Перейти до панелі інструментів
миллениум

І знову у нас в гостях вже легендарний лікар-проктолог, головний лікар «ОН-Клінік Дніпро» Анна РУФАНОВА. Сьогодні, друзі, вона надасть нам топові поради щодо дуже цікавого питання. Мова піде про наше здоров’я, точніше про підготовку нашого організму до весни.

– Анно Анатоліївно, вітаємо Вас! Почнімо з головного. Як покращити своє здоров’я, зробити детокс організму, аби зустріти весну в найкращому стані?
– Доброго дня, рада знову бути корисною вам і дам кілька слушних порад щодо того, як привести себе в стан бадьорості, активності та продовжити працювати на перемогу України, зустрічаючи переможну весну.
Моє перше правило – краще не впадати в стан анабіозу на тривалий час. Що часто трапляється з людьми у зимовий період. Необхідно вміти балансувати свій режим робота/відпочинок. Я, як лікар, не можу дозволити собі випадати із соціуму, тому навіть у період новорічних свят абсолютно кожного дня працювала, тому що маю бути на зв’язку з пацієнтами 24/7.

– Якщо ми говоримо про переїдання. Якими будуть Ваші поради в такому випадку?
– Перш за все, після переїдання не потрібно себе карати за зайві кілограми. Прийміть той факт, що дозволили собі переїсти і починайте вживати заходів із самодопомоги. Внутрішня психологічна підтримка завжди полегшує стан. Починати детокс потрібно з банального питного режиму. Золотий стандарт – 2 літри простої води. Ранок варто починати не з кави, а зеленого чаю з лимоном. Він дасть вам вітаміни, мінерали й заряд енергії.
Щодо обмежень, то це стосується здебільшого дам. У жодному разі не варто сідати на жорсткі дієти. Варто розділити звичну порцію, яку ви вживали до свят, на половину і відмовитись від прийому їжі після 20:00. Якщо ж вас все-таки занесло до холодильника, краще випити склянку не жирного кефіру.
Також варто додати 8000 кроків на добу й самодисципліну. Дотримуйтесь робочого режиму й плану, щоб бути продуктивним.

– Поговоримо детальніше про вплив жирної їжі на наш організм?
– Людина тягнеться до жирної їжі з абсолютно природних причин. Вона є висококалорійною, що необхідно нашому організму. Це дійсно поклик природи, щоб поповнити тіло енергією. Але зворотний бік жирної їжі – навантаження на нашу підшлункову залозу, яка не встигає виробити потрібну кількість ферментів для розщеплення жирів. Особливо це стосується саме смажених продуктів. Як наслідок – страждає кишківник, створюючи спазми та провокуючи діарею. Вона ж своєю чергою провокує виникнення запалення слизової оболонки кишківника та впливає на роботу прямої кишки, травмує її (тріщини, спазми, запалення та випадіння геморою).

– Анно Анатоліївно, Ви прекрасний лікар та дуже мудра жінка. Дайте, будь ласка, відповідь на питання: як жити тут і зараз?
– Дякую. Актуальне питання. Я вважаю, що варто вести системний спосіб життя. Не випадати з режиму, так би мовити. Що стосується мене, я продовжую працювати, оперувати, вести прийом пацієнтів, брати участь у конференціях, а також продовжую вести волонтерську діяльність… Друге, що важливо, ми завжди повинні мати опорні стрижні. Для мене – це сім’я, робота, волонтерство тощо. Це дає мені змогу відволікатись від потоку негативу, в якому ми живемо.
І третє, що мені допомагає – інтелектуальне навантаження, наприклад, читання книжок, розвиток. Це можна поєднувати навіть із легкими фізичними вправами.
Тому організовуйте своє життя, синхронізуйте важливі процеси й не зачаровуйте себе ілюзіями. З нами відбувається рівно те, що робимо ми. Це ж стосується здоров’я, не відкладайте походи до лікаря, піклуйтесь про себе. Вирішуйте всі завдання тут і зараз. Так ви будете відчувати себе живими, здоровими та щасливими. Зустрічайте весну бадьорими та сповненими енергією! Бажаю кожному українцю, аби вона стала для нас переможною!

https://www.instagram.com/anna___rufanova/

https://www.facebook.com/anna.rufanova

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями