Перейти до панелі інструментів
миллениум

Емоції людини, переживання і стреси сильно впливають на фізичне здоров’я», – каже психотехнологиня НАДІЯ КОЛИЧЕВА. Часто страждає наш опорний орган – хребет. Психологічні блоки буквально стримують наш рух, звідси виникають болі, затискання та грижі. Як їх позбутися і відновити здоровий рух, читайте далі.

– Скільки років Ви вивчаєте психосоматику? Як Ви прийшли до цього?
– Психосоматикою почала займатися у 2004 році. Тоді я сама мала проблеми з хребтом. Були сильні болі, ходила до лікарів, масажистів, фахівців з мануальної терапії. Але, на жаль, ефект був тимчасовий. І хоча я тоді вже сама допомагала іншим, собі не могла дати ради. І почала замислюватися. Чому так? Почала шукати відповіді на свої питання. А коли ти хочеш отримати їх, то всесвіт завжди тобі допоможе. Одного дня моя клієнтка розповіла про школу духовного розвитку «Гармонія». Я пройшла там навчання, завдяки якому змінила мислення, погляд на життя, почала працювати з собою зовсім по-іншому, зрозуміла причини своїх хвороб. З цього і почався нелегкий, але дуже цікавий шлях пізнання себе й інших через хвороби хребта.
– Як впливають емоції на здоров’я хребта? Як впливає стрес пов’язаний з війною?
– Емоції дуже серйозно впливають на здоров’я хребта, тому що він є нашою опорою, нашим головним енергетичним каналом, через який енергія розподіляється на усі внутрішні органи й системи організму. Коли утворюється психологічний блок, енергія перестає надходити до органу й він починає хворіти. Тому навіть коли ще не болить спина, а є якесь захворювання, треба починати з хребта. Кожен хребець відповідає за конкретні органи, за їх роботу. І тому, коли виявляємо психологічну першопричину хвороби й прибираємо її, орган починає оздоровлюватися.
Зараз дуже багато людей відчувають страхи пов’язані з війною. І не завжди це те, що людина сама пережила. Підіймаються генетичні страхи наших пращурів, які пережили й війни, й голодомор, тому що все записано на наших енергетичних рівнях. Ще до початку війни до мене звернулась дівчина, у якої був страх бомбардування, літаків, насилля. Це був досвід її прабабусі, але він відгукнувся у неї, коли з’явилася тривожна інформація і в неї спрацював тригер і вийшов через біль у попереку.
Я сама відновлювалася після того як чудом залишилися живими з чоловіком, у будинку до якого «прилетіло», пережили окупацію. Був сильний стискувальний біль, який періодично зникав і знов з’являвся. А причина цьому була така – моя мама з бабусею також пережили окупацію у війну і поки не прибрала страхи, біль не зник.
– З якими проблемами люди звертаються до Вас? Розкажіть цікавий випадок із практики.
– Звертаються з різними проблемами й не тільки з болями у хребті. Не складається щось у стосунках, не може народити жінка, болять нирки або інша хвороба. Головне – знайти першопричину і тоді процес лікування пришвидшується. Людина допомагає лікарю себе вилікувати. До мене приходило багато людей, яким лікарі радили знайти того, хто їм допоможе психологічно.
Цікавий випадок був із дівчиною, у якої була базедова хвороба і діагноз –безпліддя з дитинства. Коли вона завагітніла, лікар сказав, що, мабуть, Бог все-таки є.
Ще випадок: чоловік мав 18 міжхребцевих гриж, чекав на операцію і ледь ходив з палицею. Коли ми прибрали у нього страх за свою дитину, він палицю кинув і на другий день пішов сам. Я такого навіть не очікувала.
– Як відбувається процес лікування? Що необхідно для успішного результату?
– З початку локдаунів, військових дій я працюю онлайн. З людиною провожу діагностичну консультацію, виявляю причину проблеми, прописую покроково план роботи. А потім вже проводжу терапевтичні сесії, де ми розбираємо причини й пропрацьовуємо їх. Застосовую різні техніки та практичні методики. Все підбираю індивідуально залежно від проблеми. Також даю домашні завдання з практиками, які людина робить самостійно.
А для успішного результату необхідно бажання людини йти до нього. Взяти відповідальність за своє життя, за свої зміни на себе. В цьому процесі немає головної й другорядної ролі. Є дві людини – фахівець, який веде за руку, підтримуючи й допомагаючи, та людина, яка прагне змін у своєму житті, прагне бути здоровою, мати результат. Яка готова перемогти себе, свій супротив, свої приховані вигоди бути хворою.
– Є такий вислів «всі хвороби від нервів». Чи погоджуєтеся Ви з цим?
– Погоджуюся. Але, скоріше, від емоційного стану, у якому людина перебуває. Тому, що від цього залежить і здоров’я, і матеріальний добробут, і стосунки.
– Як можна до Вас звернутися на консультацію?
– Можна записатися за телефоном +380504950498, або у Viber, чи написати у телеграм за посиланням @Nadija_25

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями