Перейти до панелі інструментів
миллениум

Якщо вважаєте себе справжнім гурманом або давно хотіли поласувати незвичним солоденьким, у вас з’явилась така нагода. Алла творить із шоколаду найрізноманітніші дива. Про те, як вона закохалась у солодощі, та як зробити зі звичайної плитки шоколаду витвір мистецтва, читайте далі.

– Алла, коли Ви почали працювати з шоколадом? Що послужило поштовхом до відкриття власної справи?
– Шоколадні вироби почала виготовляти з січня 2022 року. Гортаючи стрічку інстаграм, натрапила на шоколадну фігурку ручної роботи, яка мене зацікавила. Відвідала сторінку майстра, і мені дуже захотілося почати працювати. Я зрозуміла, що здатна створити такий продукт і дарувати людям позитивні емоції.
– Як Ви підібрали рецептуру та в чому її унікальність?
– З шоколадом треба працювати. Знати про це с темперування. Від нього залежить якість готового виробу. Працюю з італійським шоколадом вищої якості Master Martini. Отримую його в заводській упаковці від виробника, що приходить у вигляді калет, діамантів. Приготування шоколаду йде на заводі. Для мене важливо знати й дотримуватися умов та температурних режимів при виготовленні шоколаду – білого, чорного, молочного.
– Скільки зараз видів шоколаду є у Вас і як часто треба оновлювати асортимент, щоб всього було вдосталь?
– Працюю з білим, чорним, молочним шоколадом. Напередодні тематичних свят – це 1 вересня, день вчителя, день вихователя, новорічні свята, день кохання, жіночий день, Великдень, день мами, останній дзвінок. Оформляю цікаві набори, фантазійні листівки по тематиці. Якщо це пора року, також роблю цікаві фігури. Звертаються замовники, у яких різні побажання до виробу. Тому маю обміркувати й запропонувати варіанти, які можу виготовити.
– Який шоколад має найбільший попит у покупців?
– Це чорний та молочний шоколад.
– Ви позиціюєте свій шоколад, як здоровий, без додавання цукру. Якими замінниками цукру та підсолоджувачами користуєтеся?
– Шоколад Master Martini має у своєму складі цукор, але позиціюю шоколад, як здоровий, оскільки в ньому є какаове масло. У чорному ММ його 54 % і 60 % (та 32–34 % какаових продуктів). Білий ММ містить 32–34 % какао. Молочний ММ – 34–36% какаового масла. У натуральному шоколаді має бути лише какаове масло, обов’язково!
– Чи може шоколад бути корисним? Чи це все-таки маркетинговий хід?
– Шоколад може бути корисним. Моя особиста думка – це не є маркетинговим ходом. Шоколад виготовляється на основі какаового масла. Воно є сировиною перероблення какао-бобів (насіння шоколадного дерева, які багаті теоброміном та кофеїном).
– Чому більшість дієтологів виключають шоколад із раціону пацієнтів, а психологи, навпаки, рекомендують не відмовляти собі у шоколаді із високим вмістом какао. Які ваші поради?
– Моя особиста думка вживати шоколад, шоколадні вироби в помірній кількості. Так, дієтологи можуть виключати шоколад з раціону пацієнта, якщо є обмеження до стану здоров’я людини – алергік, з надмірною вагою або з захворюваннями обміну речовин чи іншими проблемами здоров’я. Шоколад допомагає підвищувати рівень гормонів – ендорфінів, які виконують важливу роль. У людському організмі виробляється також гормон щастя (серотонін), що допомагає зняти психологічну напругу та депресію. Але, якщо це є захворювання, звісно, треба звернутися до лікаря, адже шоколад не зможе вилікувати такі діагнози.
0937451854
Alla Alexandrovna
(Chocolate Flowers)
chocolate_a_flowers

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями