Перейти до панелі інструментів
миллениум

Засновник і співвласник «Школи реабілітації» (Rehabilitation school) ПАВЛО ЯМКОВИЙ протягом останніх тридцяти років присвячує своє життя навчанню фізичної терапії та відновленню здоров’я пацієнтів. Як високваліфікований фахівець, наш гість сприяє розвитку новітніх стандартів у відновленні опорно-рухової системи та удосконаленні естетики тіла. Долучайтеся та дізнайтеся про повноцінне фізичне відновлення та гармонію.

– Пане Павло, раді знайомству! Розкажіть, будь ласка, про свою викладацьку діяльність та сертифікацію, яку Ви надаєте.
– Я розпочинав свою діяльність звичайним масажистом у лікарні, в фі-
зіотерапевтичному відділенні. Пізніше отримав вищу психологічну освіту та вищу освіту фізичного терапевта. Відкрив власний кабінет і школу реабілітації, де навчав пацієнтів не лише проходити процедури, а й змінювати свій образ життя. Пізніше мій кум попросив навчити його сина масажній справі, і саме з цього зародилась моя викладацька практика. Одна з моїх учениць, Марина Квашук, залишилась на практиці та дуже активно допомагала у розвитку справи. Згодом вона стала не лише ученицею, а й бізнес-партнером.

Наразі ми подали документи на отримання ліцензій для видання сертифікатів державного зразка. На сьогоднішній день в нашому навчальному центрі вже навчаються за двома напрямкам: відновлення опорно-рухової системи та естетика обличчя та тіла людини. Наш навчальний заклад отримав високі оцінки, і особливо приємно чути відгуки від наших учнів, чимало з яких показали високий рівень закордоном.
– Ці тренінги були для лікарів, чи міг долучитися кожен бажаючий? Що має знати людина, щоб уникнути проблем із міжхребцевими дисками?
– Семінари, курси, а також майстер-класи спочатку були орієнтовані як окремі заходи для медичних працівників, на які не допускалися люди без відповідної освіти, щоб не завдати шкоди пацієнтам.
Проте, коли більше шести років тому під час одного масового заходу, ми, побачивши низький рівень знань учасників з медичною освітою, переглянули наш підхід. Після цього ми вирішили зосередитися на просвітницькій діяльності серед людей без медичної освіти. Для нас найвища оцінка полягає в тому, що багато наших випускників, не пішли отримувати медичну освіту, а успішно працюють у сфері фізичної терапії, реабілітації та інших медичних напрямках після проходження нашої школи.
Щодо порад для збереження здоров’я опорно-рухової активності, важливо, щоб кожен розумів, що спинний диск отримує живлення виключно від руху людини. Найголовнішою є щоденна ходьба. Наша тіло має потребу у руху для правильного живлення міжхребцевих дисків. Якщо цього не робити, може виникнути атрофія, що призводить до відмирання тканин.

– Як змінився показник хворих Вашій галузі з моменту повномасштабного вторгнення рф на територію України? Які в цілому найпоширеніші звернення пацієнтів?
– Основна зміна полягає в тому, що у людей дуже активно виражається психоемоційний статус. Багато людей пережили серйозні емоційні травми, інша частина людей знаходиться в стані тривоги. Зросла кількість неврозів, панічних атак, страху. Хоча деякі люди адаптувалися до нових умов, багато хто відчуває важкі наслідки.
Тому ми приділяємо більше уваги вивченню впливу психологічних змін на тіло людини. Проводяться тестування та додаткові процедури для визначення психоемоційного статусу людини. Система відновлення включає психотерапію, яку проводять психологи, психотерапевти. Додатково впроваджено терапію, яка ефективно працює з емоційними станами. В деяких випадках ми рекомендуємо звернутися до психологів, психотерапевтів або психіатрів.

– Ви активно займаєтеся підтримкою Збройних Сил України. Розкажіть, будь ласка, про свою благодійну діяльність.
– З перших днів війни ми активно підтримуємо ЗСУ та благодійну діяльність. На самому початку освітні заклади були перетворені в пункти видачі гуманітарної допомоги. Ми тримали величезну підтримку від наших учнів із Хмельниччини, за що ми їм щиро вдячні. Вони організували доставку гуманітарної допомоги через благодійну організацію, яка допомагала 72-й бригаді та переселенцям.
Коли ми відновили роботу наших закладів, щомісяця ми надаємо фінансову допомогу. Ми не рекламуємо допомогу, тому що це для нас особистий обов’язок. Ми співпрацюємо з однією благочинною організацією, якій дійсно довіряємо. Наприклад, ми відправляємо кошти на медичні потреби переселенців та військових. Важливо наголосити, що ми також надаємо безкоштовні послуги військовим з нашого міста, допомагаючи їм реабілітуватися та адаптуватися до нового життя.
– Можливо, плануєте у майбутньому відкриття філіалів навчальних центрів по Україні? Поділіться планами на розвиток власної справи.
– Напередодні війни ми мали амбіційні плани, розглядали можливість відкриття філій наших шкіл в різних містах, особливо на Хмельниччині. Крім того, ми уклали угоди щодо міжнародного навчання в країнах Балтії та вели перемовини з Грузією. На жаль, війна внесла свої корективи, але ми знайшли позитивні моменти. На сьогодні ми активно налаштовуємо всі бізнес-процеси, організовуючи свій робочий процес. Менеджмент також піднявся на вищий рівень, вдосконаливши фінансове планування і керування фінансами.
Загалом, ми вже можемо створювати власну франшизу та надавати готовий продукт, охоплюючи створення навчальних закладів як самостійних структур з усіма необхідними етапами.

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями