Перейти до панелі інструментів
миллениум

Як правильно мотивувати людей на якісну та ефективну працю? Що може зацікавити людину, чиї насущні потреби давно вже задовільнені? Які почуття дозволяють уникнути вигоряння? Саме це ми обговорюємо з визначною фахівчинею з управління кадрами, справжньою бізнес-леді, яка завжди самовдосконалюється, мамою бійця ЗСУ – Світланою ОНІШЕНКО.

– Пані Світлана, маємо велике задоволення від можливості поспілкуватись    з Вами на сторінках нашого журналу. І з початку хотілось би дізнатись, як давно Ви вже у своїй професії?
– У сфері управління персоналом я вже вісімнадцять років. І головною частиною цієї роботи були ІТ проєкти, що охоплюють міжнародний рівень. Моє кредо – «Я підсилюю сильних!». Я людина, яка будує команди, допомагає власникам бізнесу створити такі схеми роботи, завдяки яким співробітники компаній максимально    якісно працюють, отримуючи не тільки фінансові, але й емоційні винагороди. Специфіка моєї роботи в тому, що я керую психологічно дорослими людьми, які вже багато чого досягли та мають вже ті потреби, що знаходяться на вищих рівнях Піраміди Маслоу.

– Чи з’явились якісь особливості у Вашій праці після початку повномасштабного вторгнення?
– Так, безумовно, різниця є, бо люди, які залишились і працюють в Україні, вони зараз більш самомотивовані, вони заряджені на високий результат задля того, щоб мати змогу допомагати, в першу чергу фронту. Вони мотивовані на волонтерство. Їм не потрібні додаткові стимули, вони розуміють, що залежить від їх праці. Ми закупаємо обладнання воїнам, іноді й виїжджаємо, щоб допомагати навіть на розборах завалів. Саме можливість допомагати найбільш утримує зараз людину в команді.

– Багато людей зараз виїхали з України та працюють онлайн. Чи не створює це якісь додаткові труднощі в управління кадрами?
– Враховуючи, що ми багато років працюємо на міжнародному рівні, то для нас вже звично, що деякий процент співробітників працює онлайн. Це взагалі не заважає. Сьогодні вже нереально, щоб всі працювали виключно з офісів. А з часом кількість таких працівників буде тільки зростати. І завдання управлінців зробити їх працю максимально ефективною.

– А що мотивує Вас?
– Я постійно навчаюсь. Проходжу безліч курсів, семінарів. І це не тільки професійний розвиток, а й ріст особистості.    Кожен місяць віддаю десяту частину зарплатні на свою освіту: від управління та бізнес-програм    до вивчення іноземних мов. Також я вважаю, що треба не тільки вивчати нове, а й переосмислювати старі знання та навички. Вміти подивитись на них з нової сторони, з іншої перспективи.
– Зараз багато кажуть про вигорання. Війна тому безумовно сприяє. Як Вам вдається уникнути вигорання?
– З початку повномасштабного вторгнення мій син пішов воювати добровольцем. І я їм дуже пишаюсь. Тож в мене завжди є канал, куди потрібна допомога. Це й частина де служить мій син, й частини його друзів. Саме необхідність такої допомоги не дозволяє піддаватись вигоранню. Не дозволяє зупинитись. Бажання робити все можливе для скорішої Перемоги, для повернення наших рідних – це найбільше натхнення!

@svet_lan_0

facebook: Светлана Онищенко

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями