Перейти до панелі інструментів
миллениум

Багато працювати і багато вчитись – такий девіз по життю обирає наша наступна героїня. Анна Шабанова – лікарка-косметолог, власниця клініки, сертифікована тренерка академії естетичної медицини поділилась з нами історією своєї кар’єри. А також розповіла про авторські техніки догляду, лікування та омолодження обличчя «під ключ».

– Ви в косметології вже 15 років. Розкажіть, як починали свою кар’єру?
– Перший диплом косметолога я отримала в 2007 році, ще навчаючись у медичному університеті. Проходила курс дерматології та зрозуміла, що мені подобається все, що пов’язано з хворобами шкіри. Тоді ще ін’єкційна косметологія не була такою популярною, як зараз. Я із родини лікарів, і мої батьки були в шоці, що хочу продовжувати свою кар’єру як звичайний косметолог, а не лікар. Тож паралельно з навчанням в університеті я відвідували різні курси та майстеркласи по косметології. Після важкого дня в лікарні (в інтернатурі) бігла в салон працювати звичайним косметологом, робила чистки, догляди, пілінги. Було важко. Спочатку у мене було мало клієнтів, але я працювала без вихідних. Та в один день зрозуміла, що таке затребуваність. Коли після важкої зміни в лікарні, ти приходиш у кабінет косметолога і тебе чекають, до тебе черга, задоволені клієнти несуть квіти, подарунки та ще і добре платять за послуги! Але гроші для мене не головне. Мені подобається допомагати, працювати зі складними випадками, робити людей трошки щасливішими та естетично привабливішими. Більшість моїх клієнтів – це вже моя родина!
Через 5 років роботи в лікарні та салоні краси я вирішую покинути лікарню та відкриваю свій власний кабінет! Але в цей час починає розвиватися естетична ін’єкційна косметологія. Мабуть захоплення медициною в мені ніколи не вбити, тож я починаю активно рухатися в цьому напрямку теж. Місцеві майстеркласи, курси, виставки мене вже так не цікавлять. Розумію, що диплом лікаря дає багато можливостей навчатися у кращих спеціалістів світу, на міжнародному рівні та за кордоном. Починаю вже сама навчати інших косметологів та лікарів-естетистів. Мене кличуть в якості експертки та тренерки майстеркласів різні національні та міжнародні компанії. В 2021 році я відкрила власну студію естетичної та ін’єкційної косметології доктора Шабанової.
– Які види косметологічних послуг Ви надаєте зараз? Розкажіть про свої авторські техніки.
– У мене в штаті працює 3 косметолога. Ми надаємо майже всі сучасні косметологічні послуги по догляду за обличчям і тілом: консультативні, профілактичні, лікувальні (лікування акне), апаратні та ін’єкційні (філери, ботокс та інші), антиейджинг, класична косметологія (чистка, догляд, масаж, пілінг), підготовка до пластичних втручань та відновлення після пластики, екзосомальна терапія та крапельниці молодості.
У нас тільки індивідуальний підхід. Якщо клієнт не хоче кардинально змінюватися (наприклад при вікових змінах), ми розробимо його власний, поступовий, і комфортний для нього план. Багато клієнтів приїжджають з-за кордону до нас, тож і для них ми теж створили індивідуальний пакет під ключ – оновлення за короткий строк.

Ми живемо в сучасному, бурхливому світі, де дуже важливий час! Тому розробили декілька авторських методик, щоб людина могла забігти в перерву, зробити красу і далі піти у справах без реабілітації. Це атравматична чистка з оксиджен терапією, процедура diamond glow, після якої ви будете зіркою на будь-якому івенті. Процедура «мати нареченої», після якої може виникнути питання: це мати чи сестра нареченої?
Маємо авторські протоколи домашнього догляду. А також більш складні процедури: авторська схема лікування акне (співпраця з мікробіологом, вакцинація від акне при важких випадках); техніка full face – мінус 10 років за один візит; техніка лікування рубців та їх профілактика після втручання; техніка лікування алопеції та омолодження шкіри на клітинному рівні за допомоги регенеративної медицини (екзосоми, плазмоліфтинг, полінуклеотиди); заповнення зморшок за допомогою власної аутоплазми; корекція вроджених вад обличчя та багато іншого.
– Чи є щось таке, що Ви ще не вмієте? Чи хотіли б навчитися?
– Я обрала таку професію, в якій постійно потрібно навчатися. Ніколи не дозволяю сказати собі, що все вмію! Світ не стоїть на місці, постійно щось з’являється нове, і потрібно тримати руку на пульсі. Звісно, як і мої любі клієнти, хотіла б винайти чарівну пігулку від усього (зморшок, акне, пігментації). Але поки що це неможливо, хоча хто знає?
– Ви на своїй сторінці в інстаграмі радите багато професійної косметики. Розкажіть, чим ці препарати відрізняються від косметики з масмаркету?
– Професійна косметика створена саме для вирішення косметичних проблем, а не для їх маскування, як масмаркет. Професійна косметика є результатом багаторічних досліджень цілої групи лікарів, фармакологів і косметологів. Засоби для професійного догляду проходять не тільки лабораторні дослідження, а й клінічні випробування з апаратним тестуванням ефективності результатів від їх впливу. Метою професійних брендів є тільки якість і працюючі формули засобів. Саме тому формули постійно вдосконалюються, а самі засоби проходять належну апробацію і сертифікацію. Ще однією відмінністю професійного бренду є гіпоалергенність. Сировину ретельно підбирають і комбінують, а кінцеві продукти проходять ряд досліджень перед виходом у продаж. Безумовно, подібні препарати не можуть коштувати дешево. Вони містять у більшості своїй натуральні та сумісні з організмом компоненти і рекомендовані до використання в спеціалізованих центрах краси.
Інтенсивність проникнення професійних засобів доходить до глибоких дермальних шарів шкіри, що сприяє більш сильному і тривалому впливу активних речовин!
Слід пам’ятати, що професійна косметика – це не тільки засіб корекції естетичних проблем, а також і профілактика їх виникнення в майбутньому за допомогою інноваційних технологій.
Головне, пам’ятайте: не варто довіряти гучній рекламі й обіцянкам з барвистих упаковок і буклетів, а все ж свою красу та здоров’я краще довірити професіоналам. Адже при підборі косметики потрібно враховувати багато різних факторів: тип шкіри, особливості будови, вікові зміни, можливість поєднання з іншими препаратами та процедурами і тому подібне.
– Що найскладніше у роботі косметолога?
– Найскладніше у роботі заслужити довіру пацієнта! Бути дуже уважним і ретельним, постійно вдосконалювати свої знання та навички. В разі ускладнень бути відповідальною до останньої хвилини вирішення проблеми.
– Що потрібно, аби досягти успіху в косметології?
– Щоб досягти успіху, потрібно багато працювати (не побоюся цього слова – гарувати) та постійно навчатися, вдосконалювати свої навички. Якщо людина говорить, що вона все вже знає – це глухий кут її кар’єри.
– Чому люди звертаються саме до Вас?
– Я вважаю себе дуже відповідальною особою. Маю великий досвід, вмію вислухати побажання клієнтів, надати професійну та лікарську пораду, навіть безкоштовно. Підходжу до проблеми комплексно. Можу роз’яснити все зрозумілими для клієнта словами. Працюю з ускладненнями, які виникли в інших спеціалістів. Іноді можу бути навіть просто власним психотерапевтом та другом.
– Ви авторка багатьох майстеркласів і освітніх проєктів з косметології. Скільки учнів у Вас було? Чи не боїтесь створювати собі конкурентів?
– Чесно кажучи, я ніколи не рахувала. У мене є як індивідуальні навчання та майстеркласи, так і групові. Думаю, я ділилась своїми знаннями не менш ніж зі 100 учнями. Конкуренції не боюся. Вона тримає мене у тонусі, мотивує бути кращою.
– Які поширені помилки роблять новачки у косметології?
– Не мають терпіння, щоб напрацювати клієнтську базу, мало витрачають часу на свій розвиток, мало приділяють уваги своїм клієнтам, не бувають щирими з ними.
– Що б Ви порадили нашим читачам, аби залишатись якомога довше молодими і красивими?
– Я би хотіла процитувати Коко Шанель: «У 20 років ваше обличчя дає вам природа, в 30 – його ліпить життя, але в 50 – це те, що ви заслужили власними зусиллями». Тобто все повинно бути спрямоване на профілактику. Не тоді, коли вже потрібна важка корекція чи лікування. Бажаю усім читачам знайти свого власного неперевершеного косметолога, котрий своїми професійними порадами проведе вас до світу краси та молодості! Ви того варті!
dr.ashabanova

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями