Перейти до панелі інструментів
миллениум

ВІКТОРІЯ ГОЙМАН: «МОЇ МЕДИТАЦІЇ – ЦЕ ПОВНОЦІННИЙ СЕАНС ТЕРАПІЇ, ПРОСТО ТЕРАПЕВТ ПЕРЕБУВАЄ У ПРЯМОМУ СЕНСІ У ВАШИХ НАВУШНИКАХ»

У сучасному світі, сповненому стресів і тривог, все більше людей шукають способи покращити своє психічне та емоційне здоров’я. Одним з таких способів є медитація, практика, яка протягом століть використовується для тренування уваги, свідомості та спокою. Вона може містити в собі різні техніки, такі як концентрація на диханні, візуалізація, повторення мантр, споглядання тощо.
У цій статті ми поговоримо з ВІКТОРІЄЮ ГОЙМАН, гіпнотерапевткою, казкотерапевткою, експертом зі слов’янства про те, що таке медитація, які її переваги, як правильно медитувати та кому вона може бути корисною.
Знайомтесь із фахівцем, яка точно знає, як допомогти вам, й без того, гарним дівчатам стати ще привабливішими.

– Вікторіє, вітаємо! Ви авторка понад 400 медитацій, що допомагають у зціленні. Це неймовірно велика кількість. Які з них найбільш корисні та ефективні?
– Прозвучить нескромно, але я пишу виключно терапевтичні медитації, а також гіпноказки для діток. Як казкотерапевтка скажу: я володію мовою образного символізму, що дає змогу «достукатись» до найглибших куточків підсвідомості людини. Так ми можемо опрацювати будь-яку складну ситуацію та засадити насіння омріяного майбутнього.
– На які запити та проблеми людини можуть бути розраховані медитації?
– Почну з того, що свою кар’єру я починала саме з «адресних» медитацій: для конкретної людини під персональний запит. Мої медитації – це повноцінний сеанс терапії, просто терапевт перебуває у прямому сенсі у ваших навушниках.
Поясню: деяким людям настільки страшно ще раз доторкнутись до свого болю, що вони вважають за краще заховати його дуже глибоко й не показувати нікому, навіть терапевту. Саме тому глибинна медитація така ефективна: ніхто не стоїть «над головою», але водночас ти в процесі не один. А опрацювати можна насправді абсолютно всі запити: фінанси, стосунки, самооцінка… Жодних обмежень.
– Як саме загалом впливає медитативний стан на наш мозок, на світосприйняття?
– Якісна медитація дуже цілюще впливає на психіку й загальний стан людини: це як вимити голову, але тільки зсередини. Покращується концентрація уваги, підвищується стійкість до стресів та мозкова активність. А приємним «побічним ефектом» можна сміливо назвати те, що в людини починає вироблятись гормон ДЕГА (гормон довгожителів).
– Чи можливо таке, що медитація не працює взагалі або навіть може нашкодити?
– Так, ця практика категорично протипоказана людям з будь-якими психіатричними діагнозами. Якщо ж ми говоримо про здорових людей, то нашкодити може неякісна медитація від автора, який не розуміє самої суті методики. Наприклад, нещодавно мої студенти надіслали мені медитацію з просторів інтернету, над якою я просто ридала. В ній було все, що категорично не можна використовувати, від «уявіть себе в бурхливому океані» до «це ваша потужна зброя», що в жодному контексті не припустимо в процесі, де людина має бути розслабленою. Така медитація, на жаль, за регулярного використання, здатна завдати шкоди навіть найздоровішій психіці. У мозку, на жаль, немає анального отвору, і все, що в нього потрапило, назавжди там і залишиться. Тому я завжди закликаю людей цікавитись освітою фахівця перед тим, як довіряти йому найдорожче, що є у людини – свою дорогоцінну голову.
– Дякуємо за відповіді, Вікторіє. А скажіть, скільки часу необхідно, аби медитації спрацювали і дійсно побачити 100 % результати?
– Початковий терапевтичний ефект (від якісної у всіх сенсах цьо-
го слова медитації) помітний вже після першого прослуховування. Але варто розуміти, що медитація – це практика на усе життя. Особисто я приділяю цьому приємному процесу годину двічі на день вже понад двадцять років.
instagram: viktoria_goiman_/

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями