Перейти до панелі інструментів
миллениум

Як створити модний образ на кожен день? Щоб було зручно, практично, але не менш стильно? Мабуть, перед таким вибором щодня опиняється будь-яка жінка! Відповідь на це питання точно знає іміджмейкерка, стилістка та дизайнерка – ІРИНА МОРОЗ. Про успішний закордонний проєкт The Nova та нову колекцію українського бренду FIBI читайте далі.

– Ірино, вітаємо! Свого часу Ви працювали на телебаченні, зокрема із зірками українського шоу-бізнесу. Коли почали займатися створенням образів?
– Так, це правда. Один із найпрекрасніших періодів мого життя це робота на телебаченні. Новини, політичні ток-шоу, робота з кореспондентами у парламенті – все це я обожнюю. Але це не тільки зірки шоу-бізнесу, а й левова частка українського істеблішменту. Вже тоді мені було цікаво як змінюється людина у кадрі, як можна підкреслити емоційність виступу завдяки зовнішності. Я збирала цей досвід день за днем і навчалась у найкращих стилістів України, а згодом – за кордоном. Створювати образи не була моя основна діяльність, але це дуже подобалось. Тому я вирішила закрити ці питання і закінчила декілька міжнародних навчальних закладів. Потім почала працювати в Дубаї.
– Ви поставили собі ціль – зробити щасливішими українських дівчат за кордоном! Проєкт The Nova саме про це, чи не так?
– Глобально – зробити щасливою жінку через призму її зовнішнього вигляду і є моя основна діяльність. Але коли я побачила, як багато розгублених і самотніх наших жінок за кордоном, то ні секунди не сумнівалась – проєкту бути. The Nova – це, у першу чергу, можливість познайомитися з прекрасними українськими жінками, обмінятися досвідом, посміятися, якщо хочете. А завдяки тому, що серед нас є лікарі, психологи, вчителі, майстри різних сфер – це ще й дуже корисно. Зі своєї сторони, я даю їм багато корисної інформації щодо шопінгу, формування базового гардероба, індивідуальні формули стилізації. Це об’єднує жінок, вони відчувають підтримку і стають впевненішими. Зі мною у команді також персональний астролог Катерина Вєркєєва – це подвійна жіноча енергія. І це працює.
– І до практичних порад. Як часто треба розбирати свій гардероб? І до чого тут апсайклінг?
– Часто! Мінімум – двічі на рік. Якщо ви робите це регулярно і чесно – процес стає супер приємним, а шопінг – грамотним.
Апсайклінг – це про унікальність і можливість створити свій власний стиль ексклюзивно. Екологічна мода це круто, це правильно, це дуже потрібно нам сьогодні. Якби можна було повернутись у дев’ятий клас на урок праці, я б сказала собі: «Іро, більше ентузіазму! Не соромся перешити мамину сорочку на спідницю, це круто. Будеш носити й в 35»! А зараз це взагалі необхідно. Тому, творіть. Нічого не бійтеся, все вийде!
– На що варто звертати увагу при створенні власного стилю?
– Дві речі. Перше – свої природні дані. Колорит, фігура, художня складова. Так, світ став більш гнучким і поняття краси набагато ширше. Але створювати стиль для життя – це одне, а для обкладинки Vogue – зовсім інше. Ми – про життя і реальність. Тож вивчаємо себе і приймаємо себе. Іншої такої не існує.
Друге – свої відчуття. Тренди треба інтегрувати у свій стиль, підлаштувати під себе. Ви головна у цьому ансамблі, слухайте свої бажання й обирайте вектор.
– Над чим працюєте зараз? Де Вас шукати?
– Так, як ви мене знайшли – у соцмережах! Я намагаюся бути завжди на зв’язку, тож рано чи пізно відповім.
А ідей дуже багато. Дещо ще в процесі реалізації, дещо працює. Сподіваюсь, скоро поділитися новиною про відкриття дуже корисного нового проєкту офлайн. Фізично я в Англії, але багато працюю онлайн з жінками із різних дружніх нам країн.
Також до осені готуємо нову колекцію з українським брендом FIBI. Cross fingers, як кажуть. Сподіваюсь, вам і ця колекція дуже сподобається. Обирати палітри й створювати силуети – моя окрема любов. Тому, що я вважаю, все треба так робити – лише з любов’ю у серці.

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями