Перейти до панелі інструментів
миллениум

Пані Анну СТОРЧЕУС представляти дійсно вже не варто. Усі її думки, які вона так майстерно транслює світові, завжди знаходять своїх поціновувачів. У квітневому номері ми поцікавились в Анни про те, як їй вдається розуміти себе та сенси життя. Можливо, комусь пряма мова нашої експертки видасться заважкою, але ж ми впевнені. Слова завжди знаходять слухачів.

– Вітаю, друзі, шановні читачі, любі українці! Свою промову у цьому номері я б хотіла почати з важливого нагадування. Дуже прошу вас перечитати кілька разів наступні слова видатного філософа.

Тільки фальшиві люди послідовні.
Справжня людина суперечлива.
Вона абсолютно вільна. Вона настільки вільна, що може дозволити собі сьогодні бути однією, а завтра зовсім іншою у своїх проявах. Це її вибір: якщо вона хоче бути лівою, вона буде лівою, якщо захоче стати правою, буде правою. Для ЛЮДИНИ не існує перешкод. Якщо вона захоче зануритись в себе, вона зануриться, якщо прагнутиме поспілкуватись з іншими, вона буде спілкуватись…
Справжня ЛЮДИНА вільна! Вона може бути інтровертом, екстравертом… Ким завгодно.
Вона вільна сама обирати, що їй робити в кожен момент свого життя.
Ошо

А тепер, друзі, я хочу занурити вас у світ вибору.
Ikigai – це японський метод пошуку сенсу життя. З японської слово містить в собі сенс «жити» та «причина». Отже, дослівно це «сенс життя».
Даний метод виник на японському острові Окінава. Там до речі живе найбільша кількість людей старших за 100 років. Це вже про щось говорить, погодьтесь!
То ж, моє питання та сенс статті полягає в тому, аби розкрити для вас розуміння не обраної професії, а саме життєвого шляху. Річ у тім, що професійні інтереси змінюються доволі часто, людина живе етапами насправді. За статистикою десь до 35 років професійні інтереси змінюються щороку і людина часто не помічає, як трансформуються її внутрішні потреби. Саме тому завдання кожного з нас – знайти не професію, а справу життя, шлях, який може мотивувати й надихати нас рухатись далі.

Ікігай – це японська філософія, яка поєднує в собі поняття сенсу життя, призначення та місії. Це те, що дає вам відчуття радості, задоволення та мотивації щодня.
Дослідження, проведене медичним факультетом Університету Тохоку в Сендаї, показало, що люди, які знайшли свій ікігай, живуть довше, мають міцніше здоров’я та досягають більших успіхів у професійному та особистому житті.
Чому це так? Все просто: коли ви маєте сенс життя, ви з більшою ймовірністю будете піклуватись про своє здоров’я, кинете шкідливі звички, будете частіше відчувати позитивні емоції та рідше сумувати. Тому, якщо ви хочете прожити довге та щасливе життя, знайти свій ікігай – це саме те, що вам потрібно.

Спитаєте, як знайти свій ікігай?
Не існує універсального рецепта для пошуку ікігай. Це індивідуальний шлях, який кожна людина має пройти самостійно. Але ж я надам вам кілька порад, які допоможуть розпочати цей неймовірно захоплюючий шлях.
Подумайте про те, що вам подобається. Чим ви любите займатись? Що приносить вам радість й задоволення? Які ваші сильні сторони? У чому ви талановиті? Що ви вмієте робити краще за інших? Який ваш внесок у світ? Як ви можете зробити світ кращим? Які ваші цінності? Що для вас важливо в житті?
Цих питань може бути досить багато. І кожна відповідь самому собі розкриє вашу дійсність! Відповівши на ці питання, ви зможете краще зрозуміти себе та те, що вас мотивує.
Ікігай – це не пункт призначення, а справжня захоплююча подорож. Це процес самопізнання та саморозвитку. Друзі, не бійтесь змінюватись, пробувати нове та шукати те, що робить ваше життя змістовним. Проживайте життя із сенсом, бо саме це ключ до довгого та щасливого перебування за землі.

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями