Перейти до панелі інструментів
миллениум

Зміна професії, або світчерство – тренд сучасного ринку праці. Бо ж світ швидко змінюється та вимагає часом кардинальних рішень та підходів! Економістка та маркетологиня – ВІКТОРІЯ ВДОВИЧЕНКО – наважилася розпочати нову кар’єру у майже 40 років! Зараз навчається на лікарку та планує повністю поринути у сферу інтегративної медицини! Як воно бути світчеркою, говорили під час нашого інтерв’ю.

– Вітаю, Вікторіє! Розкажіть трохи про себе: де вчилися?
– Моя історія дуже неординарна, але може бути мотиваційним прикладом для багатьох людей. Закінчуючи Маріупольський державний гуманітарний університет за спеціальністю «Міжнародна економіка» та працювавши все життя в сфері маркетингу та бізнес-адміністрування, я і уявити собі не могла, що майже в 40 років я вирішу змінити професію на зовсім іншу сферу, яка не має нічого спільного з попередньою. Коли я закінчувала школу, батьки запитали мене, яку спеціальність я хотіла би обрати. Тоді, якщо б мені хтось запропонував медичний факультет, я би ніколи не погодилася. Але життя плине та вимагає певних змін. І колись те, що тобі було взагалі не цікаве, може стати, навпаки, найбільш захоплюючою справою життя. Так вийшло і з медициною.

– Чи важко Вам далась зміна професії?
– Ситуація змусила зануритися в біохімічні процеси, і наскільки це було складно, настільки це було мені цікаво. Після кожної прослуханої лекції я отримувала таке захоплення, заряд енергії та мотивації, що мене аж переповнювало від емоцій. Тому що інформація, яку я вивчала і зараз постійно продовжую вивчати, може врятувати здоров’я та життя людини. Останнім часом на роботі, коли мені хтось казав, що вчитися на МВА програмі нелегко, важко розробляти стратегії (маркетингові та бізнес стратегії), я завжди відповідала: «Це не важко, це ви просто біохімію не вивчали». З самого початку я навчалась на медичних курсах не заради диплому, а заради знань, які могли би бути корисними. І тільки останнім часом я зрозуміла, що тепер хочу розвиватися професійно саме в медичній сфері. Для цього у мене є велика мотивація, жага до нових знань та бажання допомагати своїм близьким та іншим людям.

– Ви обрали інтегративну медицину. Чому саме цей напрямок?
– Інтегративна медицина – це не окремий напрямок, це цілісний підхід до лікування людини. Організм людини – це складна і добре організована система, що складається з різних органів та систем органів, які є взаємозалежними. Підтримуючи та допомагаючи одній системі (наприклад, травній системі), ми впливаємо на інші системи (наприклад, нервову систему). Тому вкрай важливо розуміти як саме ми впливаємо тією чи іншою терапією на організм в цілому. Від цього залежить стан, самопочуття та результат лікування пацієнта.

Не буде ефективного лікування серцево-судинних хвороб, не розібравшись у причині виникнення проблем, які можуть бути пов’язані зовсім з іншими системами організму. Як приклад, довготривалий вплив високого кортизолу, спричиненого постійним стресом, може призводити до артеріальної гіпертензії та ішемічної хвороби серця, що у результаті може привести до інфаркту міокарда. Тому треба працювати не тільки з серцево-судинною системою людини, але й гормональною, травною системою та процесом детоксикації організму. Саме тому я продовжую вивчати біохімію, генетику, імунологію, гастроентерологію, неврологію, щоби комплексно розуміти як працює наш організм.

– Цікаво дізнатися про життєві правила, якими Ви керуєтеся? Які головні цілі ставите собі зараз?
– Впродовж усього життя мені завжди були цікаво отримувати нові знання. Я дуже рада, що з часом мотивація до навчання не зменшилася. До речі, навчання, особливо складне, дуже корисне для нашого мозку. Це такий собі невеличкий, корисний стрес, який називається гормезісом. Моя головна ціль на найближчий час – продовжувати вчитися та вдосконалювати свої знання, щоб допомагати своїй сім’ї та іншим людям.

– І наостанок нашої розмови, що б хотіли передати нашим читачам?
– На своєму прикладі я хочу побажати всім тільки одне: ніколи не боятися щось змінювати у своєму житті, ставити нові цілі та йти до них швидко чи повільно (звісно, краще швидко). Неважливо скільки тобі років. Змінити професію можна завжди. Головне мати бажання і мотивацію. Вчитися ніколи не пізно, а отримувати нові знання дуже корисно. І це стосується не тільки медицини, а будь-якої сфери діяльності.

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями