Перейти до панелі інструментів
миллениум

Нутриціологиня, тренерка зі здоров’я, health-коуч, експертка з антиейдж

Вона знає, що ховається у продуктах на полицях супермаркетів, та від чого варто відмовитися просто зараз! А ще готова поділитися секретами молодості й краси! Раді познайомити вас із яскравою та професійною нутриціологинею ВАЛЕНТИНОЮ ШВЕЦЬ! Як не боятися своїх років і при цьому залишатися у відмінній фізичній формі, читайте далі.

– Валентино, вітаємо! Ви понад 15 років займаєтесь профілактикою та відновленням здоров’я. Яким був Ваш шлях до цієї професії?
– До другої професії мене привела моя перша – журналістика. Я багато писала та робила передач на теми здоров’я, корисного харчування, довголіття. І так захопилася цією тематикою, що навіть вирішила змінити професію. Отримала диплом з нутриціології міжнародного рівня, сертифікати різних курсів. Провела тисячі консультацій, сотні прямих ефірів, десятки оздоровчих практикумів, є авторкою різних проєктів, зокрема, «Нове тіло за 14 днів», антивікової програми «-10 років» та мінікурсу «7 кроків до хронічного здоров’я вашої дитини».

– Від якого продукту Ви порадите відмовитися просто зараз? І чому?
– Від цукру. Спеціально додавати білий цукор до свого щоденного раціону немає жодного сенсу. Адже глюкози й фруктози й так достатньо у продуктах, які ми споживаємо щодня. Крім того, сьогодні виробники його додають у м’ясні та хлібобулочні вироби, йогурти, соуси, приправи… Якось проводили експеримент: у супермаркеті попросили працівників прибрати всі продукти, у складі яких міститься доданий цукор. У результаті – майже всі полиці лишились порожніми. Ми несвідомо його переїдаємо. Як наслідок – зайва вага, інсулінорезистентність, метаболічний синдром, слабкий імунітет, запальні процеси, швидке старіння.

– Чому вітамінів з їжі недостатньо? Як правильно їх підбирати?
– Не лише вітамінів недостатньо. Сучасна їжа дуже багата на токсичні речовини й бідна на корисні поживні. Нині найбільші дефіцити в людей у якісних амінокислотах (білку), корисних жирах омега-3, клітковині, ферментах, вітамінах D та групи В, магнію тощо. Усім жінкам 25+ я рекомендую пити якісний колаген, який максимально гальмує процеси старіння та дає тотальне омолодження тіла.
Однак не варто навмання бігти й купувати якісь мультивітамінні комплекси, добавки. Я допомагаю визначити справжні наявні дефіцити – за станом здоров’я, симптоматикою, аналізами. І завжди рекомендую лише ті засоби, в ефективності яких упевнена на всі 100 %, і якими користуюсь сама – натуральні, якісні нутрицевтики, з максимальним ступенем біодоступності (засвоєння). Причому не завжди раджу починати саме з заповнення дефіцитів! Бо дуже часто ті ж вітаміни чи мінерали просто не можуть повноцінно засвоюватись через збої в роботі ШКТ чи інші порушення в роботі організму. Тому я завжди аналізую стан всього організму, харчування, звички і підказую з чого необхідно почати наводити порядок.

– «Чарівної пігулки» не існує. Які головні поради від Вас для відмінного вигляду і самопочуття?
– Це комплексний підхід. До мене звертаються жінки, які роками сидять на якихось модних дієтах, беруть участь у марафонах схуднення, виснажують себе у спортзалах, але так і не можуть скинути свої 15–20 зайвих кг, а якщо трішки й вдається, то все так само швидко повертається. І лише коли ми з ними починаємо наводити порядок в організмі, тоді нормалізується обмін речовин, і вони легко втрачають зайве. Лише зміни харчування та спорту замало. Найбільш радикальні й стабільні результати в моїй багаторічній практиці дають детокс-програми. Сьогодні без якісного детоксу просто не обійтись. При нинішньому нашпигованому «Е-шками» харчуванні, повітрі, косметиці, побутовій хімії, які потрошку нас отруюють щодня. А з ним вже не так страшно іноді згрішити якимось смаколиком! )))
Узагалі я сьогодні навчаю своїх клієнтів простій системі догляду за своїм організмом. Щоб її зрозуміти й застосовувати, не потрібно мати медичну чи нутриціологічну освіту, але вона дозволяє сучасній людині в сучасних умовах життя завжди підтримувати себе в чудовій формі.

instagram: health_shvets

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями