Перейти до панелі інструментів
миллениум

ГАННА ЖАДАН – депутатка Вишгородської міської ради VIII скликання протягом багатьох років активно бореться за права та щасливе життя українців. Завдяки її зусиллям у місті відбуваються якісні зміни, реалізуються цікаві та корисні програми. Наша гостя – приклад того, як депутат може бути не лише законодавцем, але й активним рушієм змін у житті людей.

– Пані Ганно, раді бачити Вас у нашому просторі. Поговорімо про те, які головні цілі Ви ставите перед собою сьогодні у професійній площині, враховуючи воєнний стан?

– Сьогодні в нас усіх єдина ціль – перемога та допомога. Починаючи з повномасштабного вторгнення росії на територію України, мною на постійній основі ведеться активна волонтерська діяльність для допомоги соціально-незахищеним верствам населення.

Також я опікуюсь внутрішньо переміщеними особами з тимчасово окупованих територій, військовослужбовцями Збройних Сил України й членами добровольчих формувань ТРО.

Велику увагу на посаді члена постійної комісії з «Питань стратегії розвитку міста, будівництва, транспорту та зв’язку» я приділяю своїм прямим обов’язкам, веду активну громадянську позицію та спрямовую її на ефективну діяльність.

Як результат, протягом року ми розглянули абсолютно усі пропозиції та скарги мешканців Вишгородської громади, що стосуються розвитку містобудування та інфраструктури міста.

– Які саме питання зараз актуальні серед виборців?

– Одним із головних обов’язків своєї діяльності як депутатки міської ради вважаю виконання доручень моїх виборців в межах повноважень, наданих мені чинним законодавством України. Це про участь у пленарних засіданнях міської ради та роботу в постійній комісії. Тому на своєму особистому та постійному контролі я тримаю ті рішення міської ради, які належать до повноважень комісії та ті, що стосуються питань виборчого округу №1.

Брала участь в обговоренні питань за зверненнями мешканців, що стосувались:
роботи комунальних підприємств міста;
відновлення пошкоджених будинків внаслідок російської агресії; 
облаштування найпростіших укриттів в житлових будинках та закладах соціальної інфраструктури;
допомоги мешканцям міста, що постраждали внаслідок ракетних обстрілів; 
допомоги ВПО;
проблеми пасажирських транспортних перевезень в громаді;
підтримано Звернення депутатів Вишгородської міської ради до Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області щодо капітального ремонту житлового будинку по вул. Грушевського, 1.

– Розкажіть про найзнаковішу подію 2023 року.

– Залюбки. Для мене честь було бути разом з громадою в історичний день для Вишгорода – 17 червня 2023 року, адже відбулись збори жителів громади й релігійної пастви щодо переходу храму Бориса і Гліба УПЦ та інших парафій УПЦ МП, які функціонують на теренах Вишгородської громади, в лоно Православної церкви України.

5 вересня 2023 у храмі Української Православної Церкви на честь Бориса і Гліба вперше звершили Богослужіння українською мовою. 13 листопада 2023 року Міністерство юстиції України скасувало реєстрацію права власності на приміщення й споруди храму святих страстотерпців Бориса і Гліба у місті Вишгород (є пам’яткою архітектури України місцевого значення) з благодійною організацією, пов’язаною з попереднім настоятелем від УПЦ (МП).

Разом з колегами Іриною Войко та Романом Титикалом ми займались вказаним питанням та надавали всебічну юридичну підтримку.

– Чи берете Ви участь в публічних обговореннях щодо статусу військових Вашої громади?

– Так, авжеж, разом з колегами-депутатами з ПП «ЄС» я брала активну участь в організації збору підписів під електронною петицією до Президента України щодо «Присвоєння звання “Героя України” капітану медичної служби, лікарю-хірургу Яковенку Василю Васильовичу посмертно» та вела інформаційно-роз’яснювальну діяльність з громадою з цього питання.
А також я підтримала рішення ради щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вишгорода» посмертно за мужність та відвагу, проявлені у захисті конституційних прав та свобод громадян, за захист суверенітету й територіальної цілісності України Яковенку Василю Васильовичу.
Моя особиста думка така, що усі наші захисники повинні мати статус «Героя України», та бажано, аби це було за життя.

– Яким чином відбуваються ці обговорення?

– Більшість виборців знають мене особисто. Тому нагальні питання часто вирішуються шляхом телефонного обговорення в онлайн режимі в умовах воєнного часу та під час обговорень безпосередньо на окрузі біля моїх будинків. Разом з мешканцями ми висаджували дерева на прибудинкових територіях, ремонтували та фарбували лавочки, власноруч готували смаколики на передову тощо.

В тяжкі часи для всіх українців онлайн спілкування є не менш ефективним та актуальним способом оперативного розв’язання багатьох питань, навіть психологічної підтримки.

– Жінки сьогодні роблять неймовірні речі, проявляючи силу й волю. Як Вам вдається матеріально допомагати захисникам?

– На постійній основі протягом 2023 року мною ведеться організація та проведення фахових обговорень на Круглих столах у Вишгородській військовій адміністрації, участь в конференціях, форумах та конгресах по всій Україні, залучення благодійних фондів в зборах і донатах для підтримки наших військовослужбовців з громад Вишгородського району (дронами, автомобілями, тепловізорами, прицілами, раціями, засобами гігієни, теплими речами, харчовими продуктами, смаколиками тощо).

–Дозвольте поставити більш особисті запитання? Як Вам вдається не опускати руки, адже все-таки Ви жінка? Так би мовити, представниця слабкої половини людства.

– Знаєте, політична діяльність та саме життя жінки в умовах війни завжди розкривають в нас дуже потужні потенціали. Так, часом буває морально важко, але я свідомо обираю свій шлях, а значить – повинна бути готова до усіх викликів долі.

Гадаю, ми не маємо права сьогодні, попри слабкість, як Ви сказали, опускати руки, втрачати віру в себе і наших захисників. Впевнена, настане час, і ми зможемо дозволити собі розкіш розслабитись. Але, на жаль, ще не зараз.

– Скажіть, чи вірите Ви в нашу перемогу?

– Віра й дії – головне, що нами сьогодні має керувати! Робити будь-які військові прогнози я не наважусь, але, що стосується віри – так.
Ми неодмінно переможемо! Я лише прагну, аби це було якнайшвидше!

– Пані Ганно, що загалом сьогодні, з плином часу на посаді обраного депутата Ви думаєте про свою діяльність?

– Гарне питання. Депутатська діяльність виявилась насправді різносторонньою. Іноді доводиться вивчати дуже глибоко якусь проблематику, розбиратись в ситуації, аналізувати, консультуватись з колегами-юристами, звертатись за допомогою до фахівців, адже я вважаю, що основна робота депутата будь-якого рівня – це допомагати людям захищати їх права та представляти їх інтереси.
Тож головною складовою діяльності депутата місцевої ради – є робота з виборцями: людьми всіх вікових категорій, незалежно від їх зайнятості чи соціального стану, приналежності до тієї чи іншої політичної сили, громадської організації. І полягає вона насамперед в забезпеченні своєчасного розгляду та якісного вирішення всіх звернень, що надійшли до депутата.
Я щиро дякую за спільну роботу моїм виборцям та помічникам! Завдяки вам з’являється бажання працювати та йти тільки вперед!
Разом до нашої спільної ПЕРЕМОГИ!
Слава Україні!
Героям Слава!

instagram: anna.zhadan1
facebook: Анна Жадан

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями