Перейти до панелі інструментів
миллениум

Популярна оперна співачка – ОЛЬГА БАРБЕН – здатна вразити своїм голосом та зачарувати талантом поціновувачів високої музики. До якого виступу готується нині? Яку життєву філософію сповідує? Та які надії покладає на цей рік? Цим і не тільки талановита українка поділилась у відвертій розмові.

– Пані Ольго, з чого б Ви хотіли почати наше інтерв’ю сьо-годні?
– З побажання всьому українському народу: витримки, сили духу і глибокої віри у нашу Перемогу та все світле, що є на цій землі. Я вірю, і віра моя непохитна.
– Над яким проєктом Ви працюєте зараз?
– Працюю над підготовкою до мого лірико-класичного концерту «Подих весни» у Швейцарії. У ньому будуть звучати твори великих, дуже цікавих композиторів – Пуччіні, Моцарта, Доніцетті, Скарлатті, Шуберта, Каччіні, Сен-Санса та інших діячів мистецтва.
Мені пощастило виступати у дуже символічному місці – у соборі міста Невшатель. Він збудований у ХІІ сторіччі, тобто існує вже 800 років, і має особливу силу.
Свій концерт «Подих весни» я також присвячую моїй мамі, яка у цей день буде святкувати своє 80-річчя. Я її дуже глибоко люблю та безмежно вдячна їй за моє життя, тонку чутливу душу, відкритий погляд, доброту, щирість і щохвилинну вдячність за все, що мене оточує. Вона завжди дуже багато працювала, але ті хвилини, коли ми проводили разом, були разом – незабутні. Дякую тобі, мамо!
– Повернемося до Вашого дитинства. Якою Ви були взагалі?
– Я була дуже слухняною дитиною, завжди старалася бути хорошою, добре вихованою, але цілеспрямованою. Якщо я чогось хотіла, то завжди до цього йшла. Навіть, якщо це було складно, все одно досягала своєї мети. Таким чином, я стала тією людиною, якою завжди хотіла бути.
– Ви любите більше співати класичні твори, чи сучасну музику?
– Все залежить від того, що я хочу донести до людей у певний момент. Класика для мене – це глибина, стриманість. А сучасність – легкість і гарний настрій. Я люблю і класику, і сучасну музику. Мені пощастило – не треба вибирати. Кожен стиль для чогось, або для когось потрібен, тому треба бути відритими для всього нового у творчості та житті, а потім вибирати вже серцем, що для тебе актуально тут і зараз.
– Як Ви готуєтесь до концертів, налаштовуєтесь на вдалий виступ? Чи якось відновлюєтеся після?
– Я завжди готуюся до концерту заздалегідь, щоб все знати навіть не на 100 %, а на всі 300 %. Наступного дня після концерту я відпочиваю, нічого не планую, їду на природу і просто знаходжусь у контакті з усім Всесвітом. Таким чином я відновлююсь.
– Що для Вас важливо? Що Ви можете собі дозволити в житті тут і зараз?
– Я можу дозволити собі вибирати, наприклад, не спілкуватися з токсичними, негативними людьми, не читати нецікаву інформацію, яка неактуальна для мене. Вибирати мої музичні проєкти, в яких я хочу, бажаю взяти участь. Це круто – робити практично все те, що ти вважаєш за потрібне, попри думки інших людей, навіть експертів та спеціалістів. Досягти повної свободи у своєму житті – це реально дуже важливо, треба до цього прагнути.
– Що Ви можете порадити Вашим слухачам?
– Завжди раджу слідкувати за своїм власним компасом, йти по своєму власному шляху, створювати, транслювати своє сьогодення і майбутнє. Варто розраховувати на себе, свої сили, вірити у свою щасливу зірку, долю, що ти не просто так народився. Потрібно відшукати власну місію, слідувати поклику свого серця і жити у кожному моменті – інтенсивно, максимально, тут і зараз.
– Мабуть, читачам буде цікаво відкрити глибинну сутність співачки Ольги Барбен. З якими людьми Ви спілкуєтеся?
– Зі мною достатньо бути відвертими, бо я завжди відчуваю людину. Якщо вона щира, добра, позитивна, я відриваю їй свої двері, якщо ні, – вона заходить у мій інший список – nodesire – і не є бажаною у моєму житті. У мене все просто.
– Що приносить Вам задоволення у повсякденному житті?
– Я люблю усі прості речі: прокидатися вдосвіта, відчувати подих ранку, слухати спів птахів, спостерігати за чимось цікавим у вікні, уявляти, яким буде мій день, більш відчувати, ніж планувати. Потім я роблю собі капучино, чи теплий чай з жасмином та медом, і разом з тим я вже маю гарний настрій.
Я дуже відкрита людина для всього – для життя, людей, природи, мистецтва, музики, і навіть, якихось технічних моментів. Я дуже люблю пізнавати життя в усіх його проявах.
– Які сподівання покладаєте на цей рік?
– Мені дуже пощастило, бо я познайомилася з новими композиторами та авторами пісень, україномовних, а також англомовних. Зокрема, це талановиті – Віктор Вознюк, Міла Кирилюк, Володимир Партика, Юрій Решетар. Я неймовірно цьому рада, бо для мене дуже важливе спілкування з іншими людьми, обмін інформацією, досвідом, чимось позитивним. Тож будемо творити!
Наостанок хочу побажати: хай вам щастить. Хай кожен знайде свій власний шлях у житті!

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями