Перейти до панелі інструментів
миллениум

Викладачка сучасного вокалу, співачка, аранжувальниця, диригентка, авторка спецкурсу для викладачів вокалу та вокалістів-артистів.А також організаторка і засновниця жіночого вокального гурту «Beauty Band».

– Хто посприяв вашому рішенню зайнятися музикою чи це ваша особиста мрія була з дитинства?
– Так, це була моя особиста мрія з дитинства і я просила батьків, щоб записали мене в музичну школу.
І мої мама з татом здійснили мою мрію. У 8 років я вступила до музичної школи номер 1 міста Херсона. І так почався мій творчий шлях і кроки до моїх наступних бажань та цілей – стати професійним музикантом.
– З якого саме міста розпочалася ваша, якщо можно так сказати, музична кар’єра?
– Мій професійний шлях почався з Херсонського музичного училища, куди я вступили на навчання одразу після музичної школи.І вже звідси почався активний мій розвиток, а вже наступним етапом був переїзд до Києва та вступ до Київської консерваторії. І саме тоді почалася справжня професійна кар’єра з гастролями, концертами, виступами та зйомками на телебаченні.
– Розкажіть, будь ласка, про свої студентські роки, коли навчалися в Київській консерваторії?
– Взагалі передати ті емоції на словах неможливо, треба тільки відчути.
Коли я заходила у консерваторію і музичне училище – на усіх поверхах звучала вокальна і інструментальна музика. В одній частині коридору хтось грав на бандурі, в іншій – звучав акордеон, за дверима у класі – хтось грав на роялі. І саме в той період з моїм студентським квитком я могла відвідувати різноманітні вистави і концерти, тому я відвідала усі театри Києва.
– Чи було ваше перше місце роботи після навчання пов’язане з музикою?
– Першим моїм офіційним місцем роботи, вже на першому курсі, була дитяча дошкільна установа міста Києва, де я працювала музичним керівником. Після усіх своїх пар декілька разів на тиждень я приїжджала проводити з дітьми музичні заняття.
– Який шлях ви подолали і з якими труднощами прийшлось зіткнутися в вашій професійній діяльності?
– Для того щоб стати тією людиною, якою я є на сьогодні, треба було пройти дуже довгий, творчий і життєвий шлях. Були різні ситуації, злети і падіння, трагічні і радісні моменти. Але це все сприяло моєму росту та розвитку, так як усе моє життя – це і є мій досвід. Я вдячна за все моїм рідним, які допомагали і допомагають у різних ситуаціях у моєму житті: у приємних, і не дуже.
– Розкажіть, будь ласка, про жіночий джазовий квінтет Beauty Band, організатором якого ви були в 2020 році?
– Наша творча історія триває уже понад 20 років. Останні роки, коли ми разом співпрацювали в Beauty Band – спів у гурті був для нас більш професійним хоббі, чим заробітком. Але ми збирали великі зали наших прихильників, приймали участь у конкурсах, фестивалях, джазових вечорів, концертів.
– Розкажіть про цікавий творчий період вашого життя?
– Перший мій цікавий досвід, був коли мені було 20 років, на той момент, я була студенткою 2-го курсу. Мені пощастило бути співачкою професійного колективу «Jazz Експромт». Це був дуже крутий акапельний гурт, я навіть мріяти не могла, що я буду працювати у вокальному джазовому колективі.
– Підводячи підсумки, що ви могли порекомендувати майбутнім студентам, які хочуть зв’язати життя із музикою?
– Музику треба любити, та бути обізнаним у різних стилістиках. Багато навчатися, практикуватися. Переймати досвід у досвідчених музикантів. Обов’язково відвідувати майстер-класи, вебінари, конференції – максимально розвиватися і досягати своїх цілей.
– І на останок, озирнувшись назад, хотіли би змінити щось в своєму житті чи не жалкуєте ні про що?
– Я абсолютно ні про що не жалкую. Кожен період життя дуже важливий для кожної людини, для мене особисто також, це все мій досвід. Я як кожна адекватна українська людина, мрію про завершення війни, про нашу перемогу і про мирне небо над Україною.

instagram: oksana_riabokon
facebook: Oksana Riabokon
Фотограф: Yana Rohal

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями