Перейти до панелі інструментів
миллениум

Для всіх, хто мріє вивчити японську мову, є унікальна можливість завдяки ВАЛЕРІЇ ЗАЗАЛІТІНОВІЙ, засновниці освітнього проєкту «Yoroshiku School». Її візія не обмежується простою передачею мовних навичок, це справжня подорож у глибину японської культури. Завдяки онлайн-курсам, призначеним як для індивідуального, так і групового навчання, наша гостя вже допомогла понад 1000 учням розпочати захопливий шлях у вивченні японської мови. Пропонуємо розглянути, як Yoroshiku School революціонізує навчальний процес.

– Валерія, радо вітаю Вас! Розкажіть, будь ласка, про свій шлях створення школи японської мови з «нуля». Які виклики Ви зустрічали, будуючи все самостійно?
– Дякую за запитання, насправді дуже багато. По-перше, коли ідея мовної школи зародилась, то популярність японської мови в Україні була не такою як зараз. По-друге, звісно, треба було визначитися з чого почати, а коли берешся за все сам – це не працює. З власного досвіду можу з упевненістю сказати, що вміле делегування – це найкраще, що ви можете зробити для вашого бізнесу. Раніше, я просто шукала якісь відмовки, здавалося, що замало грошей та досвіду. Зараз розумію, що ніхто у цьому житті не буде вірити у вашу справу більше, ніж ви самі. Тому варто не боятися перешкод, не боятися почати та робити маленькі кроки. Намагатися не панікувати, коли не бачите результатів, а продовжувати рухатись далі. Якщо вам доведеться починати все спочатку – не забувайте про свій попередній досвід.
– Як Ви забезпечуєте довіру своїх учнів та викладачів під час онлайн уроків?

– Мені здається, я живу цією школою. Пропрацювавши багато років вихователем та заступником директора у дитячому таборі, звикла, що кожна дитина унікальна та особлива. Коли, наприклад, батьки не поруч, то часто підлітки, можуть вдавати, що їм не потрібна підтримка та допомога дорослих, але насправді їм дуже важливо мати людину, яка підтримає, зрозуміє, вислухає. Тому і на уроках, я повністю вірю в наших студентів та їхні ідеї. Вчити японську – це не для свідоцтва про освіту, це про мрії: дивитися аніме мовою оригіналу, читати мангу, познайомитись із японцем тощо. Тому у нас в школі така атмосфера дитячого табору, де затишно і ти на одній хвилі із викладачем та однодумцями.

Насправді приємно, коли мама студента передає в інше місто пряник з логотипом школи, зроблений своїми руками. Студенти надсилають у чат фото спеченого печива, намальованої картини, малюють персонажів школи, відмічають у своїх соцмережах зі словами «найкраща школа» – це все неоціненно. Тоді розумієш, що все робиш правильно. Наприклад, на новий рік я отримала подарунок від студентки, яка живе зараз у Парижі. Вона відвідувала Будинок японської культури, подумала про мене та придбала сувенір. А ми вже декілька років навіть не займаємось. Такі теплі стосунки з учнями – мені здається, це про довіру.

– Як Ви збирали команду та починали бізнес, коли японська мова не користувалась популярністю?

– Тут все просто: методом спроб та помилок. На жаль, не мала уявлення як це зробити, була лише мрія. Коли зрозуміла, що потрібно розширюватися – писала особисто на всі оголошення викладачів, які знаходила. Тренувала з ними перші уроки. Я й досі готую матеріали, даю поради, відвідую уроки, підстраховую на відкритих уроках.
Ось нещодавно отримала повідомлення від викладачки: «Ви взагалі спите? До вас завжди можна звернутися». Я вірю в те, що роблю і продовжую це робити. Мені вдається знаходити хороших людей. А щодо популярності мови – дочекалася, як то кажуть..

– Яка Ваша місія у створенні школи японської мови, чому вона важлива?

– Світ не стоїть на місці, технології розвиваються, з’являються нові методи та методики. Коли до нас приходять студенти та розповідають, що з попередніми репетитороми вони вивчали японську за чорно-білими радянськими підручниками – це хочеться залишити у минулому.
Задача сучасного викладача зробити так, щоб матеріал засвоївся. Існує тенденція забувати, що викладач – провідник у світ знань. Тому мені хотілось зробити так, щоб вивчення японської було цікавим і сучасним. Ми вже звикли, що є багато додатків, цікавинок для вивчення англійської. Наша місія, щоб японська не поступалася. Невпинно працюємо над цим.

– Що мотивує Вас продовжувати розвивати свою школу, навіть у важкі часи?

– Найбільше мотивують студенти. Я дуже щаслива бачити результати учнів, їх відгуки, їх задоволення. Моя місія, робити те, що я можу робити, а також те, що робить життя інших трохи кращим. Не передати словами, як приємно, коли учні кажуть, що «у вас чудові викладачі», а викладачі після уроку пишуть, що їм так подобається працювати зі студентами. А головне, що учні прийшли до тебе з «нуля», а потім їдуть до Японії, спілкуються з японцями, складають міжнародні іспити. Пишаюсь неймовірно як учнями і викладачами, так і членами команди. У кожного є мрія, пов’язана з японською мовою. Наша роль – ніби магія, яка допомагає наблизитись до неї.

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями