Перейти до панелі інструментів
миллениум

Якименко Лариса – магістр психології, психотерапевт за методом символдрами, арт-терапевт, кармолог, спеціаліст у питаннях партнерських взаємин, особистісного зростання, розкриття жіночності, автор низки тренінгів та семінарів, організатор пізнавально- розвиваючих турів по місцях Сили, ведуча груп особистісного росту «Психологічне ТАРО. Шлях Героя»

– Лоро, вітаємо. Ви дуже цікава особистість, тож почнемо, напевно, з того, що Ви пропонуєте своїм потенційним клієнтам?
– Мені пощастило бути спеціалістом з унікального, на мою думку, методу. Він називається символдрама. Метафорично його ще називають «переживання душі в образах». Через слово «драма» багато хто не відразу розуміє про що це. Драми тут ніякої немає. Навпаки, метод надзвичайно комфортний. Він дуже подобається багатьом моїм клієнтам, адже працює м’яко, глибинно, ефективно. Як психотерапевт, працюю вже багато років і в терапії надаю перевагу саме цьому методу. Також використовую арт-терапію, психодраму, психоаналіз, метафоричні карти та психологічне ТАРО. Останнє, то окрема моя любов у роботі.

– Особливою популярністю, як ми розуміємо, користується Ваша група особистісного росту «Психологічне Таро. Шлях Героя». В чому її особливість?
– Вже більше 60 років карти Таро, як інструмент, використовують професійні психологи, працюючи з ними на психологічному рівні. Я використовую символдраматичний та психоаналітичний підхід у роботі групи. Працюючи з кожним арканом Таро, ми актуалізуємо певну тему (це називається актуалізацією архетипу) і знаходимо символічні підказки нашого несвідомого. Це можуть бути, наприклад, відповіді на питання, що нас турбують, підказки, який шлях кращий і ефективніший для нас, а що, навпаки, блокує та сповільнює ріст.

– Ви маєте в арсеналі дуже багато ефективних інструментів. Серед них тури по місцях Сили. Що вони можуть надати людині?
– Так, вже багато років ми проводимо тематичні пізнавально-розвиваючі тури по місцях Сили. Ось нещодавно ми їздили в сакральну Бушу, де проводили свято Купала в дні літнього Сонцестояння. Для людей такі тури – це перш за все перезавантаження, єднання з природою, наповнення ресурсом, цікаві знайомства і, звичайно, усвідомлення цінності нашої історії, культури.
А що найбільше мені особисто подобається, то це очі учасників, повні захоплення після туру і бажання подорожувати ще!
– Як загалом природа та особливі місця впливають безпосередньо на трансформацію людини?
– Під час перебування в місцях Сили людям відкриваються сакральні знання, активізуються здібності та таланти, пробуджується інтуїція. Часто бачу як те, що якась особлива енергія, що дрімала в людині, пробуджується і відбувається буквально «єднання зі своєю силою, що живе в підсвідомості». Це відбувається інколи само собою, інколи під час практик. У багатьох легко і ефективно очищується свідомість, люди відчувають, з їх слів, оновлення, легкість та радість.

На фоні хронічного стресу та виснажливої рутини, такі поїздки – це просто необхідна річ багатьом, щоб поповнити запаси енергії, щось важливе переосмислити, побути з собою справжнім, відпочити та наповнитися радістю буття.

– Стосовно роботи з парами. Надайте, будь ласка, кілька цікавих прикладів, на кшталт, було/стало.
– Пам’ятаю, проводила майстерклас «Розвиток відносин у парі» і молоді люди прийшли, щоб працювати з цією темою. Заява на розлучення вже була запущена в дію, але щось їх привело на цю зустріч. Відбулось ще кілька консультацій. Десь через півроку я зустріла цю пару на вулиці, вони радісно поділились новиною, що чекають дитину, що дуже вдячні за отриманий досвід і що зуміли зберегти стосунки.

– У чому Ви вбачаєте головні проблеми людства та як пропонуєте розв’язувати ці питання, виходячи з Вашого досвіду?
– Зараз люди живуть у стані хронічного стресу на невизначеності майбутнього, без відчуття, що керують своїм життям (як це було раніше). Організм від постійного стресу зношується надто швидко. Вважаю, що ефективно у питанні гармонії цінувати те, що маємо, робити те, що любимо, пізнавати, творити, бути собою справжнім. А ще – щирість, вдячність, самоцінність, ідентичність, чисті помисли, розвиток.
Головна фраза мого життя: «А суть у любові!» Дійсно, любов є відповіддю на багато питань…

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями