однакові діагнози та лікування. Я не розуміла, чому люди різні, а діагнози однакові. 8 років вивчала фармакологічні засоби в експерименті, потім у клініці. Коли переїхала до Києва і познайомилася з гомеопатією, побачила те, що шукала. Фармакологію, яка працює за іншим принципом. Яка індивідуальна, враховує конкретного пацієнта, не шкодить йому та навіть допомагає на душевному та фізичному рівнях.
Поступово я приходила до того, що всі хвороби починаються з духовного рівня, а отже, і допомагати треба на цьому рівні. Духовний рівень – це комфорт із самим собою, з оточенням. Коли подобається робота, партнер… Психологія, на відміну від цього, дбає про емоції та почуття. Сьогодні мої погляди змінилися. Своїм лікарським завданням я вважаю можливість допомогти пацієнтові вийти на шлях здоров’я та навчити самостійно бути здоровим.
http://kostinska.com
Natalia Kostinskaya

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями