Перейти до панелі інструментів
миллениум

Ароматний борщ з пампушками, свіжа випічка, овочі на грилі. Скуштувати традиційні страви української кухні у Боярці до жовтня 2023 року було просто ніде. Виправити це взялась бізнес-леді Світлана Петришина. Вона відкрила у місті перший заклад громадського харчування. Бізнес став самоокупним за 5 місяців і продовжує розвиватись. Як вдалось вийти на такий рівень, Світлана розказала в інтерв’ю нашому журналу.

– Доброго дня, Світлано! Розкажіть, будь ласка, з чого Ви починали свою кар’єру? Як відкрили власний бізнес?
– Свою кар’єру підприємиці я почала в 2014 році. Ми разом з чоловіком відкрили магазин оптики – перший магазин майбутньої мережі оптичних салонів VidiОптика. В даний момент у нас 6 магазинів у 5 містах України. За ці 10 років VidiОптика обстежила більше 100 000 пацієнтів та виготовила понад 25 000 окулярів.
31 жовтня 2023 року ми запустили проєкт – їдальню «СИТА ТАЦЯ». Я давно мріяла відкрити подібний заклад громадського харчування. Хотіла пригощати людей смачною і корисною їжею. В Боярці подібного закладу не було. Потреба людей смачно поїсти була не закрита, і ми з ентузіазмом взялись за діло. Разом із партнером усе робили з нуля. Ані він, ані я не мали досвіду в цій сфері, але нами рухав інтерес випробувати себе в цьому напрямку і бажання радувати людей свіжою, здоровою і смачною їжею. Бізнес-модель їдальні – це доступні ціни за високої якості продукції. Такий підхід дозволив нам досягти самоокупності на 5-й місяць роботи.

– Як формували меню у вашому закладі?
– Меню нам допомогла сформувати наша технолог Наталія Барабаш. У неї більше 20 років досвіду роботи в громадському харчуванні. Основа меню – традиційна українська кухня. В перших стравах беззаперечний лідер – борщ з пампушками. Є великий вибір м’ясних і рибних страв, гарнірів. Також ми готуємо овочі на грилі та багато видів сезонних салатів. Наші кухарі готують бургери власного виробництва: самі печуть булочки та смажать котлети, а також – піцу та сосиски в тісті. Випічка у нас уся власного виробництва, тому вона завжди свіжа і духмяна.
«СИТА ТАЦЯ» – це місце, де люди можуть смачно поїсти в атмосфері приємної музики, переключитись та відпочити під час обідньої перерви. Також радимо нашим клієнтам після роботи заходити до нас, щоб взяти готову вечерю для своєї родини. Це можливість зекономити час і сили, щоб замість походу по продуктовим магазинам та приготування вечері, із задоволенням провести час з родиною.
Крім того, наш заклад розташовується в підвальному приміщенні, і люди мають змогу зайти до нас під час повітряної тривоги.
«СИТА ТАЦЯ» гарантує якісні страви за доступними цінами. Наприклад, у нас є два види комплексних обідів по 112 грн і 162 грн за обід. Для військових діють знижки.
Також ми готуємо для банкетів, родинних свят та корпоративів.

– Де ви берете продукти для приготування страв?
– Більшість продуктів, з яких готуємо, ми беремо безпосередньо у фермерів, тому наші страви корисні, свіжі та натуральні.
– А чи вмієте Ви особисто готувати? Де вчились? Які Ваші найулюбленіші страви?
Я вмію і люблю готувати для своєї родини. Обожнюю, коли ми збираємось разом з родиною за святковим столом. Мої найулюбленіші страви: борщ з пампушками, деруни, вареники з картоплею та капустою. Пам’ятаю з дитинства, що мій тато дуже полюбляв їх готувати, і ми з родиною завжди допомагали йому – це були пречудові моменти мого життя. Моя мама, за першою освітою кухар, завжди балувала нас кулінарними шедеврами, тому ще змалечку я навчилась цінувати смачну їжу.

– Як ви плануєте розвивати свій бізнес?
– Плануємо і працюємо над тим, щоб годувати дітей у дитсадках та школах. Для цього в нас є вся дозвільна документація.
Ми також плануємо запустити доставку їжі по Києву, у Боярці, Вишневому, найближчих містах та селах. Готуємо кожного дня, тому наші страви завжди свіжі, з-під ножа. Потужності їдальні дозволяють нам годувати кожен день до 400 гостей. Зараз ми готуємо в середньому на 130-140 гостей. Тому у нас великий потенціал для зростання.

– Які цінності у вашого бізнесу?
– В нас злагоджена і мотивована команда – всі майстри своєї справи з великим досвідом. Нас усіх об’єднують спільні цінності, і ми щиро раді працювати разом.
Наші цінності:
Повага – повага один до одного в команді дозволяє створювати атмосферу довіри в колективі. Повага до гостей допомагає піклуватись про якість їжі, чистоту простору.
Відкритість – відкритість у командних стосунках дозволяє нам однаково з легкістю обговорювати те, що в нас добре, і те, що треба покращити.
Турбота про людей допомагає нам постійно думати, як ми можемо покращити сервіс.

У цей неймовірно складний час хочеться допомогти людям пережити труднощі, внести свою частинку до загального вкладу українців у спільну справу. Віримо в нашу перемогу і допомагаємо кожен на своєму місці нашій Україні!

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями