Перейти до панелі інструментів
миллениум

«Сучасна жінка відіграє важливу роль в трансформації політичного та економічного ландшафту, допомагаючи суспільству адаптуватись до нових викликів». З цієї тези ми почали розмову з ОКСАНОЮ ЧУБАР. Вона адвокатка, депутатка міської ради та волонтерка, що залишається жінкою попри випробування. Далі найцікавіше.

– Оксано, раді бачити Вас на наших сторінках. Скажіть, на чому Ви сьогодні спеціалізуєтесь саме в адвокатській справі?

– Навзаєм, перш за все хочу подякувати за можливість поділитись своїми думками та досвідом у вашому виданні. Стосовно адвокатської діяльності хотілося б зазначити, що наше законодавство постійно рухається вперед, створюючи нові галузі та системно змінюючи вже існуючі. На даному етапі основним напрямком моєї адвокатської діяльності є захист інтересів військовослужбовців та внутрішньопереміщених осіб.
У зв’язку з війною конституційні права багатьох громадян порушуються. Адвокат завжди на захисті прав суспільства, забезпечуючи справедливість та дотримання закону.

– Ви служите українському суспільству, яких головних канонів Ви дотримуєтесь?

– Цікаве питання, адже кожна людина має своє бачення вирішення певних ситуацій, і не завжди вдається знайти точки дотику для розв’язання проблем
Але, на мою думку, основними принципами ведення будь-якої діяльності, якими я керуюсь у власному житті є:
справедливість та рівність, захист прав та свобод кожного громадянина, незалежно від статі, раси та інших критеріїв;
гідність та толерантність, повага до різноманітності та готовність приймати різні погляди;
відповідальність перед громадськістю;
сприяння власному освітньому розвитку та впровадження отриманих знань на користь суспільства;
висловлення власних поглядів та ініціатив;
дотримання високих моральних та етичних стандартів.

– Розкажіть, як Ви бачите роль сучасної жінки в політичному та економічному житті країни?

– Сучасна жінка відіграє значущу роль в політичному та економічному житті країни, створюючи важливий вклад у розвиток суспільства. Вплив жінок на суспільне життя за останній час дуже посилився.
Політична активність. Жіноча участь в політичних процесах допомагає формувати вищий рівень репрезентації та демократії.
Лідерство. Проявляють себе, як лідери в різних сферах, включаючи політику. Їхні лідерські якості сприяють розвитку та реалізації новаторських ідей.
Підприємництво. Багато жінок проявляють підприємницький дух, що приносить користь як особисту, так і громадську.
Соціальна відповідальність. Вони активно включаються у соціальні ініціативи та благодійність, сприяючи соціальному прогресу та розвитку громад.

– Варто поговорити про Ваші досягнення у професійній площині. Розкажете детальніше?

– Я б хотіла зауважити, для того, щоб бути гарним спеціалістом потрібно розуміти стан клієнта та відчувати його потреби. Це правило працює незалежно від спеціальності. У моїй ситуації я добре розумію внутрішньо переміщених осіб, оскільки сама є такою особою з 2014 року.
Що стосується військовослужбовців, тут також маю дуже великий досвід, оскільки мій чоловік з перших днів військової агресії служить у лавах ЗСУ. З цієї ж причини я почала займатись волонтерською діяльністю. Маючи багато ідей, я об’єдналась з однодумцями та була обрана депутатом міської ради, що дозволило певною мірою реалізувати себе в політичній площині та збільшити допомогу вразливим верствам населення.
Ну й, звісно, займатись улюбленою адвокатською справою. Все це дає можливість вести різносторонню діяльність та збагачувати свій життєвий досвід.

– Не залишимо без уваги Вашу волонтерську діяльність. Поділіться досягненнями у цьому питанні.

– Волонтерська діяльність дозволяє зробити внесок у покращення соціальних, екологічних чи економічних аспектів життя українців. Разом з однодумцями ми створили об’єднання професіоналів, які безплатно надають юридичну допомогу з захисту прав і свобод військовослужбовців та їх родичів. Наша діяльність допомагає пришвидшити розв’язання певних питань та сприяє розвитку військової галузі права. За цю діяльність, до речі, я була нагороджена особистою відзнакою головнокомандувача ЗСУ.

Я прагну, аби наше суспільство було відкритим для діалогу, терплячим до різноманіття поглядів та завжди спрямованим на досягнення спільних цілей.

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями