Перейти до панелі інструментів
миллениум

НАТАЛІЯ РОЯНОВА-КАЦАН – відома в Україні дизайнерка-модельєрка ювелірних прикрас, майстриня, яка понад двадцять років створювала та розвивала власний бренд «Jewelry Royans». На честь проєкту «Чарівна Українка» наша гостя ділиться своєю професійною історією, шляхом до успіху та, авжеж, одкровеннями щодо сьогодення.

– Пані Наталіє, вітаємо Вас на сторінках нашого видання! Справа Вашого життя створення краси для українських жінок. Скажіть, що саме надихає Вас в роботі над дизайном ювелірних прикрас?

– Мене надихає абсолютно все. Навіть хмаринка на небі. Я можу їхати дорогою та побачити гарний букет або цвітіння, і в мене миттєво в голові сформуються деталі нового виробу. Раніше, в часи, коли я тільки починала, мені доводилось усе записувати, адже технічні можливості для ювелірів були досить складними. Але ж після закінчення академії я отримала фах 3D-дизайнера ювелірних прикрас, що значно спростило мою роботу. І це також неймовірно надихає на створення унікальних виробів.

– А з чого загалом почався Ваш професійний шлях у цьому творчому напрямку?

– Шлях до створення Jewelry Royans був досить довгим та не простим. У ювелірному бізнесі я з 2002 року. Починала простим помічником ювелірного майстра. Спочатку вчилась робити хрестики, ланцюжки зі срібла тощо. Після цього мені вже почали довіряти більш серйозні замовлення. Мене це настільки захоплювало, що я інколи працювала до глибокого вечора.
Ювелірна робота – це досить брудна та важка справа, це про відсутність манікюру, про бруд на руках та під нігтями. Вивчаючи усі процеси створення ювелірного виробу, я пішла вчитись на оцінювача дорогоцінних металів. А з часом почала робити цікаві вироби на замовлення самостійно, бо з дитинства мала хист до малювання.

– Які матеріали Ви використовуєте в роботі та яких успіхів досягли на сьогодні?

– Золоті прикраси з дорогоцінними металами та камінням. Я запевняю вас, в усі часи, попри всі кризи, люди завжди купляли вироби з золота. Це інвестиції. А, якщо ми говоримо, наприклад, про діаманти, сертифіковані GIA ціна за десять років завжди на нього буде виростати у два рази.

– Впевнені, Ви надихаєте багатьох жінок зі свого оточення. Готові поділитись секретом успіху?

– Перше – я ніколи не зупиняюсь у розвитку. Друге – я завжди приймаю те, що ніколи не буде легко, нічого не дасться мені просто так, проте людина, яка любить свою роботу, буде щаслива завжди. І третє – я завжди відверта із собою. Якщо щось не виходить, я не стрибаю вище голови й не рекомендую це робити нікому. Треба заспокоїтись, детально продумати, прорахувати та звернутись до іншого майстра за потреби, наприклад. І ще я ніколи не привласнюю собі усі заслуги. В мене найкраща у світі команда, тож я завжди наголошую: кожен з нас однаково важливий та заслужений у будь-якому проєкті.

– Як гадаєте, чому саме українські жінки вважаються найчарівнішими у світі?

– Тому, що ми незламні, мудрі, неймовірно чуйні та добрі. Ми справжні берегині свого роду, дому, сім’ї. Ми емоційно дуже сильні, для нас немає ніяких перешкод в житті.

– Ви активно займаєтесь волонтерством. Розкажіть про найкрутіші Ваші проєкти, які вдалось реалізувати?

– Із початком повномасштабного вторгнення я стала громадським діячем при міжнародному благодійному фонді «Українсько-Європейські ініціативи». Ми робимо все можливе для наших захисників, а також створюємо для них абсолютно безплатно військові жетони, браслети з оберегами тощо.
Найкрутіший наш проєкт був проведений у Берліні, де я виставила на аукціон дуже цінну для мене статуетку, яку розробляла понад три тижні і яка була присвячена Діткам війни. Вона була продана за 7000 євро, хоча початкова сума складала всього лише 300. Абсолютно усе до копійки ми передали фонду, який продовжив реабілітацію наших військових в Італії. Це було дійсно неймовірно!

– Поділитесь своїми спогадами щодо 24 лютого?

– Усе було більш менш як у всіх, але жодного разу я не подумала виїхати за кордон. Пам’ятаю, як здавали в ломбард метал, аби було на що жити. Дуже запам’ятались комендантські дні та залишок лише однієї хлібини в магазині… Але виїхати – ні, в мене бізнес, справа мого життя та безліч квітів у квартирі, їх я також не можу покинути (посміхається, – прим. автора).

– Дякуємо, пані Наталіє! Якими словами Ви б хотіли надихнути наших читачок?

– Перше – рекомендую ніколи не сумувати, не піддаватись паніці та не опускати руки. Варто завжди пам’ятати, що життя прекрасне. І після кожної суворої зими обов’язково прийде чарівна весна. Вірте в прекрасне, так завжди у вашій душі буде мир та спокій.

facebook: korolyek

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями