Перейти до панелі інструментів
миллениум

Напевно, найдоречніше слово, яке характеризує нашу гостю – мудра. Марина ЛОБОДА – це жінка, яка вбирає в себе всю красу світу, відчуває його, несе в собі тепло та робить кращим. Наша гостя вміє по-справжньому надихати. Вона пише неймовірні цілющі вірші, багато подорожує та з висоти власного життєвого досвіду ділиться з нами своїми одкровеннями. Впевнені, ви будете здивовані тим, наскільки чарівними можуть бути українки навіть у найскрутніші часи.

То не наша війна. Зупинившись на мить,
Зрозумій, як ти можеш її припинить.
Усвідомлення це потребує зусиль,
В те, що сили твої забирає – не вір!

Нехай розум і пам’ять про те, хто ти є,
Окриляє і віри тобі надає!
Ти істота жива чи фізичне лице,
Там, де правлять тобою і твоїм гаманцем?..

Зупинившись, спини нерозумний потік
Злості, помсти, знесиль – зайве це у наш вік.
Об’єднаймось в проявленій силі, що в нас,
І щоб вогник любові у серці не згас.

Сотворимо свободу краси і мистецтв
В тій країні, де кожна людина – Творець.
Вільні ми від отрут звинувачень і тем,
Що увагу крадуть, надаючи проблем.

Побажання є діяти спільно весь час,
Коли користь правління стосується нас.
Ми є вільний народ, ми – народ, що живий,
Ми жагу показали і силу надій,
Що дає нам наснагу. Що здатні пройти
Від роздроблених мрій до величчя мети!

– Пані Марино, вітаємо! Впевнені, за останній час Ви, як і багато інших українок, змінились. Скажіть, що нового розкрили в собі?
– Зміни та еволюція – це, звісно, головне завдання кожної людини, проте останні події прискорили процеси. Так вийшло, що до цих подій я пройшла багато дослідів взаємодії з собою, чоловіками, партнерами… І в теорії ми усе гарно й розумно розкладаємо, але тільки в житті, в моменті проявляється наша справжня суть. Це може здатись дивним, але я потрапила начебто на іспити з пройдених предметів: стосунки між подружжям до грошей, проживаючи в сім’ї мільйонера, цінність й суть інформації, що подається через слова у спілкуванні без знання мови, спотворення інформації у віддаленості від подій, у «боях за столом» побачила злив енергії й тупу абстрагованість від істинних цінностей. Я, наприклад, навчилась дивитись трохи далі поточних подій й завжди ставлю собі питання: «А якщо усе залишиться так, як зараз, до чого це мене приведе? Що я можу зробити в цій ситуації? У якому процесі я беру участь, і яка моя роль у ньому?»
Я навчилась брати на себе відповідальність, проте не бачила далеких перспектив від виїзду в іншу країну, хоча мені й було дуже непросто у фінансовому плані. Буду відверта, досвід життя з маленьким доходом мене навчив переглядати придбання. Раніше у мене були спонтанні покупки, натхненні емоціями, але в умовах обмеженого бюджету я почала робити усвідомлені придбання з позиції «чому це послужить?»

– Які цінності жінок у віці 18+ Ви можете виокремити, спостерігаючи за оточенням?
– Спостерігаючи за собою та жінками в найближчому оточенні, я бачила раніше, що ми часто займались виправленням помилок, звичок й шаблонної поведінки. Відоме прагнення також жінки й до краси, часто продиктоване страхом бути покинутою або не відповідати нав’язаним цінностям, конкуренції в гонитві за «вигідним партнером»…
Сьогодні в мене з’являється велике бажання показати молодим жінкам своїм прикладом, до чого призводить довготривале носіння отруйних для тіла програм. Мені цінно спостерігати, як формується моя онука в дозволі сміливо проявлятись. І я, як бабуся вважаю, що нове покоління потрібно ізолювати від понять провини, обов’язку, страху, поспіху й недостатності, щоб вони реалізовували інші проєкти. Ті, які максимально проявляють творчість й залучення, а не виживання. Я хочу акцентувати, що передати у спадок потрібно вміння дякувати за досвід. Варто закривати старі двері безжально й рухатись в нове, виходячи із зацікавленості.

– Нещодавно світ побачила Ваша збірка «Ракурс жизни». Про що саме йдеться в ній?
– Якщо вдуматись, за що ми платимо, коли йдемо на консультацію до психолога, астролога тощо, то усвідомимо, що з будь-якої консультації ми виходимо з порожніми руками, а що ж в результаті ми купили? Моя версія – ми купуємо Віру в те, що «я цінний, значущий, здібний тощо». У віршах моєї збірки я передаю саме Віру й спрямовую читача на усвідомлення себе здатним проявляти сміливість, вибудовувати нові форми комунікації з собою та оточенням. Адже саме вона є ключовою в такому мінливому світі.
Війна закінчується там, де будується Світ й створюється прямо зараз. Ми повинні вийти з війни з новим форматом проєктів, об’єднуючи наші зусилля. Запрошую до взаємодії тих, хто небайдужий до майбутнього України.

facebook: Марина Лобода
+38 067 788 51 70
instagram: mlovoda1964

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями