Перейти до панелі інструментів
миллениум

Наталія Яковенко – приклад людини, яка попри все йде до своєї мрії. Незважаючи на обставини та невдачі, що траплялися на її шляху, Наталія збудувала успішну кар’єру в сфері туризму. Про свій шлях від студентки, яку не хотіли брати на роботу через відсутність досвіду, до власниці туристичної агенції розповіла в інтерв’ю нашому журналу.

– Наталіє, вітаємо! Досить давно ми не спілкувались з турагентами. І наразі досі, попри обставини, українці продовжують подорожувати. Які актуальні пропозиції є на сьогодні від Вас?
– Звісно я дуже рада, що в цьому році ще більше наших громадян почали подорожувати світом. Найпопулярніші країни, куди їдуть українці, це: Туреччина, Болгарія, Чорногорія, Греція, Іспанія, Албанія. Найголовніше те, що я можу забронювати відпочинок та виліт з будь-якої країни. Тобто, де б туристи не проживали, вони можуть звертатись до мене. Зараз актуальні автобусні тури з України, вони коштують дешевше. І звісно, авіатури з Румунії, Молдови та інших країн, де це можливо. На такі тури ціни вищі через переліт. Взагалі поїздки можна організувати на будь-який бюджет та побажання туристів.

– Ваш досвід досить великий. З чого почалось Ваша любов до туризму?
– У мене була мрія працювати у туризмі ще з 17 років. Але з деяких причин навчалась на іншій спеціальності. Вчилася і працювала, проте мрія про туризм завжди залишалася зі мною. У 2012 році вирішила зайнятися цим серйозно і пройшла курси з туризму. Перші кроки у цій сфері були важкими – без досвіду складно знайти роботу. Моє бажання було надзвичайно сильним, і я почала активно діяти, щоб здобути практичний досвід. Нарешті мені вдалося влаштуватися в турагенцію. Попрацювавши там певний час, зрозуміла, що вже готова самостійно працювати, тому відкрила власну турагенцію. Продовжую навчатися, проходжу різноманітні тренінги, вебінари. І звичайно, багато подорожую сама, оглядаю готелі в різних країнах. Все, аби мої клієнти відпочивали у найкращих місцях, перевірених мною особисто, і також знали всі нюанси, які можуть бути у подорожі. Туризм для мене – це стиль життя. Я обожнюю свою роботу і не уявляю себе в іншій сфері.

– На Вашій сторінці можна побачити неймовірну кількість позитивних відгуків. У чому полягають головні правила в роботі?
– Головне правило моєї роботи – чесність та щирість з клієнтами. А також повний супровід, починаючи від бронювання туру, і аж до повернення додому. Повністю розповідаю всі нюанси та контролюю час виїзду або вильоту туристів.
Завжди на зв’язку 24/7 зі своїми клієнтами. Для мене дуже важливо якісно провести туристів, щоб вони відчували підтримку на кожному кроці, були спокійними та проінформованими. Багато їжджу в рекламні тури, щоб особисто подивитись країну, готелі та рекомендувати клієнтам тільки перевірені варіанти для відпочинку. За весь час роботи я побачила більше 3000 готелів у різних країнах і різної цінової категорії. Вивчила безліч напрямів: Єгипет, Туреччина, Дубай, Греція, Чорногорія, Хорватія, Мальдіви, Занзібар, Шрі-Ланка, Таїланд, Іспанія, міста Європи.

– Чи маєте якийсь особливий секрет успіху в туристичному бізнесі?
– Успіх у туризмі – це постійна праця та удосконалення себе. Я вважаю, успіх – це те, що мене обирають туристи та рекомендують своїм знайомим. Для мене успіх – це задоволені клієнти. Туризм – це постійний розвиток. У туризмі не все так легко, як на перший погляд здається. Є дуже багато нюансів, новинок, за якими потрібно слідкувати, щоб якісно надавати послуги.

– Яка з країн чи місто Вас особливо вразили і чим?
– З останніх країн, які я відвідала, дуже сподобалась Іспанія. Своїм колоритом, архітектурою. Всю країну неможливо побачити за одну мандрівку, це точно. Іспанія – неймовірно красива країна, яка поєднує пляжний відпочинок та безліч цікавих місць, які хочеться відвідати.

– Туризм завжди був, є й буде головною мрією багатьох людей. У чому секрет цього тяжіння?
– Подорожі – це можливість пізнати світ. Подорожі – це неймовірні емоції. Подорожі – це незабутні враження на все життя.
Закликаю всіх подорожувати при будь-якій можливості. У наш час є тури від бюджетних до VIP відпочинку. Звертайтесь до професійних турагентів, які знають всі нюанси та організують поїздку за вашими побажаннями. Буду рада кожному допомогти з підбором відпочинку та організую все під ваш запит.
+38 073 555 28 28
Інстаграм : nataliia_travels

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями