Перейти до панелі інструментів
миллениум

Яка роль косметології у житті? Чи доречна вона у важкі воєнні часи? Які шляхи та перспективи української косметології? На ці теми ми спілкуємось з лікаркою-косметологинею, викладачкою базового курсу «Косметолог-естетист», стильною Пані – МАРІЄЮ ГУЗІЄНКО.

– Пані Марія, так чудово, що ми можемо зустрітись та поспілкуватись з Вами на сторінках нашого видання. Хотілось би дізнатись, що вплинуло на ваш вибір спеціальності?
– Вітаю, дякую за запрошення, дуже приємно. Свою справу, здається, я обрала ще в дитинстві. Мене дуже цікавила медицина і все що з нею пов’язано. Вже з того моменту я розуміла, що допомагати людям, робити їх щасливими та здоровими – моє бажання.
В підлітковому віці, проявилась моя закоханість у здоров’я та естетику шкіри і я зацікавилась косметологією. Коли з’явились перші результати пацієнтів, це викликало в мені пекуче бажання бути здатною допомогти людям, які до мене приходили. І я йшла до нових навчань і спікерів. Сьогодні я лікарка-косметологиня в Медико-косметологічному центрі EACADEMY, в центрі Києва, один з трьох викладачів Базового курсу «Косметолог-естетист»,  веду курс «5+1 технік Масажів для косметологів».
– Яка специфіка саме Вашої методики роботи?
– Моя методика роботи заснована на поєднанні медичних знань з інтуїтивним розумінням потреб пацієнтів. Від самого початку я приділяю велику увагу встановленню контакту і довіри з пацієнтом, оскільки косметологія включає як естетичні, так і активні процедури. Для вибору комфортного курсу процедур у період лікування я роблю акцент на спілкуванні, детальному зборі анамнезу та комп’ютерній діагностиці.
– Чи змінилась діаграма попиту на косметологічні послуги з початком повномасштабного вторгнення?
– З кінця лютого 2022 року ми призупинили нашу роботу на два місяці, а потім знов повернулися і попит повернувся. Перші клієнти виявили потребу в спокійних процедурах, як-от масаж і доглядові процедури, щоб хоч якось відновити емоційний стан. З часом збільшилася потреба в антивіковій програмі через вплив стресу на вікові зміни, а також зросла проблема з акне через підвищений нервовий стан. Програми лікування підбиралися паралельно з лабораторним діагностуванням. І хоча зараз важко планувати довготермінові курси лікування, в нас багато клієнтів і ми їм дуже вдячні.
– Які Ви бачите перспективи української косметології?
– Українська косметологія має потенціал для подальшого розвитку, особливо з урахуванням зростання інтересу до здорового способу життя та краси. Інноваційні технології, наукові дослідження і підвищення якості продуктів можуть забезпечити успішний шлях у цій галузі. У перспективі наступних років можна очікувати збільшення популярності натуральних та екологічно чистих продуктів, а також більшої уваги до індивідуальних потреб клієнтів завдяки персоналізованим підходам та інноваціям у галузі косметичних процедур і лікування шкіри.
– Які у Вас плани на роботу після Перемоги?
– Планую й далі розвиватись як косметолог, вдосконалювати свої навички та знання, які я зможу передати своїм студентам. Також планую активно брати участь у професійних семінарах та конференціях для розширення своєї мережі зв’язків та обміну досвідом з іншими фахівцями у цій галузі. 
Моя найбільша мета – це створити інноваційний медичний центр, де клієнти отримають доступ до найсучасніших процедур і технологій у галузі косметології. Зібрати команду професіоналів з великим досвідом, які допоможуть забезпечити найвищу якість послуг та задоволення потреб кожного клієнта.
– Щоб Ви побажали нашим читачам?
– Шановні читачі журналу Millennium. Я бажаю вам відкрити для себе нові можливості у світі краси та догляду за собою, знаходити гармонію між зовнішнім виглядом та внутрішнім самопочуттям, а також ніколи не припиняти навчатися і розвиватися. Нехай кожен випуск журналу стане джерелом натхнення для вас. Нехай інформація та поради від експертів з косметології та медицини допоможуть вам досягти найкращих результатів і підкреслити вашу природну красу.
maria_guzienco

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями