Перейти до панелі інструментів
миллениум

Катерина ОЛІФЕР – власник об’єктів, відкритих за франчайзингом відомої мережі піцерій IQ Pizza, учасниця проєкту «З Україною в серці» та лауреат нагороди «Жінка року-2024». Сьогодні пані Катерина дасть неймовірно корисні поради, якщо ви прагнете створити або відновити бізнес. Ця пані точно знає, що саме вам потрібно.

– Пані Катерино, неймовірно вдячні Вам за подробиці, які наддаєте нашим читачам. Тим самим Ви спонукаєте їх до дій. Минулого разу ми говорили про 2022 рік. Зараз наших читачок цікавлять правила та закони, якими Ви керуєтесь, аби досягати успіху.
– По-перше, визначте свої цілі та візію. Перший крок до того, щоб стати бізнес-леді ви повинні чітко визначити свої цілі. Замисліться над тим, що вас надихає, якої мети ви прагнете досягти у своїй кар’єрі. Далі розробіть стратегію для досягнення. Складіть чіткий план дії, пропишіть усі кроки та дотримуйтесь цього плану. Але ж розумійте, що це потребує багато зусиль, мова йде про працю 24/7.
– Припустимо, що усе вдалось, але бізнес не розвивається. В чому причина?
– Бізнес працюватиме на вас лише в тому випадку, коли ви не здаєтесь, коли постійно навчаєтесь та розвиваєтесь. Я наголошую кожному своєму співробітнику: «Інвестуйте у свою освіту, беріть участь у семінарах та тренінгах, стежте за індустріальними тенденціями. Що більше ви знаєте, то легше вам буде ухвалювати обґрунтовані рішення та втілювати свій план». Саме таким чином народжуються актуальні мережі, які мають попит та фінансовий розвиток. Успішний бізнес – це щоденний розвиток керівника. В усіх сферах. Індустріалізація, економіка, правознавство, технології тощо!

– Які якості допомагають жінці в бізнесі, на Ваш погляд?
– Бізнес-леді мають сильний лідерський потенціал. Я знов наголошую: розвивайте свої навички управління командою, мотивуйте усіх учасників процесу та обов’язково несіть відповідальність. Привчайте до цього й своїх співробітників. Беріть участь у проєктах, де ви можете проявити свою лідерську роль. Долучайтесь до команд, де ви зможете знайти натхнення та нові навички управління. Вчитись ніколи не пізно.
Я зроблю акцент на тому, що ефективні комунікаційні навички – це ключ до успіху в бізнесі. Вчіться висловлювати свої думки чітко та переконливо, вмійте слухати та взаємодіяти з колегами та партнерами. Знайдіть ті книги, форуми, спілки, тренінги, де ви знайдете те, що буде вам корисне та до душі.

– А як бути з балансом?
– баланс дуже важливий. Стаючи бізнес-леді, не забувайте про баланс між роботою та особистим життям. Знаходьте час для себе, сім’ї та хобі, щоб зберігати енергію та натхнення для досягнення великих цілей. Гармонія в роботі та особистому житті – успіх невичерпної енергії для розвитку в бізнесі.
Управління стресом і вирішення проблем. Бізнес леді здатні ефективно управляти стресом і вирішувати проблеми. Розвивайте ресурсність і гнучкість у прийнятті рішень, щоб ефективно справлятися з викликами. Для цього пошукайте спеціальні курси або книжки на цю тему.

– Пані Катерино, які актуальні поради ще додасте для наших українок у піузнесовому просторі?
– Не нехтуйте мережевим маркетингом. Будуйте свою мережу контактів. Беріть участь у професійних заходах, знайомтеся з людьми вашої галузі. Сильна мережа контактів може відкрити нові можливості для вашого бізнесу.
Невпинно інвестуйте в себе. Це може містить навчання, менторство, особисті консультації тощо. Що більше ви інвестуєте в себе, то вищою є ваша вартість у бізнесі. Тим більш імовірним є досягнення успіху в роботі. Будьте самостійними та впевненими в собі. Самостійність і впевненість у собі – важливі риси успішної бізнес-леді. Освоюйте нові навички, приймайте навіть ризиковані рішення і дійте впевнено. Якщо партнери або співробітники відчуватимуть вашу силу в ухваленні рішень – це додасть вам іміджу ділової жінки, яка вміє діяти рішуче і сміливо. Такі якості дуже цінні у веденні бізнесу.

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями