Перейти до панелі інструментів
миллениум

За місяць після початку повномасштабного вторгнення в салони VIDI Oптика почали масово надходити дзвінки, люди просили надати їм послуги, вислати поштою окуляри та лінзи, провести консультації, бо до інших вони звертатись не хотіли… В той момент СВІТЛАНА ПЕТРИШИНА зрозуміла, що колись вона з чоловіком обрала потрібний шлях. Їх послуги необхідні людям. Історія створення мережі оптик, шлях до сьогодення, принципи роботи та головна мета. Про все це говоримо з нашою гостею, учасницею проєкту «З Україною в серці».

– Світлано, вітаю! Цього року мережа Ваших салонів оптики святкуватиме 10-річчя. Розкажіть нам про цей шлях становлення та розвитку.
– На сьогодні ми відкрили та розвиваємо шість салонів. А шлях наш починався з кризового 2014 року, коли почалась війна. Ми з чоловіком залишились без роботи, виховуючи двох доньок. Про бізнес ми думали давно, і час втілення ідеї настав саме тоді, коли нам на життєвому шляху зустрілась жінка, яка й запропонувала відкрити оптику. Вже за місяць ми відкрили перший салон в Боярці. А далі був шлях розвитку до сьогодення…

– Чи складний це був крок, відкрити бізнес?
– Складність була на початку лише в розгубленості, адже почалась війна, ми не знали, які будуть наслідки, бо економічна криза – на піку. Долар виріс втричі! Тому, напевно, складно було дійсно лише морально. В той самий час іншого виходу не передбачалось. Нам необхідно було сплачувати кредит за будинок, ставити на ноги дітей, платити за їх навчання та врешті решт жити!

– Чому саме оптика?
– Я за освітою педагог, чоловік – медик. Наше прагнення завжди полягало в тому, аби нести людям користь. Так і було прийнято рішення. І з самого початку в салонах ми підтримуємо людей, надаємо максимум можливого, проводимо регулярно акції. Вже майже десять років ми ведемо соціальні програми для українських військових, біженців, малозабезпечених сімей, сиріт, пенсіонерів (також ми намагаємось самостійно приїжджати до тих, хто прикутий до ліжка). Ця програма працює й досі.

– Як Ваш бізнес зустрів велику війну?
– Від 24 лютого в нас було повністю знищено ворогом один салон. Та я вдячна, що представники ТРО зайшли в будівлю, зібрали залишки того, що вціліло й передали нам. Практично всі наші співробітники повернулись з часом у свої домівки й готові були продовжувати працювати. Ми завжди підтримували один одного, тому вирішили відновити роботу шостої оптики. Із самого початку ми надавали наші послуги військовим безплатно, надсилали окуляри по всій Україні. Сьогодні в нас діють постійні знижки для українських захисників. Я пишаюсь тим, що ми зберегли майже усю команду, яка з нами працює протягом десяти років. Ми справжня сім’я, що витримує усі перепони долі.

– Ваш чоловік також бере активну участь в роботі мережі?
– Мій чоловік продовжує працювати на відстані, адже перебуває у лавах ЗСУ. Він не на фронті, тож може допомагати у питаннях маркетингу, підтримує мене усіма можливими способами… Та для мене зараз головне, аби він був живий, з усім іншим ми впораємось.

– Світлано, які риси характеру допомагають Вам долати труднощі?
– Це не стільки характер, скільки внутрішня сила. Я розумію, що це просто черговий іспит долі, і його неодмінно треба пройти.

– Чим Ви заряджаєтесь, де отримуєте енергію?
– Мене підтримує спорт, а саме біг. Я пробігла півмарафон та зараз налаштовуюсь на марафон. Також додаю до режиму йогу.
Окрему подяку я висловлюю своїй команді за підтримку, активну участь у відкритті оптик та небайдужість, відданість справі у складний воєнний період.
Я вважаю, що варто любити себе, любити людей, більше віддавати та не вимагати нічого натомість. Енергія завжди буде, якщо нести у світ добро та підтримку, особливо у такі не прості часи.

– Світлано, дякуємо. Впевнені, Ваша мрія та мета будуть реалізовані. Бажаємо Вам розвитку! На завершення скажіть, яка Ваша головна бізнесова мета?
– Розвиток мережі по всій Україні, аби якомога більше людей могли отримувати якісний сервіс та товар у поєднанні. На сьогодні ми готові співпрацювати та шукаємо інвесторів, аби відкривати нові оптики не тільки в Україні, а й за кордоном, наприклад, у Польщі. Там наразі перебуває багато українців, можливо, хтось зацікавиться цією ідеєю та безпосередньо ідеологією нашої мережі. Це про щирість, знову ж таки, розуміння, доброту та піклування.

Номери телефонів оптик:

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями