Перейти до панелі інструментів
миллениум

Неймовірна ЮЛІЯ ГОРОХІВСЬКА – справжня українка. Її історія війни вражає. Вона чудова мати двох діточок, яка народила другу дитину лише за місяць до подій 2022 року. Наша гостя – приклад для наслідування, адже працює лікарем-ортодонтом та проводить авторські інноваційні курси для студентів. Вона невпинно розвивається та виховує дітей, проявляє найкращі людські якості та вірить у нашу перемогу.

– Юліє, знаємо, що за місяць до вторгнення ворога на наші землі Ви народили дитину. Для жінок, які пережили те саме, ми прагнемо ділитись подібними історіями. Почнімо з того, як Ви себе відчували у цей період.
– Народження другої бажаної дитини для кожної жінки – це щастя. На жаль, я не змогла його відчути в повному обсязі. Спочатку був шок, нерозуміння, несприйняття ситуації, як і у більшості українців. Але, завдяки батькам і батьківському дому за межами центра Одеси я і діти були хоч трошки в безпеці. На той момент мій чоловік був в рейсі за кордоном, його відсутність з сім’єю подвоювала мій страх та переживання. Але виїжджати з України ніхто з нас не збирався. Тож нам вдалось вистояти морально та фізично, завдяки любові й вірі.
– Також за місяць до трагічних подій Ваша сім’я відкрила стоматологічну клініку. Розкажіть, як сьогодні розвивається Ваша справа?
– Так, другого лютого 2022 моя сім’я відкрила «Стоматологію Горохівських». Це була дуже важлива, захоплива, довгоочікувана подія. 24 лютого був звичайний робочий ранок, який перетворив життя кожного з нас на шок… Протягом тижня лікарі не приймали, бо виїхати з-за межі міста до центру, де знаходилась клініка, було справжнім квестом. Але вже за тиждень-два люди почали записуватись на прийом, і ми потрохи відновили роботу.
Сьогодні в нашій клініці надаються абсолютно всі види стоматологічних послуг. Після початку війни ми, як і більшість клінік, надаємо безплатно допомогу військовим, або ж з максимальними знижками. Так само обслуговуємо й переселенців з інших міст України.
– Нас читають здебільшого жінки. Поділіться своїми внутрішніми станами за останні два роки. Як боретесь зі страхами та подіями?
– Я з тієї категорії людей, які не здіймають зовнішньої паніки, коли насправді дуже важко. Звичайно, руки трусились, дитина на грудному вигодовуванні, старший син вже все розуміє і йому теж потрібно все пояснити, заспокоїти. Довго вагалась їхати до родичів на Західну чи все ж таки залишатись в Одесі… Мої друзі з-за кордону також пропонували допомогу. Але вже на той момент я прекрасно розуміла, що за кордоном мене ніхто не чекає. Під час тривог в мене починались панічні атаки, затерпали руки, починалась тахікардія. Та вже після першого року війни, на жаль, всі почали звикати до такого «життя», і я не виняток.
– Нам відомо, що сьогодні Ви викладаєте на базі клініки авторські курси. На кого вони орієнтовані?
– Ще років п’ять тому я мріяла якнайшвидше захистити дисертацію та почати проводити авторські курси. У 2020 році відбувся захист у сфері дитячої ортодонтії, на якому я зі своїм батьком оприлюднили наш винахід, а саме – спосіб фіксації знімних апаратів та методи лікування скупченого положення зубів / звуження зубних рядів у дітей. Так мене почали запрошувати на конференції. Я готувала презентації з крутими кейсами, методами лікування, літературою, але все ж таки до власних курсів діло не доходило.
Після відкриття клініки я зрозуміла, що вже точно зможу реалізувати одну зі своїх мрій. Ми відкрили КВЕД на освітні програми, і я запустила власноруч зроблену афішу. Спрацювало! Я успішно провела перший авторський курс на базі нашої сімейної клініки вже у квітні. Тоді я зрозуміла, що ми – нація, яка не зламається, бо до мене у великій кількості приїздили студенти, інтерни та лікарі. Це був успіх, мій власний, особистий, дуже великий.
– Юліє – Ви однозначно приклад для наслідування. Поділіться з українками власними секретами незламності, перемоги та невпинного руху вперед всупереч обставинам.
– Українські жінки – це скарб! Я знаю, що, маючи мрії, створюється план, а план – це дії! Бажаю всім читачам сил, терпіння, віри в Бога, в себе й в ЗСУ. Розвиваючись, ми наближаємо нашу країну до перемоги!

instagram: Juliagorokhivska

Зв'яжіться з нами

Наші менеджера проконсультують вас за всіма питаннями