Перейти до панелі інструментів
миллениум

ІННА ЛІПЕЦЬКА – магістр психології, психотерапевт, Дійсний Член Професійної Психотерапевтичної Ліги, консультант Вісбаденської Академії ПТ Психотерапії (WIAP, Німеччина), психотерапевт по роботі з тривожними станами (неврози, ВСД, панічні атаки) в Evropälsche Akademie der Naturwissenschaften (м. Ганновер, Німеччина). Авторка психотерапевтичної Т-гри по роботі з обмежувальними переконаннями та психотравмою, дієвість якої визнана міжнародними експертами.
Друзі, регалії нашої експертки говорять самі за себе, то ж долучайтесь до бесіди, впевнені, ви знайдете відповіді на багато питань.

– Пані Інно, вітаємо Вас на наших просторах. Перше, що заслуговує уваги наших читачів – це ефективність спільної роботи клієнта та психотерапевта.
– Дякую! Я неймовірно вдячна бути у вашому професійному просторі. Відповідаючи на питання, одним з найважливіших моментів є, як ви зазначили, саме спільна робота. Це насамперед взаємодія та партнерство. В цілому, результати терапії залежать від багатьох факторів, які містять готовність клієнта та ефективність терапевтичних методів фахівця.  

– А які терапевтичні методи найчастіше використовуєте Ви?
– Важливо зазначити, що методи й схема терапії підбираються завжди індивідуально для кожного клієнта й можуть суттєво відрізнятись на різних етапах процесу. Спектр технік та методів дійсно доволі широкий, починаючи від формування запиту, просторових тілесних технік, методів когнітивно-поведінкової та психодинамічної терапії. Я використовую штучну інтроспекцію й навіть шаманські практики, інтегровані мною в психотерапевтичні техніки. Методи Патогенетичної Психотерапії використовуються мною у роботі із психотравмою, страхами та панічними атаками. Неймовірно відгукуються мені МАК (метафоричні асоціативні карти). А методи ігрової психотерапії, на мою думку, одні з найефективніших, оскільки легко відкривають доступ у підсвідоме.

– Детальніше варто зупинитись саме на Вашій легендарній Т-грі, яка здобула у світі велику зацікавленість. В чому секрет цієї гри?
– Т-Гра – дієвий та потужний інструмент в роботі із травмою та витісненими травмувальними фіксаціями, які ховаються в структурі психіки. Цінність Т-Гри полягає в тому, що витіснені травмувальні фіксації та обмежувальні переконання не тільки виявляються. Вже у ході самого процесу гри значна частина виявлених психоблоків нівелюється в нові синтонні установки, які проходять детальну перевірку на конгруентність усім субособистостям клієнта. В Т-гру також входять чотири авторських колоди психологічних асоціативних карт. І кожна колода є окремим інструментом. Одна з колод – це взагалі багатоскладова колода-тренінг, тобто автономний готовий покроковий тренінг. Дієвість гри перевірена ретельною апробацією та має міжнародне експертне визнання.  

– До речі, щодо міжнародного визнання. Нам відомо, що Світовий Майстер коучінгу і психотерапії, співзасновник НЛП, у якого вчився сам Тоні Роббінс, високо оцінив вашу Т-гру. Можете поділитись подробицями?
– Це була велика честь для мене. Джудіт Делозьє – співзасновниця НЛП, у якої навчалися світові експерти, зокрема, як ви зазначили, Ентоні Роббінс. Вона отримала гранти на МІЛЬЙОНИ ДОЛАРІВ від ГАРВАРДСЬКОГО Університету та інших світових вишів для своїх досліджень. Міжнародний експерт у сфері Психотерапії не тільки зацікавився т-грою, але й високо оцінив її. А слова Джудіт: «СВІТ ПОТРЕБУЄ ТВОЄЇ Т-ГРИ», – стали для мене благословенням й експертною настановою.  

– І Ви дійсно дослухаєтесь до поради світового експерта, оскільки вже по світу багато спеціалістів у ролі ведучих Вашої авторської Т-гри. Поділіться, у якому форматі це відбувається?
– Проводиться навчання для психологів та спеціалістів суміжних галузей з присвоєнням звання Майстра психологічної Т-гри та статусу Ігротерапевт. Це засвідчується двома сертифікатами. Один сертифікат від ведучого курсу надає право використання Т-гри у комерційних цілях. Другий – від Інституту Особистості Психології та самопізнання у європейському форматі з печаткою та засвідченням кваліфікації Майстра Психологічної гри, статусу Ігротерапевт.

 – Інно, найчастіший запит сьогодні від українців – це психотравми. З якими словами Ви б звернулись до читачів, які шукають професіонала, що допоміг би їм впоратись з проблемою?
– У наш час психологічна травма стає не лише реальністю, але й серйозним викликом. Важливо пам’ятати, що ви не самі. Ваші почуття, хоч і складні, є нормальною реакцією на тяжку ситуацію. Подолання психологічної травми – це процес, і важливо мати підтримку на кожному етапі цього шляху. Перше, на що варто звернути увагу, це визнання важливості звернення до фахівців, які можуть надати ефективні стратегії виходу із травми й допомогти перетворити цей виклик у великі можливості.

instagram: @inna_lipeckaya
lipeckaya.club

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями