Перейти до панелі інструментів
миллениум

Запорука успіху нашої гості є прагнення до втілення будь-яких ідей та людяність. Кожен крок, який робить пані Ліля КОСТІВ наближає гарні події та якісні реалізації. Пані Лілія є представницею бізнесу, який попри обставини продовжує функціонувати. У нас в гостях резидентка клубу успішних жінок «Жінки України». Говоримо про клуб, про українських жінок та справжні цінності.

– Пані Ліліє, раді бачити Вас на сторінках нашого видання. Почнімо, напевно, з того, чим саме займаються резиденти Вашого жіночого клубу
– Клуб успішних жінок «Жінки України» був створений близько вісімнадцяти років тому в Одесі чарівною українкою Ольгою Азаровою. На сьогодні клуб вже має статус міжнародного. Резиденти клубу – це жінки з понад 18 країн світу. Головна наша мета полягає в підтримці жінок-підприємиць. Ми створюємо різноманітні форуми, збираємо конференції, організовуємо майстер-класи та курси для навчання. На усіх цих заходах успішні жінки, лідери в різноманітних галузях діляться власним досвідом та досягненнями, мотивуючи інших учасниць проєкту.
В Україні цей клуб несе більш благодійний напрямок. Усі наші події, які ми створюємо, наразі здебільшого у Львові спрямовані саме на благодійність. До повномасштабного вторгнення ми частіше за все збирали на заходах кошти хворим діткам. Наразі ж провідним заходом нашого клубу є проєкт «ТОП-100 чоловіків і жінок». Події останніх років призвели нас до ідеї створення проєкту «Топ-100 волонтерів», адже реалії диктують нам адаптивність до нових умов. Також ми відзначали «ТОП-100 лікарів», які здебільшого перебувають в зоні бойових дій. В такий спосіб ми не просто несемо благодійну функцію, а й відзначаємо людей, які роблять вагомий внесок в розвиток нашого суспільства.
– Які головні цінності Ви несете сьогодні українському суспільству?
– Напевно, перше, що зазначу – чесність у веденні бізнесу та соціальна відповідальність підприємців. Кожна учасниця нашого клубу розвивається в якійсь зі сфер бізнесу, і в цьому аспекті ми прагнемо розвивати християнські, людські цінності. В нашому клубі є духовний наставник – настоятель Собору Святого Юра. І на кожній нашій події він присутній, даючи поради та настанови. До речі, нещодавно він організував нам поїздку до Риму, до Папи Римського. Це була неймовірна подія, бо ми несемо через свій функціонал саме християнські цінності в суспільство.
– З якими випробуваннями Вам доводиться стикатись у сьогоденні бізнесу? В який спосіб долаєте ці іспити?
– Звичайно, велика війна внесла корективи в усі аспекти нашого життя. Щодо бізнесу, на сьогодні я продовжую розвивати салон краси, який працює понад 24 роки. І вже понад 10 років я успішно розвиваю ресторанний бізнес. Я дякую Богу та нашим захисникам, що попри іспити ми працюємо. Ми не зупиняємось, сплачуємо податки, надаємо робочі місця, виплачуємо заробітну плату працівникам. Так, наші прибутки стали меншими, однак ми не зупинились. За останній час я впевнилась, наскільки ми не скорений народ та розумію, що життя не можна ні в якому разі відкладати на потім. Абсолютно усі ідеї варто реалізовувати. Я розумію, що комусь здається не логічним розвиватись, облаштовувати щось нове, оновляти меню, наприклад… Проте відчуваю, що це потрібно робити задля людей.
– Наскільки сильно війна змінила особисто Вас та Ваше оточення?
– Війна змінила усіх. Щодо мене, напевно, я стала більш впевненіша в собі. З початком великої війни я виїхала з дітьми до Польщі, однак дуже швидко повернулась, адже зрозуміла, що варто покладатись лише на себе. Я зрозуміла, наскільки наші жінки сильні духом. Через відсутність чоловіка поряд, перебуваючи за кордоном, я відчула свої ресурси, їх повноцінність, власну спроможність поратись з тим, з чим раніше не мала справу.
– Дякуємо, пані Ліліє! Якими якостями, на Вашу думку, повинна володіти українська жінка, аби продовжувати бути прикладом для наслідування наступним поколінням?
– Українська жінка була й буде відома світові як берегиня. Так склалось історично, бо чоловіки завжди були на війнах, і жінка залишалась одна з господарством та дітьми. Це повернулось до нас, на жаль. Тому ми маємо давати собі раду, бути людиною, виховувати дітей з істинними цінностями. Жінка повинна бути відповідальною та вчитись виживати. Але, перш за все, повинна бути жінкою навіть під час війни. Вміти просити про допомогу, якщо не все вдається самостійно.

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями