Перейти до панелі інструментів
миллениум

Головне, що ви повинні знати про Катерину ТЕТЕРЮ, вона є дійсною експерткою у просторі YouTube, авторкою онлайн-праткикуму «Створи собі сам YouTube channel». Далі для вас головні питання та відповіді, які точно вразять доступністю. Якщо ви плануєте створити свій канал або розвинути існуючий – вам до нашої гості!

– Катерино, ми досить давно не мали змоги спілкуватись із фахівцем Вашого профілю. YouTube не перестає набувати обертів. Почнімо з послуг, які Ви надаєте.
– Ви вірно підмітили, наразі YouTube не тільки набирає обертів, а є одним з найбільших майданчиків з відеотрафіку.Я ЗА популяризацію та створення саме україномовного контенту. До мене звертаються за консультаціями з різних питань стосовно YouTube. Від «З чого розпочати?» до «Що робити, видаляють канал через 14 днів?» Я роблю розбори YouTube-каналів, авторам, котрим потрібен свіжий погляд, нові генерації ідей та підказки, який напрям ще обрати зараз, що у трендах…
Також я створюю канали на замовлення з 0. Налаштовую, оптимізую, встановлюю захист та закриваю усі технічні питання.

– Як вважаєте, чому саме YouTube не перестає поступатись місцем тік-току, наприклад?
– YouTube – міжнародна платформа з різними віковими категоріями, чудовим поділом по нішах. YouTube підв’язаний під Google, а це один з найбільших пошукових майданчиків. Тому, якщо через пошук щось люди шукають, то першими пошуковими відповідями будуть саме відео з YouTube. До того ж YouTube -канал простіше монетизувати. Це факт!

– Ви співпрацюєте з блогерами мільйонниками. Це неймовірна праця, яка забирає багато часу, однак дає вагомі результати. Про які саме результати йде мова?
– Більшість моїх блогерів-замовників пішли шляхом виходу на англомовну аудиторію, тобто на країни США, Європи, Азії. Там набагато ширше аудиторія, що дозволяє більшу монетизацію й можливість направляти донати нашим військовим. Це моя власна та мого клієнта можливість служіння нашому народу.
В мене є співпраця з доларовим мільйонером Богданою Гончарук та гривневими мільйонерами, котрі активно розвиваються в інстаграм. Для них YouTube виступає майданчиком для підсилення особистого бренду. Також я мала плідну співпрацю з благодійним фондом, де ми активно через YouTube канал збирали донати та допомагали нашим воїнам.
Стосовно прикладів, з одного відео, на монетизованому каналі, заробіток з YouTube може бути від 1000$ й більше. На одному з каналів ми зібрали понад 10000$ донатів й закривали збір на купівлю автомобілів для ЗСУ.

– Яким має бути початковий фінансовий та контентний старт для розвитку каналу?
– Початковий старт – це зрозуміти й чітко дати собі відповідь: для чого вам YouTube канал?
Якщо для заробітку грошей YouTube, то я рекомендую розглядати одразу вихід на «американський YouTube».
Якщо для підсилення особистого бренду – то заходити варто в одну нішу, де ви експерт.
Якщо для того, щоб навчитись, вести його для власного задоволення – то це більш Lifestyle контент й ніша – vlog.
Бажано для будь-якого варіанту мати контент-план хоча б на 6-8 відео наперед. Головний ресурс у веденні – це ваша енергія, час та натхнення. Далі частину процесів можна делегувати.

– Які наразі найефективніші фішки існують в цьому просторі задля монетизації?
– Якщо ми говоримо за монетизацію від YouTube, то там необхідно досягнути деяких параметрів:
-1000 підписників на каналі;

–  Що відбувається, якщо канал блокують через цензуру?
– Ютуб дуже сильно контролює й не пропускає відео, де є небезпека для життя, особливо дітей. З дитячим контентом взагалі дуже багато обмежень. Цензура стосовно контенту 18+.
Варто прописувати ДІСКЛЕЙМЕР про те, що це відео не несе еротичний та сексуальний характер, а має суто навчальний зміст. Загалом Правила спільноти YouTube дуже об’ємні й дуже чітко захищають АВТОРСЬКІ ПРАВА.

– Катерино, дякуємо, за цінні поради, на завершення додайте кілька важливих тез для тих, хто прагне звернутись до Вас по допомогу у розвитку свого каналу.
– Порада одна: якщо вам є що сказати, чим поділитись цінним зі світом – ПРОЯВЛЯЙТЕСЬ. Будьте собою. Створюйте контент, живіть своє найкраще життя!
Якщо треба допомога у створенні каналу і розумінні, як його вести й що для цього потрібно – звертайтесь!
Любіть Україну!
Слава UA нації!

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями