Перейти до панелі інструментів
миллениум

Робота банківської системи є настільки звичною та буденною для нас, що ми її помічаємо лише у тих випадках, коли не можемо зробити банківський переказ чи зняти кошти з банкомата. І попри всі виклики воєнного часу такі випадки залишаються винятком з правил. Безперебійна робота банківського бізнесу забезпечується зусиллями тисяч професіоналів. Саме такі професіонали об’єднались у команду ComInBank, який з 2018 року очолює ТЕТЯНА ПУТІНЦЕВА. Ми вирішили запитати у пані Тетяни про перспективи розвитку української економіки, подальші плани ComInBank, благодійність та дотримання life-workbalance під час війни.

– Добрий день, Тетяно Володимирівно! Ви керуєте ComInBank з 2018 року, й саме на цей час випали чи не найбільші випробування в історії України. Спочатку пандемія коронавірусу, а потім – повномасштабне російське вторгнення. Який Ваш найяскравіший спогад за цей період?

– Ці роки насправді були скупі на гарні спогади. Багато добрих, відповідальних людей забрала пандемія коронавірусу. Ще більше – війна. Але точно так само в найважчих випробуваннях проявляються найкращі людські якості. Тому мої найкращі спогади за цей час про силу духу всього українського народу. Про професіоналізм команди ComInBank, які в найважчих умовах, під час обстрілів та блекаутів, численних хакерських та інформаційних атак на банк досягали запланованих результатів та навіть перевершували їх.
Маю сказати, що нам точно є чим пишатись за останні роки. Ми відкриваємо нові відділення, збільшуємо кількість персоналу та відрахування до державного бюджету. Ми активно займаємось благодійною діяльністю в рамках проєкту DOBROKOLO. Кожного дня тримаємо економічний фронт, щоб наблизити нашу перемогу.

– Тож яким є рецепт Вашого успіху?

– Треба завжди бути собою та продовжувати зростати, розвиватись. Одна з найбільших у світі ілюзій – вважати, що ти вже досяг стелі й не маєш, куди далі рухатись у професійному плані. Але я впевнена, що завжди є простір для професійного вдосконалення. Наша професія динамічно розвивається, тому насправді треба швидко бігти вперед, просто щоб залишатись на місці. А для того, щоб професійно зростати, треба бігти вдвічі швидше.

– Яку б характеристику Ви дали своєму управлінському стилю?

– Насправді я досить вимогливий та жорсткий керівник. Я несу повну відповідальність за роботу моєї команди, тому саме за мною залишається останнє слово, як в постановці задач, так і в оцінці результатів. Водночас кожен член моєї команди може звернутись до мене за порадою чи допомогою й завжди її отримає. Окрім цього, дуже важливою для мене є правило «єдиного голосу»: які б дискусії не були в середині команди, ми завжди виходимо у зовнішню комунікацію з єдиною узгодженою позицією.

– Ви жінка-керівник. Протягом тривалого часу в українському суспільстві існували сексистські стереотипи щодо жінок, які займають відповідальні посади. Чи зустрічались Ви з чимось подібним у банківській сфері?

– У банківській спільноті протягом багатьох років жінки займали багато відповідальних посад. В нас були і є жінки на топпосадах в Національному Банку України, і в комерційних банках. Впевнена, що найкраща відповідь на подібні стереотипи – це професіоналізм. Я вже багато років працюю в банківській сфері, і за цей час мала щастя працювати з великою кількістю професіоналів як чоловіків, так і жінок. Тому, на щастя, ці упередження залишились у далекому минулому.

– Багато хто зараз каже про емоційне вигоряння. Як Ви боретесь з цим явищем та знаходите в собі сили рухатись далі?

– По-перше, це відповідальність. Я розумію, що за мною великий колектив, який вірить в мене, і, який я не можу підвести. Звичайно, як і всі люди, іноді я відчуваю втому чи фрустрацію від тих жахливих новин, які ми дуже часто чуємо та переживаємо. А в найважчі моменти мені завжди надає сил моя сім’я. Чоловік та сини – найважливіші люди в моєму житті.

– Дякуємо, пані Тетяно. Які маєте плани на 2024 рік?

– Як і всі я мрію про перемогу вже у цьому році. Я люблю казати, що окрім life-workbalance в нас з’явився ще й life-warbalance, який також потрібно утримувати, аби залишатись ефективним. Тому план на цей рік простий – працювати та наближати перемогу, збільшувати прибутковість, створювати нові робочі місця та розвивати благодійні проєкти. Це буде непростий рік, але кажуть, що найтемніша пора року саме перед світанком. Тож наше завдання – дочекатись його, наближаючи перемогу світла.

facebook: tetyanaputintseva

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями