Перейти до панелі інструментів
миллениум

«Я вважаю мислення підприємця найважливішим ключем до успіху. Це про побудову особистих кордонів, усвідомлення своєї цінності та формування комфортних екологічних стосунків з командою та оточенням».

Від початку повномасштабного вторгнення Влада КРАМАРЕНКО точно знала, що залишиться в Україні та продовжуватиме працювати. Минулого року команда нашої гості отримала дві нагороди: «Знак якості України» та «Герої економічного фронту». Влада – успішна підприємиця та вчить бути успішними інших українок. То ж про бізнес та його масштабування говоримо саме з нею.

– Владо – Ви на сьогодні чи не найпотужніший експерт в питаннях побудови бізнесу. Скажіть, з якими видами підприємницької діяльності здебільшого працюєте?
– Я підприємець у ніші б’юті бізнесу, власниця салону краси Woman Space у місті Білгород-Дністровський, якому 10 березня виповнюється три роки. Проте у цьому бізнесі я вже понад дев’ять років, тому маю великий досвід, яким ділюсь зі своїми учнями. Зараз працюю над потужними освітніми продуктами, які будуть змінювати життя українських жінок-підприємиць. Це про масштабування, вихід на новий рівень та зміну мислення.

– А з чого почалась Ваша історія успішної підприємиці?
– Моя історія почалася ще у 2015 році, коли мені було всього лише 15 років. Вже тоді мені подобалась ідея створення власної справи, масштабування, вдосконалення та виклики. Я шість років працювала майстром нігтьового сервісу, шугарингу, а згодом і лазерної епіляції. Зараз ми спеціалізуємось на апаратних методиках лазерної епіляції та роботі з тілом.
Сьогодні я вважаю себе вже «старічком»-підприємцем, тому що пройшла великий шлях від здачі місць в оренду майстрам до побудови системного бізнесу, який успішно працює. Я двічі підіймала бізнес з 0 через коронавірус та початок повномасштабної війни. Проте не зламалась, вибудувана мною система, зараз працює, як годинник. Саме тому зараз я на етапі масштабування.

– З якими труднощами у веденні бізнесу доводиться сьогодні стикатись Вам особисто та Вашим клієнтам?
– Перше – кадровий голод та пошук золотих кадрів. Ринок праці дійсно сьогодні дуже слабкий, тому своїх золотих кадрів ми або вирощуємо самі, або дуже ретельно та довго шукаємо на ринку. Я особисто займаюсь HR та відбираю кандидатів, з якими ми готові працювати. За останні два місяці я провела понад 60 співбесід, з яких ми прийняли на роботу лише двох кандидатів.
Щодо клієнтів можу сказати наступне: зараз дуже сильно страждає сервіс майстрів в салонах краси, тому що деякі вважають, що вони можуть нехтувати клієнтами. А клієнт це завжди відчуває.

– В який спосіб доводиться вирішувати ці перепони?
– Наша найсильніша сторона – це маркетинг, рекламні кампанії. Я завжди рекомендую кожному підприємцю посилювати маркетинг, створювати колаборації. Не боятись проявлятись та гучно заявляти про себе, не боятись конкурентів, робити усе для того, щоб виділятись якістю продукту, сервісом, командою, особистим або корпоративним брендом. Якщо усе це буде присутнє, клієнт назавжди буде з вами.

– Наразі безліч молодих спеціалістів хочуть відкривати власні справи, успішно й швидко їх розвивати. Про які саме послуги від Вас йде мова?
– У нас дуже круто побудований корпоративний бренд салону. Наразі я розвиваю особистий бренд й точно розумію, що отримую задоволення від того, що ділюсь досвідом та знаннями з іншими дівчатами. З тими, хто хоче починати, розвивати або масштабувати свій бізнес. Я плідно працюю над створенням авторського освітнього продукту для б’юті бізнесу, який точно змінить мислення українок. Мені подобається працювати в особистому консалті. Тому ще одна з моїх цілей та місій – покращити бізнес українок, допомогти їм вибудовувати чітку систему та стратегію розвитку в Україні або закордоном.

– Владо, прагнемо дізнатись на завершення про Ваші особисті секрети успіху, незламності та розвитку.
– Постійне навчання у різних сферах, в яке я інвестувала понад 15.000$, швидкість прийняття рішень та реалізації ідей у дії. Також важливе оточення, яке я обираю сама, бо саме люди мене надихають та мотивують.

instagram: woman_space_bd
instagram: vlada.probusiness

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями