Перейти до панелі інструментів
миллениум

Жінки-лідери все активніше заявляють про себе у сучасному світі. а стають успішними! Про головні виклики, вроджені переваги та колосальні можливості бізнесвумен говорили з нашою постійною експерткою, психологинею – ЄЛЕНОЮ ЛАЗАРЕВОЮ.

– Єлено, раді знову зустрічі з Вами! Сьогодні говоримо з Вами про жінок у бізнесі. З якими проблемами вони стикаються найчастіше, зважаючи на Вашу практику?
– З мого досвіду, бізнесвумен найчастіше мають проблеми з часом. Своя справа вимагає дуже багато уваги до себе. А жінці, окрім цього, треба приділити час своїй родині, чоловіку, дітям. Тут важливо вміти делегувати свій час для того, щоб всім його було достатньо.
Як це зробити? Наприклад, особисто я вивчала тайм-менеджмент. Це дисципліна про те, як керувати своїм часом. Дуже важливо планувати свій день, розписувати по годинах що і за чим має йти. Можу сказати тільки одне: встигнути все абсолютно реально.
– У чому переваги та слабкі сторони жінки в бізнесі з погляду психології?
– Жінка має свою чарівність і деякі питання можна вирішити за допомогою цього. Також жінка більш стресостійка, це закладено самою природою. Тому напружені ситуації вона може витримувати витриваліше, ніж чоловік.
Ще одна суто жіноча риса – скрупульозне ставлення до деталей. Наприклад, якщо жінка займається організацією, то відношення до цього буде дуже відповідальне.
Однак, якщо є якісь перші невдачі в бізнесі, то жінка відразу впадає в паніку. Але навіть панічністю можна керувати. З часом будь-яка жінка звикає і припиняє активно реагувати на різні робочі нюанси.
– Як тримати баланс між своєю справою і родиною, бути в ресурсі?
– Жінка має черпати енергію з довкілля. Дуже важливо приділяти увагу собі на постійній основі. Скажімо, регулярно ходити на масаж, в басейн, робити манікюр, доглядові процедури. Таким чином, жінка поповнює свою енергію і може брати ресурс для розвитку своєї справи.
Треба завжди пам’ятати про себе, розуміти себе, чого ти хочеш, балувати себе.
– Які підсвідомі помилки ведуть до провалу в кар’єрі жінки?
– Є такі підсвідомі страхи. Жінка боїться, що, можливо, вона не зможе. А потім дивиться: і дійсно, у неї не виходить. Постійні сумніви. А може не починати? А чи варто відкривати другий бізнес? А що як все прогорить? І так далі.
Невдача у бізнесі також може статися через недовіру собі, невпевненість у своїх ресурсах та можливостях.
Потрібно звільнятися від цих переживань. Якщо задумали, то йдете і робите, без емоцій, за принципом: «бачу ціль – не бачу перешкод».
– Чи є основні принципи, за якими варто ставити та досягати своїх цілей?
– Найголовніше – це не вагатися, бути наполегливою. Обрала мету – і до неї прийшла. Можна починати з маленького. Наприклад, поставила ціль – піти сьогодні на спортивне тренування. Пішла – це добре. Завтра поставила ціль – шукати приміщення для магазину. Не відкладаєш, а взяла і зробила. І так формуємо звичку, налаштовуємося на отримання кінцевого великого результату.
Бізнес завжди дає багато напруги, тому варто уміти розслаблятися. Любіть себе, приділяйте собі більше часу, частіше запитуйте: чого ви хочете зараз, у цей момент? І хай у вас обов’язково все виходить!
facebook: Елена Лазарева
http://barsurka.com

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями