Перейти до панелі інструментів
миллениум

ОЛЕГ АРЕНКОВ знає багато про маркетинг і продажі, про спорт вищих досягнень. Про найбільшу гордість – свого сина, волонтерство, як реалізує місію встановити історичну справедливість у спорті, успішний бізнесмен розповів у нашому інтерв’ю.

Співзасновник Української Спортивної Федерації «Український бій UA-DO»,
експерт з питань науково-методичного супроводу спорту вищих досягнень мирового рівня, бізнесмен, волонтер.

– Вітаємо, пане Олеже! Ви багато років займаєтеся продажами. Розкажіть дещо про себе.
– Я народився у Дніпрі, закінчив школу з золотою медаллю, потім Дніпровський металургійний інститут. Далі – Вища школа управління. Потім вже буди освітні програми у Німеччині та Австрії. У моїй сім’ї був культ музики і медицини. На жаль, ніхто з родини музикантом поки не став, лікарем теж. Але з 1991 року по 2018 рік я займався медичним бізнесом. Був першим директором з продажів одного з найбільших у той час дилерів SIEMENS Healthineers AG в Україні, співпрацював зі знаковими медичними установами України.
Так сталося, що мій син народився з дуже важкою пологовою травмою, і ми були вимушені поїхати в Німеччину, щоб його лікувати, прожив там майже 20 років. Увесь цей час я займався продажами медичного обладнання та проектних рішень для медичних установ. Маю досвід керівника проектів майже на 70 медичних та спортивних об’єктах у 5 країнах світу. Дуже багато часу займався науково-методичним супроводом спорту вищих досягнень і брав участь, як експерт у шести Олімпійських циклах (Афіни, Турин, Пекін, Лондон, Ванкувер, Сочі).
Після повернення додому в Україну у 2019, в Дніпро, я займаюся консалтингом у сфері стратегічного маркетингу та антикризового управління.
– Що змінилося у Вашому житті з початком повномасштабного вторгнення?
– Зважаючи на мій досвід у спорті вищих досягнень, мені запропонували позицію виконавчого директора Спортивної студентської спілки України (СССУ). Попри бойові дії поблизу Києва на початку повномасштабного вторгнення, на вищому рівні було прийнято рішення, що Українські спортсмени мусять брати участь у міжнародних змаганнях. СССУ разом зі Спорткомітетом МОН організовувала участь Національної збірної українських університетів в липні 2022 у Європейських студентських іграх у Лодзі EUG 2022. Далі була Всесвітня зимова Універсіада у Лейк Плесіді (США) у січні 2023, а ще – Всесвітня літня у Ченду (Китай) у липні 2023.
Уже 2 роки я волонтер двох столичних благодійних фондів. Як волонтер БФ «Міцва 613» єврейської громади синагоги Бродського, брав участь в евакуації близько 17 тисяч біженців з Чернігова та Сум за перші 4 місяці вторгнення; в організації виробництва гарячих обідів разом з Групою компаній «Саторі» на їх виробничий базі. Вже с березня 2022 виготовлялось близько 4 тисяч порцій на добу та безкоштовно годували хлопців на блок-постах, держслужбовців та багатьох, хто ніс службу та працював у центральній частині Києва. Було і є дуже багато роботи. Усе складно вмістити в кілька рядків інтерв’ю. Як казав Генерал Залужний: «Буде важко, але не буде соромно». Мені не соромно. Я в Києві.
– Знаємо, Ви також пишаєтеся досягненнями свого сина.
– Син Вадим почав займатися спортом з 4 років. Спочатку це були шахи, для того, щоб розвивати мозок, бо у нього була пологова травма голови. У 10 років він вже грав у дорослій команді «Маккабі-Вісбаден», декілька разів вигравав федеральні змагання. Потім було плавання, настільний теніс та водне поло. У 14 років почав професійно займатися футболом та вступив до Академії футбольних тренерів Бундеслігі у Німеччині. У віці 26 років отримав тренерську ліцензію «А» УЄФА, ступінь бакалавра спортивного менеджменту. Нещодавно почав навчатися у Магістратурі Лондонського університету за спеціальністю «спортивна психологія», напрямок – футбол. За весь час у футболі, він має більш ніж 20 призів, кубків як Головний тренер команд.
– Над чим Ви працюєте зараз? Що плануєте на найближчий час?
4 квітня цього року МінЮст зареєстрував нову Українську Спортивну Федерацію «Український бій UA-DO». Працюємо над встановленням історичної справедливості – визнанням етнічного українця Василя Ощепкова-Плисака засновником боротьби самбо. Уже ухвалено рішення про проведення восени поточного року першого Чемпіонату України серед жінок з міжнародною участю. Вже більше року в Швейцарії зареєстрована та успішно працює школа UA-DO https://ua-do.org/ та проходять тренування та змагання за новими правилами. І з великою вірогідністю, Федерація «Український бій UA-DO» буде включена до складу провідних Міжнародних Федерацій єдиноборств.

facebook: Oleg Arenkov
@oleg-arenkov-sh
Світлини – Боріс Крупник (https://boris.photo/uk/) Стиль – Олена Малевич

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями