Перейти до панелі інструментів
миллениум

Її мережа медичних центрів має неабияку популярність серед пацієнтів, бо вона без зайвих ліків ставить людей на ноги! Реабілітологиня і психотерапевтка – ТЕТЯНА КОВПАК – розповіла про власний підхід до лікування та дала важливі рекомендації усім українцям!

– Вітаємо, Тетяно! Що було ключовим для Вас у виборі професії?
– У дитинстві я мала хворих родичів, піклувалася про них. Так виникла мрія допомагати людям. Свого часу я розчарувалася у традиційній медицині, зрозуміла, що пити ліки – це не завжди лікувати людей. Є набагато кращі методи й техніки, які справді діють. Саме тому я обрала таке направлення – лікувати після лікарів.
– Окрім цього, Ви психологиня з практикою. Як це допомагає фізичному відновленню?
– Вісім із десяти моїх пацієнтів потребують консультації або психолога, або психіатра. Більшість із них мають певні психологічні, психосоматичні розлади. Постійний хронічний біль викликає зміни у психіці. Тому я здобула освіту психотерапевта, а зараз отримую вже четверту вищу освіту – навчаюся на психіатра.
– Ви лікарка від Бога. І підтвердженням цього є тисячі позитивних відгуків від Ваших пацієнтів. У чому секрет?
– Традиційна медицина більше направлена на те, щоб прибрати біль, зменшити симптоми. А ми шукаємо й усуваємо причини захворювання. Більшість пацієнтів приходять до нас після того, як обійшли усіх «світил медицини». І все одно їх хвороба повертається. Задача реабілітолога – подивитися людину комплексно, знайти причину і наслідки. Наприклад, головні болі можуть турбувати через плоскостопість, а болі у хребті бути наслідком змін у психіці тощо. Пацієнт тільки на 40 хвилині прийому може згадати, що він колись таки потрапляв у ДТП. Ми намагаємося повністю зібрати весь анамнез. І людині це дуже важливо, що їй пояснюють, дають рекомендації. Не тільки скільки грошей віддати в аптеці, а як правильно харчуватися, налагодити сон, які вправи робити в домашніх умовах, щоб покращити свій стан. Тобто, консультація реабілітолога – це такий комплексний величезний пакет послуг, розбір усіх сторін організму, не тільки рухового апарату, а ще нервової системи, внутрішніх органів тощо.
Після пандемії Сovid-19 та на фоні повномасштабного вторгнення майже всі українці страждають тривожними розладами, безсонням. І звичайно, загострюються інші проблеми зі здоров’ям, накладаються одна на одну. На жаль, зараз дуже мало залишилося фахівців в Україні, які готові з цим працювати. Тому дійсно, на базі наших 13 медичних центрів у різних куточках держави дуже велика черга.
– З якими клінічними випадками Ви нині зустрічаєтеся найчастіше? Можливо є результати, якими пишаєтеся найбільше?
– Вся моя мережа зараз активно приймає та лікує учасників бойових дій безплатно. Ми ніде не просимо донати, нам ніхто нічого не фінансує, але ми самостійно взяли на себе таку роль – розвантажити лікарні, допомагати хлопцям відновлюватися. Історій дуже багато, коли традиційна медицина просто опустила руки. У мене є ветеран війни, чоловік, у якого підряд було декілька інфарктів на фронті, у нього зупинилося серце, йому поставили кардіостимулятор, зробили шунтування, у нього відмовили ноги. І чесно, коли його до нас принесли, було бажання також відмовитися, бо дуже велика відповідальність за здоров’я, було страшно. Дякувати його дружині, яка вмовила нас спробувати й ми не пожалкували. Зараз він вже без палиці ходить сам.
– Наостанок, назвіть свої головні рекомендації нашим читачам?
– Є такий вислів: «На війні не хворіють». Зараз більшість людей затягнулися у суцільному спазмі й чекають, що колись все скінчиться, будуть зміни на краще, тому відкладають проходження профілактичних оглядів. Моя порада: якщо щось турбує – не чекайте! А ще контролюйте свій сон. Якщо Ви страждаєте безсонням, або навпаки почали спати довше, ніж зазвичай, відчуваєте хронічну втому, поганий настрій впродовж півроку, будь ласка, звертайтеся якомога швидше до фахівців з психічного здоров’я. Нервова система дуже складна і чутлива. Людина вже зараз може мати незворотні зміни в організмі, але відчує їх тільки тоді, коли буде спокійний період. І тоді навантаження на медицину збільшиться в рази. Ми всі маємо бути здоровими та врівноваженими! Задля наших воїнів! Задля Перемоги!
facebook: postava.ua

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями