Перейти до панелі інструментів
миллениум

За що б людина не бралась – вона повинна бути майстром своєї справи. Дати максимальну якість своїх послуг. Але як, ще до виконання робіт, убезпечити себе від дилетантів? Як виявити справжнього фахівця? В цьому українцям допомагає Національний Центр Сертифікації Якості Послуг. І сьогодні ми спілкуємось з його засновником – В’ЯЧЕСЛАВОМ БІГУНОМ. Та виконавчою директоркою центру – НАТАЛІЄЮ ШЕВЧЕНКО-ГОДУН.

– Пане В’ячеславе, пані Наталіє, добрий день! З величезним задоволенням маємо змогу спілкуватись з вами на сторінках нашого видання. Будівництво – діяльність, яка має значення в усі часи та за будь-яких умов.  Пане В’ячеславе, Ви засновник Національного Центру Сертифікації Якості Послуг. Розкажіть, будь ласка, як народжувався та розвивався цей проєкт?
– Цей проєкт народився через неймовірне бажання щось змінити в нашій країні на краще. Колись, упродовж кількох років поспіль, мені особисто довелося зіштовхуватися з жахливою якістю будівельних послуг. І за ці неякісні послуги доводилося переплачувати в рази, адже доводилося щось переробляти по кілька разів, а це витрати на матеріали й на роботи. Цікавим було те, що під час співбесіди вам впевнено говорили, що зроблять якісно свою роботу, а потім на ділі виявлялося, що людина не знає такі елементарні речі як те, скільки повинна сохнути ґрунтовка, яку штукатурну суміш використовувати в санвузлі й тому подібне. Саме тоді я поставив собі питання про те, як можна зробити, щоб  одразу розрізнити фахівця від аматора?  І  народилася ідея про створення єдиного Центру, який зміг би перевіряти якість цих послуг та видавати сертифікати на підтвердження відповідності певним стандартам і нормам.
– Сьогодні Національний Центр Сертифікації Якості Послуг увійшов до складу Конфедерації Будівельників України. Пані Наталіє, запитання до Вас. Що це означає для його функціонування?
 – Так, ми здолали цей непростий шлях і змогли стати Членом Конфедерації Будівельників України. Це дійсно подія, яка значно розширює наші можливості й саме поле діяльності. Відтепер ми можемо безпосередньо комунікувати з кращими  будівельними компаніями, які, по-перше, зможуть отримати від нас доступ до єдиної бази сертифікованих фахівців, що пройшли в нас сертифікацію, а, по-друге, ці компанії можуть направляти до нас своїх спеціалістів для перевірки їх кваліфікації та проходження сертифікації.  Чому це важливо? Наведу приклад. Будується
типовий Жилий Комплекс, але монолітники залили нерівно колони,  після цього мулярі поклали цеглу з перепадами стін до 4–5 сантиметрів. Приходять штукатури. У забудовника по вартості й кількості матеріалу закладено, що товщина шару штукатурки повинна бути 2 сантиметри,  але по факту виявляється, що перепади по стінах – до 5 сантиметрів! Це означає, що забудовник тепер витратить коштів більше на самі матеріали у два рази й дорожче заплатить за роботу штукатурів, оскільки чим товщий шар штукатурки, тим дорожче коштує робота. А на цілому жилому комплексі це вже сягатиме мільйонів гривень збитків. Якби роботи виконувалися кваліфікованими спеціалістами, цих збитків можна було уникнути.

Тому наше членство у такій поважній організації як Конфедерація будівельників України є дуже корисним не лише для нас, але й для всього будівельного бізнесу країни. Крім цього, заходи, які проводяться конфедерацією за участю представників нашого уряду, дозволять нам напрацьо-вувати нові стандарти й вимоги до якості будівельних послуг і відповідно впроваджувати ці стандарти на законодавчому рівні. Це буде нова ера якості послуг! Ми дуже раді, що саме наш Центр має до цього безпосереднє відношення.
– Я правильно розумію, що Національний Центр Сертифікації Якості Послуг пропонує сертифікацію не лише будівельникам?
– Так, все вірно. На даний час наш Центр сертифікує досить великий спектр послуг. Це масажисти, перукарі, автоексперти, кафе, ресторани, майстри манікюру, таксі, та багато інших.
З метою перевірки якості ми інколи направляємо таємних клієнтів, які  збирають потрібну інформацію про якість послуг, опитуємо реальних клієнтів, які користувалися послугами, наприклад, масажиста або кафе. Ця інформація збирається, ретельно аналізується, при необхідності проводяться додаткові перевірки. Потім пропонуємо скласти іспит і, якщо все на високому рівні, людина отримує сертифікат.
Тут хочу підкреслити важливий момент. В нас були випадки, коли, наприклад, будівельники пропонували «порішати» питання з отриманням сертифіката, пропонуючи гроші. Але ми працюємо заради якості, заради майбутнього, де послуги будуть безпечними та якісними, ми цінуємо нашу репутацію і єдиний спосіб отримати сертифікат Національного Центру Сертифікації Якості Послуг – це кваліфікація. Тобто лише, якщо людина дійсно фахівець, вона зможе отримати Сертифікат.
– Пане В’ячеславе, і знов запитання до Вас. Багато компаній зараз опинилися в дуже складних умовах. А як працює Ваш бізнес в часи війни?
– Нам часто ставлять це запитання.  На жаль, найбільшої шкоди для бізнесу завдала не сама по собі війна, а не зовсім правильні й не виважені рішення нашого уряду. Тому зараз дуже не легко, але ми – Українці, а значить – переможці! Ми здолаємо не лише ворога, а й будь-які труднощі.
На даний час ми намагаємося регулярно проводити заходи в нашій діяльності спрямовані на вчасну адаптацію до тієї ситуації, яка є в країні, щоб попри все продовжувати цю важливу справу. Адже Місія компанії «НАЦІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР СЕРТИФІКАЦІЇ ЯКОСТІ ПОСЛУГ» полягає в ідеї безпечного та впевненого споживання кожним українцем. Стверджуючи стандарти високої якості, ми прагнемо створити всебічно сертифікований сервісний ландшафт у всіх куточках України. Завдяки нашій діяльності, люди завжди матимуть беззаперечну впевненість у тому, що замовлена послуга відповідає найвищим критеріям якості, ефективності та надійності.
Наша мета – розбудовувати національну економіку через підняття якості сервісу, розширення перспектив для бізнесу та надання кожному можливості вибору найкращого. В ім’я цієї цілі, ми працюватимемо безупинно, щоб якість стала не просто критерієм, а візитівкою послуг України.
 – Після Перемоги треба буде відбудовувати країну. Як Ви бачите тоді перспективи своєї діяльності.
 – Я вважаю, що після Перемоги Національний Центр Сертифікації Якості Послуг відіграватиме важливу роль, адже війною зруйновано та пошкоджено багато будинків, споруд та різних об’єктів і все це потрібно буде відбудовувати. І оскільки це будуть нові об’єкти, дуже хочеться, щоб вони були збудовані якісно для майбутніх поколінь. Щоб коли наші діти, внуки та навіть правнуки бачили ці відбудовані об’єкти, вони пишалися нами, їхніми предками, що ми змогли збудувати щось настільки якісним, щоб цим всім користувалися навіть через покоління. І для цього будемо перевіряти кожного фахівця, щоб відбудовувати країну могли лише достойні, кваліфіковані спеціалісти.
 – Якщо з’являється вільний час, як Ви переважно його проводите?
 – Непросте питання… Адже поняття «я» та «вільний час» – це, немов північний та південний полюси, які ніколи не зустрічаються. Я завжди планую свій час. Є час для роботи (а працюю я іноді по 12–14 годин на добу), є час для навчання, для саморозвитку, для відновлення та, звісно, для родини. Тому просто вільного часу для мене не існує. Навіть, якщо умовно з’являється протягом дня якийсь вільний час, то я його використовую або для читання корисних книг, або для перегляду якихось цікавих та корисних відео, які мене чомусь навчають.
 – Що у житті Вас надихає?
 – Моє натхнення – це родина, це команда близьких людей, які йдуть зі мною пліч-о-пліч попри труднощі й перешкоди, що трапляються і, які вірять в нашу справу. І, звісно, дуже важливим натхненням є наша країна та її майбутнє. Адже я свято переконаний, що ми (Українці) маємо потенціал і можливість перетворити нашу країну на країну такого рівня, коли не ми будемо брати приклад з європейських країн, а вони з нас.
Понад 20 років мене бентежить одна думка: чому ми самі себе принижуємо і недооцінюємо? Ми останні роки замість того, щоб самовіддано будувати свою державу, постійно дивимося на країни Європи й намагаємося щось копіювати. Навіщо? В нас достатньо талановитих людей й ми можемо зробити свою країну такою, щоб нею захоплювалися інші європейці! Для цього нам просто потрібно бути активними. Кожен повинен щодня робити щось для покращення в нашій країні. І ми збудуємо державу, в якій з гордістю житимуть наші нащадки та дякуватимуть нам за ту країну, яку ми їм передали у спадок.
Ось це все і є моїм натхненням.
– Які мотивуючи слова Ви б хотіли сказати нашим читачам?
 – Дуже хороше запитання! Знаєте в чому різниця між тими людьми, які досягли успіху у житті та які не досягли? Лише в тому, що той, хто не досягнув успіху, просто зупинився… Подумайте над цим. Успіх гарантований кожному за однієї умови – якщо ти не зупинишся.
Тому я хочу сказати читачам: не бійтеся будувати плани навіть, якщо вони виглядають шаленими. Ставте цілі й ніколи не зупиняйтеся, доки не досягнете свого.
https://ncsp.com.ua
Національний центр сертифікації якості послуг
certi_ficate2022

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями