Перейти до панелі інструментів
миллениум

ДЖОНАТАН (ДЖОН) БАТЗДОРФ – американський сертифікований протезист-ортезист, президент благодійного фонду Prosthetika, член ради директорів Міжнародної спілки протезування та ортезування, голова експертної ради благодійного фонду «Протез Хаб».
Друзі, у цій статті буде інформація про те, що надважливо для українців. Мова піде про протезування, про тих, хто потребує цього та про активістів, які прагнуть допомогти українцям.

В далеких, як здається вже, 2014–2015 роках, коли росія напала на Україну та українські військові почали втрачати кінцівки через війну, Джонатан вирішив допомагати Україні. Він розпочав системно розвивати галузь протезування-ортезування.
У Джона величезний досвід впровадження технологій та передачі знань колегам у різних країнах. Він працював старшим викладачем в Каліфорнійському університеті та протягом багатьох років організовував місії обміну досвідом.
В Україні Джон допоміг організувати та втілити низку проєктів, починаючи з першої мультидисциплінарної місії у 2015 р., під час якої в Україні вперше було впроваджено технологію протезування біонічними кистями та продовжилась розробка професійного стандарту «Протезист-ортезист» у 2023 р.

Насправді особистий професійний внесок Джона Батздорфа у розвиток галузі протезування-ортезування України є неоціненним: від передачі досвіду та знань до впровадження сталих реформ.

Сам наш герой переконаний, що протезування та ортезування повинно відбуватись там, де людина постійно проживає, де зможе отримувати послуги / підтримку на постійній основі. Саме тому, попри війну й повномасштабне вторгнення, Джон вже вкотре прибуває в Україну для обміну досвідом та підтримки розвитку галузі.
Варто зазначити, що кожен фахівець з протезування-ортезування може стати учасником Всеукраїнського об’єднання протезистів-ортезистів. В такий спосіб ви зможете стати частиною активної професійної спільноти галузі, отримаєте можливість брати участь у робочих групах та комітетах, отримаєте додаткову підтримку в напрямках освіти.
Інформація для тих, хто потребує допомоги.
Якщо ви отримали травму та втратили кінцівку, якісне протезування можливе в Україні за державною програмою. Підготовка до протезування повинна включати компресійну терапію, фізичні вправи, масаж рубця тощо.
Задля результату:

  1. Обов’язково з’ясуйте як відбуваються обслуговування та гарантійний ремонт. Будь-який протез потрібно час від часу регулювати.
  2. Протез повинен бути зручним. Якщо під час носіння протеза червоніє шкіра й не проходить за 15 хв, звертайтесь до протезиста.
  3. Протезна реабілітація та тренування відбуваються на стадії виготовлення та отримання протезного виробу. Запитайте як на підприємстві вам можуть допомогти максимально опанувати протез.
  4. Ваша мотивація – це значна частка успіху протезування кінцівки. Вам необхідно регулярно виконувати вправи та опановувати протез.
    На завершення додамо для всіх українців корисну інформацію.
    Освітня платформа «База Знань: Protez Hub» містить короткі лекції та друковані матеріали на тему протезування та супутньої реабілітації. Тут як фахівці, так і пацієнти та їхні близькі можуть ефективно отримати необхідні знання. Якщо ви втратили кінцівку й отримали протез або проходите реабілітацію для подальшого протезування – ознайомтесь з матеріалами на платформі для кращого розуміння процесів.
    «Найголовніше для нас – щоб галузь протезування-ортезування в Україні розвивалась, впроваджувались якісні технології, фахівці були кваліфікованими, а пацієнти обізнаними та задоволеними наданими їм послугами», – зазначають засновники.

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями