Перейти до панелі інструментів
миллениум

Як за допомогою рієлтора полегшити собі життя, не витрачаючи сил та часу на купівлю чи продаж житла, про це розповість досвідчена рієлторка з Києва – НАТАЛІЯ БАЛЮК.

– Добрий день, Наталіє. Який у вас досвід роботи в нерухомості та які послуги Ви надаєте?
– Працюю в сегменті житлової нерухомості з 2004 року. Допомагаю власникам продати або здати свої квартири в оренду, а покупцям – купити найкращу квартиру, згідно з критерієм: «якість – ціна», проводжу консультації з питань житлової нерухомості.

– Наталіє, в чому полягає особливість Вашої роботи з клієнтами?
– Напевно, в тому, що крім співпраці з власниками, які довіряють мені продаж своїх квартир, я ще й активно допомагаю тим, хто хоче купити квартири в Києві, і, судячи з численних відгуків, роблю це добре. Зі своїми клієнтами-власниками й покупцями працюю виключно з письмовими договорами, в яких докладно прописані всі умови нашої подальшої співпраці. Мої клієнти знають, що зі мною вони продадуть або куплять квартиру швидше, без ризиків та додаткового стресу, ніж будуть робити це самостійно.

– Чому Ви приділяєте особливу увагу по продажу нерухомості?
– Коли допомагаю власникам підготувати повний пакет документів., необхідний для успішної та швидкої угоди, звертаю увагу на важливість якісної передпродажної підготовки квартири (вивезенню з квартир старих та поламаних речей, заміні зламаної сантехніки, перегорілих лампочок, прибиранню квартир тощо) з метою зробити її більш привабливою для майбутнього покупця, щоб не було приводів для торгу.

– Наскільки змінились ціни на купівлю житла під час війни?
– З початком повномасштабного вторгнення ціни на квартири в Києві, в порівнянні з довоєнним 2021 роком, об’єктивно знизились. Менш за все зниження торкнулось одно- та двокімнатних квартир з ремонтом, розташованих в будинках від 2000-х років забудови, недалеко від метро, в ціновому діапазоні до 100 000 $.
Але знайти однокімнатну квартиру в охайному житловому стані, в гарному районі, в ціновому діапазоні до 35000 $, а саме такі найпоширеніші зараз запити у покупців, практично неможливо! А от попит на оренду квартир в Києві стабільно високий.

– Де зараз можна знайти найдешевші квартири, в яких районах вони знаходяться?
– В Києві найдешевші квартири завжди були і є в районах, віддалених від центру, від метро, з поганим або незручним транспортним сполученням: Солом’янському та Деснянському. Але навіть в цих районах зараз важко знайти квартиру, навіть в будинках старого фонду, вартість кв. метра якої була б менше за 900 $.
– На скільки відрізняються ціни для купівлі між квартирами в хрущовці / панельці та в новому будинку бюджетного сегмента? Чи грає велику роль близькість метро біля будинку при продажі квартири?
– Все залежить від району, в якому розташовані такого плану будинки. Наприклад, ціни на двокімнатні квартири з ремонтом, загальною площею 42 кв. м в хрущовці на Печерську або в Шевченківському районі поряд з метро може бути вищою, ніж ціна квартири аналогічної площі, але без ремонту в новому ЖК на Борщагівці, Троєщині, Куренівці. Вартість квадратного метра в столиці напряму залежить від локації та близькості до метро. Чим ближче будинок розташований до метро, тим вартість кв. м квартир в ньому вища, в порівнянні з будинками аналогічного класу, але розташованих далеко від метро.

– Як війна вплинула на ринок нерухомості? Який прогноз цін на найближчі місяці?
– Хоча у війну за кордон виїхало, за різними даними, від третини до половини жителів Києва та області, але є й багато тих, хто зараз повертається в Україну з дітьми та батьками. А державні програми «єОселя» та «єВідновлення» разом з фаховими рієлторами всіляко сприяють успішній життєдіяльності та подальшому розвитку сучасного ринку нерухомості столиці України.

В цілому, мій прогноз стану ринку нерухомості Києва в найближчий рік оптимістичний.

facebook: Риелтор Наталия Владимировна Балюк. Квартиры в Киеве
facebook: NataliyaBalyuk
instagram: nataliabaluk.com
+380680299070

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями