Перейти до панелі інструментів
миллениум

Бізнес- та Лайф-коуч. Аудиторка.
Партнерка Big Money та Евгена Черняка.
Організаторка форумів Big Money в Закарпатті (2021 р. та 2023 р.)
Організаторка форумів для жінок «Жінки, що змінюють світ».
Founder міжнародного жіночого клубу WCW.
Founder консалтингової компанії «Бізнес Партнер».
Авторка курсу про досягнення цілей «Все неможливе – можливо».
Співзасновниця аромату змін «Women who changes the world».

Вона генерує бізнес-ідеї, організовує форуми та надихає сотні жінок до змін. Аудиторка та коуч ІРИНА РИЛЯК разом з нашим журналом підбиває підсумки 2023 року. Розповідає, як наважилася взяти участь у реаліті-шоу «Супермама» та ділиться секретами виховання доньки. Яким головним правилом у своєму житті керується успішна українка та про що пише власну книгу читайте далі.

– Вітаємо, Ірино! За Вашими тендітними плечима неоцінений досвід! Ви – мама, успішна бізнеследі, активна громадська діячка, популярна тренерка та натхненниця для тисяч людей! Як Вам вдається все встигати?

– Ніяк! Насправді встигнути абсолютно все дуже важко! Але треба розставляти пріоритети. Як коуч я завжди говорю: треба ранжувати цінності й виділяти, що більш актуальне на цей час.
У мене на першому місці завжди донька. Але робота, волонтерство, бізнес-проєкти – невіддільна частина мене. Бо за натурою я творець. Просто проживати день бабака – це нудно. Життя повинно мати сенс. Тому я постійно повна нових задумів та ідей.

– Ви пройшли кастинг відомого телевізійного проєкту «Супермама». Чому вирішили взяти у ньому участь?

– Я досягатор. Прописую свої цілі на місяць, рік. Для мене дуже важливий особистісний розвиток, я дбаю про своє здоров’я, зовнішність. Знаєте, це як у літаку: спочатку врятуй себе, потім полюби весь світ. Але не менш важлива мета для мене – бути супермамою для своєї доньки. Діти ж не можуть рости як трава. Ми маємо дати світу нормальну, здорову, корисну людину. Я дуже відповідально ставлюся до цієї місії, зокрема цікавлюсь думкою психологів щодо виховання.

Насправді я рідко дивлюся телевізор, особливо реаліті-шоу. Участь у цьому проєкті – це своєрідний виклик для мене. Я дізналася, що «Супермама» їде на Закарпаття, дуже зраділа, сприйняла це як знак. Заповнила анкету, потім пройшла кастинг. Знімання заплановано на весну. Впевнена, що буде цікаво.

– Поділіться власним досвідом виховання доньки. Яка повинна бути роль мами для дитини, на Вашу думку?

– Я виховую доньку на власному прикладі. Їй скоро виповниться 14 років. Можливо, не все ідеально виходить. Я не та мама, яка розказує, але не робить. У нас є моменти й заохочення, і покарання, але фізичної сили я ніколи не застосовувала. Намагаюся донести, багато комунікую. Торік донька вперше в житті працювала вожатою у таборі. На зароблені гроші купила собі навушники, які дуже хотіла. Незважаючи на мої можливості, я навчаю її фінансової грамотності. Як сказав колись Євген Черняк, «найстрашніше для батьків виховати мажора». Я цього не хочу.
Я вважаю, що успіх жінки залежить від вміння поєднувати у житті всі ролі. Так само і з дітьми. Наприклад, коли ми з донькою йдемо в кіно, чи відпочиваємо, звісно я для неї подруга. Але що стосується моментів виховання, навчання, здоров’я – я мама.

– Ви знаєте усе про підприємництво, розвиваєте та об’єднуєте бізнес, проводите тематичні форуми. Якими проєктами пишаєтесь найбільше?

– Я вірю, що неможливе – можливо. Особливо після організації двох форумів «Big Money» в Закарпатті у 2021 та 2023 роках. Викликів було багато. Цей край не популярний серед відомих, багатих людей. Ми зіткнулися зі складною логістикою: довга дорога, особливо для тих, хто рахує свій час. Треба було мотивувати приїхати самого Євгена Черняка. Коли моя донька побачила кількість його підписників, то сказала: «мамо, ти не зможеш, він дуже bigmany».
Та ми впоралися і я дуже цим пишаюся! А пізніше, в Дубаї, я познайомила доньку з Євгеном, і він їй відповів: «ми провели з твоєю мамою форум і організуємо ще!».

– Які особливості роботи українського бізнесу в умовах повномасштабної війни? Що важливо знати?

– Війна вже не є форс-мажором, всі адаптувалися до реалій. Ускладнилися правила гри й зараз у бізнесі виживає сильніший. Схема «купи-продай», як раніше, уже не працює. Ми живемо у час технологій. Щоб адаптуватися до вимог нового часу, треба постійно вчитися, бути завжди в тонусі: фізично, ментально, мізками. Цим займається моя консалтингова компанія, це роблю я в коучинзі.
– Але ж Ви не одразу потрапили до бізнесу, чи не так? У яких сферах шукали себе? Ким працювали?

– У мене завжди було бізнесове мислення. Та я довгий час шукала, де краще: у бізнесі, чи у наймах. Починала працювати бухгалтером. Потім намагалася реалізувати хобі у підприємництві: відкрила магазин з одягом, ювелірними прикрасами. 7 років очолювала медичну клініку – це був перший досвід стартапу.
Тоді я зрозуміла, що не хочу працювати на когось. Зайнялася вивченням маркетингу, роботи з персоналом, з продажами. Зрештою я зробила ребрендинг своєї аудиторської компанії в консалтингову компанію «Бізнес Партнер».

– Нині Ви заснували міжнародний жіночий клуб, де мотивуєте прекрасну половину людства до якісних змін у житті. З чого це почалося?

– За 20 років у бізнесі чоловіча енергія мене трохи виснажила. Жіночий клуб – це мій основний проєкт зараз. Тут я ніби розправила крила. Торік ми провели багато форумів, де мотивували, об’єднували жінок. Адже кожна з нас потребує якихось змін: у бізнесі, у відносинах, у здоров’ї, чи зовнішності. Я сама через це пройшла. У мене з’явилися сильні партнери й разом ми створили аромат змін «Women who changes the world». Я знаю, що вкладатися треба у те, на чому розумієшся. Саме тому обрала парфуми.

– Поділіться, якими ж правилами треба керуватися, щоб досягти поставлених цілей? Які головні секрети успіху від Вас для наших читачів?

– Все неможливе – можливо, якщо мріяти, вчитись та діяти! Чарівних пігулок успіху немає! За кожним вдалим кейсом стоїть купа спроб і помилок, тобто досвід. Порадити можу наступне.
Перше – розвиватися. Освоюйте нові навички та знання, навчайтеся! Світ змінився і ніколи не буде, як раніше.
Друге – бути вдячними. Дякувати Богу, близьким, щодня ЗСУ за те, що ми живі! І запам’ятайте – ніхто нічого нам не повинен!
Третє – сфокусуватися на собі. На своєму здоров’ї, фізичному та психологічному. Щодня робити все можливе, щоб покращувати свій мікросвіт.
– Де зараз черпаєте натхнення? Яке Ваше місце сили?

– Моє місце сили – Дубай. Зараз поясню чому, адже це про спосіб мислення. Багато людей бояться навіть щось починати, бо не вірять, що вийде. А в ОАЕ, ви розумієте, ще 30 років тому була пустеля. І за цей короткий час люди змогли перетворити її у великий торговий, фінансовий і туристичний центр. Ось так, на пустому місці. Я надихаюся цією величчю. Це мої ліки від усіх депресій, хоч і дорогі.

– Знаю, що Ви мрієте написати книгу. Про що вона буде?

– Я вже почала її писати чотири роки тому. Книга має назву «Мрій. Вчись. Роби». Хочу на власному прикладі розповісти, змотивувати, що все неможливе – можливо. Треба брати та робити, а не боятися. Зараз ще працюю над книгою і, сподіваюся, вже цього року зможу її презентувати.

instagram: irina_coach__goals
facebook: Ира Риляк

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями