Перейти до панелі інструментів
миллениум

Наша гостя – неймовірно чарівна Інна ПОТАПОВА, не прагне хизуватись своїми добрими справами, проте її справи говорять самі про себе. Протягом останніх двох років вона разом з колегами та друзями усі сили направляє на допомогу ЗСУ та українцям, які потребують підтримки. За цей час на благодійних проєктах, організованих панною Інною, було зібрано кошти на потреби військовослужбовців, завдяки яким ми маємо змогу жити та працювати у рідній домівці. Це військове спорядження для адресної передачі тим, хто цього потребує, ефективні на фронті дрони та такі необхідні автомобілі.
Інна Потапова – депутатка Криворізької міської ради, членкиня Громадської організації «Криворізька міська асоціація «ART-культура» та Асоціації «Союз бізнесу Кривого Рогу». Та, напевно, головне, наша гостя – справжня українка з неймовірно щирою та відвертою душею.

– Пані Інно, ми невимовно раді знов спілкуватись з Вами! Особливо на такі теми, як благодійність в наших реаліях. Ви деякий час мовчали про себе та свою діяльність, проте ми вважаємо, що варто говорити про тих, хто боронить в тилу нашу землю. Почнімо з головного. Що надихнуло Вас на шлях волонтерства?
– Добрий день, читачі, вітаю, українці! Гадаю, річ у тім, що я народилася і усвідомлюю себе українкою. Я неймовірно люблю свою країну, люблю наш народ і я хочу жити в Україні. Я хочу, щоб тут жили мої діти та онуки. Жити вільно та щасливо! 24 лютого 2022 року ми всі опинились не просто в важких, а в жахаючих умовах, на перший план вийшли зовсім інші проблеми, потрібно було згуртуватися, акумулювати сили та об’єднатися в боротьбі зі спільним ворогом заради майбутнього.
Наразі весь світ захоплюється мужністю та незламністю українців. І ми не маємо права програти в цій боротьбі, кожен повинен усвідомлювати важливість співучасті у ній, бо єдиний шлях до Перемоги – єднання фронту та міцного тилу. Тож волонтерська діяльність – це поклик мого серця.
– Інно, які проєкти з початком повномасштабного вторгнення агресора на нашу землю Вам вдалось реалізувати?
– Важко виділити якісь окремі проєкти. Їх багато і кожен з них важливий. За останні два роки я зрозуміла, що мене оточують неймовірні люди. За цей час ми проводили благодійні аукціони, донатили на ярмарках та творчих вечорах, організовували виставки картин та залучали бізнес спільноту до спонсорської діяльності. «Наша підтримка – їхня сила» – лозунг, що дає мені натхнення!
Так, наприклад, у березні цього року було організовано благодійний концерт класичної музики за участю солістів та колективів музичного коледжу. Закохані у музику глядачі мали змогу поринути у дивовижний поліфонічний світ, отримати різнобарвні емоції та своїми донатами подякувати тим, хто зараз в окопах.
Окремо хочеться виділити проєкт громадської асоціації «Арт-культура» – «Подаруй дитині іграшку», що мав одразу дві неймовірно важливі мети. Це збір благодійних коштів на підтримку Збройних сил України та підтримка дітей із малозабезпечених і багатодітних родин. Маленькі мешканці Кривого Рогу та небайдужі батьки принесли до нас іграшки, якими б хотіли поділитися з дітками, які опинилися у важких сімейних обставинах. Ці іграшки стали лотами на благодійному аукціоні, що пройшов за підтримки асоціації бізнесу Кривого Рогу та зібрав понад 80 тисяч гривень на потреби військових, а самі іграшки отримали друге життя та стали подарунком для дітей-сиріт та дітей з багатодітних родин.
У другі роковини повномасштабного вторгнення стартував благодійний марафон «Єднаймося заради перемоги», що мав на меті впродовж 7 тижнів зібрати кошти на 7 пікапів для наших військових. Та наші люди неймовірні. 14 квітня закінчився проєкт, що об’єднав понад тисячу благодійних заходів, і на зібрані кошти, ми наразі маємо змогу закупити аж 10 пікапів, що відправляться виконувати боєві завдання на передових позиціях .
Ці проєкти я можу перераховувати досить довго та головне – не зупинятися допоки кожен наш захисник не повернеться додому з перемогою!
– Ви здебільшого проявляєте волонтерські надбання через призму культури. Який проєкт став для Вас найвизначнішим?
– Кожен з них – чималий внесок. Якщо виділити, я б згадала виставку-аукціон картин відомого в Україні та за її межами митця, члена Національної спілки художників України Віктора Горяєва. Він неймовірно талановита і водночас дуже скромна людина. Метою виставки був благодійний збір на підтримку наших Героїв, та це була справжня арт-терапія. Живопис, графіка, роботи, що надихають, неймовірний мистецький світ. Я вдячна нашим збройним силам за можливість залишатися вдома, жити на рідній землі та допомагати виборювати таку бажано для всіх Перемогу!
– За останні роки Ви отримали чимало нагород. Чи є особлива серед них?
– Напевно, ні. Я маю багато нагород та усі вони лише визнання того, що я на правильному шляху. Кожна з них – привід рухатись далі. Продовжувати працювати та допомагати українцям, де б вони не були, в тилу чи на фронті. Деякі відзнаки я отримала від військових. Цим пишаюся та дуже ціную. Але вважаю, що наразі всі нагороди світу, державного рівня, народного визнання, заслуговують наші воїни, наші Герої, що захищають рідну землю від лютого ворога. А моя найбажаніша нагорода попереду – це Перемога українців у цій нечесній війні.
– Інно, хочеться на завершення трохи зачепити тему жіночності. Ви не перестаєте дивувати своїм натхненним настроєм та проявом ніжності. Чи є якийсь секрет?
– Ніяких секретів. Я просто люблю життя таким, як воно є. І кожен свій день – щасливий або не дуже. Я несу у суспільство наративи жіночності, любові, прояву емпатії… Скажу відверто, сьогодні це не легка справа. Але я впевнена, зовсім скоро я та всі жінки України матимуть змогу вдягнути найкраще вбрання та підбори, бути жіночними та коханими! Адже, дівчата, пам’ятайте, ви – сьогодення і майбутнє! Ви є гордістю українського народу! І розквітне наша краса і розквітне наша Україна! І ми даруватимемо цьому світові радість, красу, щастя та натхнення!
З любо’вю та закликом до кожного, ваша Інна Потапова.

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями