Перейти до панелі інструментів
миллениум

Історія успіху ОКСАНИ МАРТИНЮК здатна вразити кожного. Сьогодні вона – успішний коуч та менторка, у якої є не тільки теоретичні знання, а й величезний практичний досвід, власні історії та трансформації. Вона по-справжньому реалізована та успішна. Зараз Оксана має найкращого чоловіка та двох дітей, живе на Півдні Іспанії, відвідала понад 35 країн світу та підкорила Кіліманджаро. Наша гостя побудувала своє життя мрії. І зараз допомагає це зробити іншим.

– Пані Оксано, майже 99 відсотків людських трансформацій відбуваються через призму власного знецінення. Сьогодні прагнемо поговорити з Вами про шлях людини, яка бажає змінити життя на краще, досягати успіху в кар’єрі, знаходити нові можливості в усьому. Яким був Ваш шлях у сьогодні?
– Я народилась у звичайній сім’ї, в невеличкому місті. Батьки працювали на заводі, тож в нас ніколи не було ніяких соціальних благ, але в мене була класна родина. Тому все ж таки раз на рік ми відпочивали на морі. Я дуже вдячна своїм батькам, вони дали мені усе, що змогли. Але, дивлячись на все це, я завжди знала, що таке життя не для мене, я хочу по-іншому.
Я хотіла побачити світ, подорожувати, обирати не з дефіциту, а за покликом, робити те, що хочеться, а не те що треба. Я жила у мріях та амбіціях, та вже тоді прийняла рішення жити за власними правилами.
Я пройшла шлях від дівчинки з провінції до директорки в міжнародній IT компанії з офісами в Нью-Йорку та Тель-Авіві. Я йшла працювати в абсолютно чоловічу нішу, де крок за кроком здобувала визнання та довіру.
Сьогодні моя місія полягає в тому, щоб показати тисячам людей, що можна по-іншому. Можна не погоджуватись на те, що є, а дійсно створювати собі життя мрії. Всі обмеження знаходяться тільки у нас в голові.
– Які Ваші найсильніші сторони в роботі з клієнтами? Чи з усіма Ви працюєте?
– По-перше, величезний досвід. Я не теоретик, а практик. Я впевнена, що зараз світ змінюється та люди хочуть працювати з тими, хто не тільки прочитав книги та пройшов курси, а ще й живе таким життям, до якого хочеться дійти.
Моя суперсила – надихати людей на зміни та допомагати їм виявити свою силу, яку вони не помічають. В роботі зі мною люди розкривають потенціал, починають краще розуміти себе та бачити шлях до власних мрій.
Я працюю тільки з тими, хто дійсно готов до змін, хто не просто хоче, а й бере на себе відповідальність та починає діяти. Зараз дуже розповсюджене магічне мислення, чарівна пігулка, яка зробить все. І насправді я теж ЗА МАГІЮ в житті та вчу своїх учнів нею користуватись. Але жодна магія не працює без дій.
– В якому випадку можете відмовити?
– Це можливо в трьох випадках:
Коли я не впевнена, що можу дати людині результат. Я за чесність та прозорість. Якщо у мене є сумніви, чи зможу я допомогти саме цій людині, то я про це прямо кажу та відмовляюсь від роботи.
Якщо бачу, що людина ще не готова до змін та знаходиться в дитячій позиції. Тобто наче б то хоче інший рівень життя, але нічого не готова для цього робити.

Не готова працювати над собою, виходити із зони комфорту, робити нові речі.
Якщо мої цінності не збігаються з цінностями людини. Я завжди кажу, перш ніж брати більше, треба навчитись віддавати. Ділитись знаннями, енергією та досвідом з іншими через прийняття та любов. Але не всі до цього готові.

– Розкажіть про методи та підходи, які використовуєте в роботі.
– Моя особливість в тому, що у мене є досвід, як працювати з твердими інструментами, побудови бізнес-процесів, консультування та співпраці зі світовими компаніями. Але водночас я працюю з м’якими інструментами та мисленням (коучинг, робота з підсвідомістю). Я бачу, що найкращий результат виходить саме при поєднанні твердого та м’якого.
Є маркетинг та бізнес-показники. Це база, правила гри, які потрібно поважати для досягнення результату. Але це лише 50 % успіху. Інші 50 % – наше мислення.
Все, що ми маємо в матеріальному світі є відображенням того, що у нас всередині. Якщо я думаю про червону машину, то я її знаходжу всюди, якщо я думаю про вагітність, я бачу вагітних. Так працює світ.  І для того, щоб отримати інший результат в грошах, стосунках чи будь-якій іншій сфері важливо змінитись внутрішньо.
Я показую людині, які саме програми не дають їй виходити на новий рівень життя, і, прибираючи ці програми, людина проходить трансформації й отримує якісно нові результати.
– Час, як відомо, дуже швидкоплинний. Люди усе частіше прагнуть миттєвих результатів. Що Ви думаєте про час від початку трансформації до бажаного результату?
– Тут немає однієї відповіді. Ми всі дуже різні, з різним фундаментом та стартом. Але зараз дійсно час швидких результатів. Деякі люди роками ходять до психологів та пропрацьовують одні й ті самі проблеми. Такі підходи вже є застарілими. Зараз час абсолютно нових можливостей, для цього є всі інструменти та знання, але найбільшим обмеженням для себе дуже часто виявляється сама людина. Ті, хто готовий йти в новий досвід та проходити трансформації швидко, отримують найкращі результати. Звичайно, я не кажу про миттєвий результат, це можливо, коли вже є база, але навіть з нуля вийти на новий рівень доходу абсолютно реально за 1–2 місяці.
– Оксано, чи завжди трансформації ведуть до бажаного відчуття постійного щастя, абсолютної реалізованості?
– Трансформація – це досвід, який ми проживаємо. Будь-який досвід нам дається для чогось й однозначно може привести до зростання. Але питання в тому, чи коректно ми пройшли цю ситуацію, чи справді прожили її, чи зробили висновки. Дуже часто, проходячи особливо болючий досвід, ми насправді його не приймаємо, намагаємось боротись зі світом, ставимо питання й іноді роками застрягаємо в цьому стані. Це не прожита трансформація. Саме тому вона й не призводить нас до відчуття щастя або зростання.
– Відчуття щастя часто залежить від фінансових можливостей. Скажіть, чи є якісь особливі правила роботи з грошима, з високим доходом?
– Є правила роботи з грошима, вони однакові для будь-якого рівня доходу. Саме вони допомагають виходити на інший рівень життя.
Тут теж є дві складові. Одна практична інструментальна, а інша, глибша – на енергетичному рівні.
По-перше, важливо навчитись управляти тими грошами, які вже є. Це базові принципи фінансової грамотності. 10–15 % доходу варто заощаджувати, створювати подушку безпеки та фундамент для подальшого інвестування.
По-друге, треба працювати над собою для того, щоб цей дохід збільшувати та створювати нові гроші.
Гроші можна розглядати як енергію, і чим більше енергії ми маємо в житті, тим більше ми можемо заробляти. Важливо піклуватися про своє самопочуття, зменшувати кількість негативних справ і збільшувати те, що приносить нам задоволення: природа, спорт, правильне харчування.
А після важливо навчитись цю енергію реалізовувати, використовувати. До нас до всіх приходить величезна кількість ідей, але дуже часто вони так і залишаються ідеями через програми, що блокують: синдром самозванця, перфекціонізм, бажання бути хорошим для всіх… Досить часто моя робота полягає саме в тому, щоб допомогти людині із цих програм вийти.
– Прокоментуйте вислів «жити життям власної мрії».
– Для мене це жити таким життям, яке дійсно подобається саме вам. Але подобається щиро, а не для картинки в соціальних мережах. Сенс в тому, щоб навіть наодинці ви щиро могли сказати: «Я так сильно люблю своє життя!» Це не про те, що не буває складнощів, це про глибинне відчуття щастя та реалізованості. І розуміння, що будь-які складнощі створені для мене й зроблять мене ще ближчим до мети.
Для мене таке життя неможливе без певного рівня фінансової свободи, можливості жити там, де я хочу, подорожувати, а ще без відчуття глобальної місії та знання, що я до неї наближаюсь, без родини та відчуття себе красивою та самодостатньою жінкою. Для мене це все складові життя мрії.
– Судячи з Ваших соцмереж, можна зробити висновок – Ви дійсно щаслива жінка. Неодмінно хочеться почути Ваші секрети або особисті правила життя.
– Перше й найголовніше – навчитись чути себе та йти за покликом душі. Не розповідати собі історій, чому у вас не вийде, чому ще не час, чому ця ідея не достатньо ідеальна, а просто йти та робити. Ви для себе найголовніша людина у житті, тож станьте собі найбільшою підтримкою та опорою.
– Оксано, ми сьогодні кілька разів говорили про правила. Трохи змінимо вектор. Скажіть, що точно не варто робити в житті, аби воно не пройшло повз нас?
– Не варто жити не своє життя. Не грайте ролі, наче в театрі, намагаючись сподобатись батькам, сусідам чи випадковим глядачам. Нехай ваше життя буде не тільки відображенням очікувань та сподівань інших, але й реалізацією ваших власних ідей та мрій.
instagram: oxana.martyniuk

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями